Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Maastricht University (UM) är det mest internationella universitetet i Nederländerna och med 16.861 studenter och 4.300 anställda växer fortfarande. Universitetet står för sin innovativa utbildningsmodell, internationell karaktär och tvärvetenskaplig metod för forskning och utbildning.

Tack vare sina högkvalitativa forsknings- och studieprogram samt ett starkt fokus på socialt engagemang har UM snabbt byggt upp ett gott rykte. Idag anses det vara ett av de bästa unga universiteten i världen.

Tio skäl att välja Maastricht University

 1. Personligt tillvägagångssätt med problembaserat lärande
  Studenter på UM lär sig i små handledargrupper, vilket innebär att du deltar aktivt och förvärvar väsentliga färdigheter för din framtid. Handledare känner dig vanligtvis med förnamn och är alltid tillgängliga och tillvägagångssätt.


 2. Unika program
  UM erbjuder ett antal studieprogram som inte finns någon annanstans i Nederländerna. Exempel på detta är kandidatexamen i europeisk folkhälsa, magisterexamen i kriminalteknik, kriminologi och juridik och magisterexamen i global hälsa.


 3. De flesta internationella universitet i Nederländerna
  De flesta av våra program finns också på engelska, och 51% av våra studenter och nästan 42% av vår personal kommer från utlandet. Detta gör UM till det mest internationella universitetet i Nederländerna.


 4. Forskning
  Vårt tvärvetenskapliga forskning, från växande mänsklig vävnad för att undersöka hållbarhetsfrågor, ger en bördig uppfödningsplats som leder till vår utbildning. Akademiker är starkt inblandade i undervisningen, och intresserade studenter har en rad olika möjligheter att engagera sig i själva forskningen.


 5. Bland de bästa unga universiteten världen över
  UM är det femte bästa unga universitetet världen över, enligt 2017-utgåvan av Times Higher Education rankning för unga universitet. I andra rangordningar uppnår UM konsekvent bra poäng: 2017 placerade UM 15: e i QS-rankningen för universitet yngre än 50 år.


 6. Pedagogisk innovation
  Vi jobbar kontinuerligt för att förbättra vår pedagogiska metodik i UM Edlab, som också stöder handledare och ger excellensprogram för studenter.


 7. Europas hjärta
  Maastricht ligger vid det sydligaste spetsen av Nederländerna, i hjärtat av Europa. På bara några timmar kan du vara i Bryssel, Amsterdam, Paris eller London, och flera flygplatser ligger inom en timmes bilresa.


 8. Staden Maastricht
  Från biografer, teatrar och hundratals kaféer, barer och restauranger till ett helt nytt sportcenter och toppmoderna studieanläggningar under uppbyggnad på Tapijn-området - Maastricht är en levande stad med ett historiskt centrum. Och varje läsår sparkar med en oförglömlig Inkom-vecka.


 9. Hedersprogram
  För studenter som gillar en extra utmaning, erbjuder vi en serie med hedersprogram: Premium, MaRBle och Honours.


 10. Hitta ett jobb
  Forskning från UM: s forskningscenter för utbildning och arbetsmarknad (ROA) visar att cirka 96% av de utexaminerade arbetar inom ett betalt jobb inom några år av examen (Maastricht University graduate surveys 2017).


Snabba fakta

 • det yngsta och mest internationella universitetet i Nederländerna
 • 16.861 studenter, 4.300 anställda, 65.000 alumni
 • ett av de bästa unga universiteten i världen (THE, QS)
 • det enda holländska universitetet i Worldwide Universities Network (WUN) och Unge European Research Universities Network (YERUN)

Platser

Maastricht

Address
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht, Limburg, Nederländerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: