Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Martinair Flight Academy

Den Martinair Flight Academy ursprung för 40 år sedan och är en del av Air France / KLM Group. Akademin är den äldsta i Nederländerna som löper all praktisk undervisning flygning från en holländsk flygplats. Därför använder vi en modern och ung flotta som har sin hemmabas i Lelystad Airport.

Denna intensiva integrerad utbildning tar ca 24 månader och startar 3 gånger per år. Teorin ges genom att använda ett datorbaserat träningssystem och är helt integrerat med de praktiska flyglektioner. Detta innebär att teorin är omväxlande med praktiska flyglektioner, härmed teorin kan tillämpas direkt i praktiken.

Månadsvis finns en orientering dag på Flight Academy, här får du all information du behöver och att utforska och förstå Martinair Flight Academy. Urvalet kan starta när som helst och kan fyllas i cirka tre veckor.

Martinair Flight Academy är stolta att meddela alliansen med två andra företag, Trener Kft och FSC. Det nya bolag som bildas kallas centraleuropeiska Flight Academy, CEFA.

Efter noggrann utvärdering Central European Flight Academy har valts av Wizz Air som en partner för unik mentor Pilot Training Programme.

Varför Martinair Flight Academy?

Martinair102

Det är viktigt att känna sig bekväm med hur utbildnings som "din" skola erbjuder dig.

En av de viktigaste skälen att välja för Martinair Flight Academy är dess liten skala. Högst 36 studenter börjar sin ATPL utbildning varje år och klasser inte överstiga ett antal 12 studenter. Detta resulterar i en mycket personligt förhållningssätt där individen är central.

Vid Martinair Flight Academy verkliga flygande startar efter bara fyra veckor av mark skolan utbildning. Din första ensamflygningen sker ungefär två månader efter påbörjad din flygträning. Detta innebär att teori kombineras med praktisk flygutbildning under det första året. Under det andra året verkliga flygande med den unga och moderna flotta betonas.

Under det första året kommer hela ATPL teori behandlas med hjälp av KBT (Computer Based Training), som stöds av regelbundna alla runda teorilärare, som kan ge flygutbildning själva och är lätt kunna göra en koppling mellan teori och praktik.

Under detta år kommer du också få din första licens, privatflygcertifikat. Detta gör det möjligt att flyga önskat antal timmar för ATPL navigering med en annan student, så att du får en hel del erfarenhet tillsammans. Även du kan utföra flygningar till mer avlägsna utländska flygplatser, eftersom tillsammans har du dubbelt så många timmar tillgängliga.

Till skillnad från vissa andra flyg skolor, kommer hela flygutbildningen på Martinair Flight Academy utförs i ett läge, i vårt fall är Lelystad Airport.

Framtida prospekt

Martinair103

Martinair Flight Academy är ett helägt dotterbolag till Martinair Holland NV Martinair Holland NV ägs av KLM, så de UD är också en del av Air France / KLM-gruppen. Detta innebär att om företagen inom denna grupp, såsom KLM, Transavia och Martinair, behöver piloter de kommer att rekrytera sina egna flygskolor. Konkret betyder det att KLM Flight Academy ger KLM och Martinair Flight Academy är en "preferred supplier" för Transavia och Martinair Holland. Om KLM Flight Academy inte kan leverera tillräckligt med piloter till KLM, kommer student-piloter i Martinair Flight Academy antas.

Våra studenter flyga med olika flygbolag, inom och utanför Europa. Bland dessa flygbolag hittar nationella och flaggbärare, regionala flygbolag och företagare. Studenter, som fortfarande väntar på ett jobb, kommer att hållas den standard av Martinair Flight Academy av den så kallade återkommande utbildning. Dessa månatliga utbildningar tillhandahålls av ett team av flygkaptener, som har tjänat sina spår i ledande positioner i kommersiell luftfart (MD-11, B767, B747).

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Holländska

Skolan erbjuder också:

Kurser

Martinair Flight Academy

Med den integrerade utbildningen kommer du att få en kommersiell pilot licens, Multi motor, Instrument rating och en frusen ATPL. ... [+]

Skillnaden mellan ATPL och CPL i korthet:

CPL - Commercial Pilot License

ATPL - ATPL / 1500 timmars erfarenhet

Den integrerade Kursen ger möjlighet att få licenserna (betyg) i 24 månader. Jord skolor kommer att ges i klassrum, men distansutbildning via internet kommer att användas för ATPL teori. Utbildningen är uppdelad i moduler och i vissa moduler utbildningen kan kombineras med andra aktiviteter i en kandidat till exempel arbete / solo flyg.

Specifikationer:

För att delta i den integrerade kursen måste du hålla en gymnasieexamen eller motsvarande med ämnen matematik, fysik och engelska. Själva kursen omfattar 200 timmar teori. Den... [-]
Nederländerna Lelystad
September 2020
Engelska,Holländska
Heltid
23 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Martinair Flight Academy

Utbildningen för flyginstruktör (Flight Instructor = FI) samt utbildning för instrumentflygning instruktör (Instrument Rating Instructor = IRI och Multi Engine Instructor ... [+]

Utbildningen för flyginstruktör (Flight Instructor = FI) samt utbildning för instrumentflygning instruktör (Instrument Rating Instructor = IRI och Multi Engine Instructor = MEI) är specialiserade utbildningar.

FI - Flight Instructor Utbildningen för flyginstruktör (grundutbildning) har redan varit en del av Martinair Flight Academy under många år. Kraven för att starta utbildningen är ett giltigt CPL med september klass (EASA License). En minimal på 5 timmar har som skall flygas under de senaste 6 motnhs föregår början av kursen och en ingång test måste passeras. Detta test är obligatoriskt.

De väsentliga i den teoretiska delen av utbildningen för flyginstruktör är särskilt undervisar studerande piloter om aerodynamik och flyg lag och lära sig att ge klassisk genomgångar.... [-]

Nederländerna Lelystad
September 2020
Engelska,Holländska
Heltid
Deltid
6 - 12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Martinair Flight Academy

PPL (Private Pilot License) är en EASA licens, som nästan alla små flygplan kan flygas enligt VFR, utan begränsning av de europeiska gränserna. När du har du PPL licens k ... [+]

PPL (Private Pilot License) är en EASA (European Aviation Safety Agency) License, som nästan alla flygplan enmotoriga kan flygas. PPL licens kan utökas med ett antal kvalifikationer. Exempelvis flygande blinda kvalificering (IFR), vilket är nödvändigt för instrumentflygning.

Under den här kursen kommer du att lära sig att flyga ett flygplan och gradvis utforska funktionerna i flygplanet. Alla grundläggande flygande tekniker diskuteras. Detta innebär att ta bort, landning, klättring, planflykt, vänder, på torg, nedfarter, krets flygande, akuta åtgärder, etc.

Som elev pilot du arbetar mot din första solo flygning, vilket innebär flyga utan din instruktör bredvid dig. Nästa steg efter första ensamflygningen är att lära sig att navigera med hjälp av diagram, kompass, radiofyrar mm Först flyga till andra flygplatser med din instruktör bredvid dig och senare du göra detta under solo flyg.... [-]

Nederländerna Lelystad
September 2020
Engelska,Holländska
Deltid
12 - 16 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska