Pilot Flight Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Pilot Flight Academy är Europas modernaste flygskola, utbilda våra elever i toppmoderna flygplan och simulatorer.

Med mer än 2500 kvadratmeter skollokaler och 120 studenter betal, vi utbildar morgondagens piloter. Skolan ligger i Torp flygplats i Sandefjord, södra Norge. Hela pilotutbildning på Pilot Flight Academy sker i Norge och erbjuder unik kunskap och erfarenhet av kontrollerad luftrum.

Vi har moderna klassrum, ett fullt utrustat center för datorbaserad utbildning och nya flygplan och simulatorer. Vi har också ett gym, matsal och sovsalar finns på flygplatsen-/ skolans område.

KARRIÄR

Människor reser mer än någonsin, och det finns en växande efterfrågan på piloter. Examen från Pilot Flight Academy har du alla certifikat som krävs för att gälla som försteofficer i flygbolagen.

Efterfrågan för piloter förväntas öka under de kommande åren. Både företag och privatresor med flyg ökar. Den flygtrafiken ökar varje månad, och de stora flygbolagen kontinuerligt lansera nya linjer. Detta tillsammans med förväntade pensionsavgångar på grund av hög ålder bland piloter, kommer att skapa en stor efterfrågan på nya piloter under de kommande åren, särskilt i Skandinavien. Prognos från Boeing och Airbus uppger att den världsomspännande efterfrågan på nya piloter kommer att överstiga 500 000 inom år 2033, och vi har redan börjat se en pilotbrist i USA och Asien. Så, nu är det dags för dig att börja din pilotutbildning!

Som en nyligen utbildad pilot du startar din karriär som försteofficer. Under din karriär kan man flyga flera flygplanstyper, med hela världen som din arbetsmiljö. Som du skaffa mer erfarenhet, är det naturligt att gå vidare till kaptenens säte, med ansvar för att leda besättningen och planera och genomföra flygningar säkert och bekvämt för alla ombord.

Den integrerade pilotutbildning på Pilot Flight Academy rekommenderas av flygbolag som SAS och Norwegian, och vi har tidigare studenter som arbetar i dessa bolag, samt en hel del andra flygbolag i Skandinavien, Europa och hela världen. Den kompetensbaserad och fokuserad pilotutbildning på Pilot Flight Academy ger bästa möjliga förberedelser för våra studenter som ansöker om flygbolagen.

Att bli pilot

Att vara pilot är krävande och spännande, och många beslut måste göras både före och under flygning. Piloter måste därför vara väl utbildade och förberedda för de arbetsuppgifter som väntar dem.

Passagerar flygplan alltid flugit med två piloter: En kapten och förste styrman. De samarbetar för att utföra uppgifter i cockpit under flygning.

Piloter brukar börja sitt arbete en timme före flygningen skall avgå enligt tidtabell. De planerar att sträcka som ska flygas, utvärdera vädret, beräkna bränslekrav, och gör en vikt- och balansberäkning. Tillsammans med resten av besättningen de också göra många andra förberedande åtgärder innan flygningen påbörjas.

Under flygningen, kaptenen och förste styrman dela uppgifter. Förutom att styra flygplanet måste navigera, läsa checklistor, få godkännanden från flygtrafikledningen, och informera passagerarna om flygningen. Före landning, behöver inflygning och landning vid destinationen som skall planeras och piloter måste ta flygplanets vikt, övrig trafik och väder i beaktande. De gör sitt slutgiltiga beslut och beräkningar baserade på uppgifter som lämnats om närmar sig flygplatsen. En dag på jobbet kan bestå av flera flygningar, och piloter växla mellan flygande och icke-flygtjänst.

STUDIER

Den internationella pilotutbildning på Pilot Flight Academy är ett 2-års heltidsstudier med parallella teoretiska studier och flygande.

Hela programmet genomförs på vår moderna skolan vid Torp flygplats Sandefjord. Efter examen kommer du att vara kvalificerad för ett jobb som pilot med flygbolag. De teorilektioner genomförs i moderna klassrum med nya smartboards. Flygplanet är nya och mycket modernt med avancerad instrumentering. Vi har state-of-the-art flygsimulatorer, varav en är en Boeing 737NG simulator. Skolan är öppen för våra studenter 24/7, och eleverna använder skolan både på vardagar och helger. Vi har en livlig och aktiv studentmiljö. Våra briefingrummet är en mötesplats för studenter och lärare, och är också den "högkvarter" för planering inhemska och utländska flygningar och för att utbyta erfarenheter och kunskap.

KURSPLAN

Vid Pilot Flight AcademyUtbildning är uppdelad i två: varannan vecka av teori och flyga. Teori veckorna består av sex timmars undervisning, och under veckorna i flygande, studenterna flyga skolans flygplan. Inflygning för studenterna börjar tidigt i programmet, och studenterna har vanligtvis fått tillräckligt med kunskap för att kunna flyga solo redan i slutet av det första halvåret! En internationell flygutbildning programmet vid Pilot Flight School består av 915 timmar av hög kvalitet undervisningen på ATPL (A) nivå, den mest avancerade certifikat för piloter. Vid sidan av teorin instruktion, kommer eleverna lära sig grundläggande visuella och instrumentflygning i början, och sedan vidare till avancerad instrumentflygning i skolans dubbla motorer flygplan. Mot slutet av kursen kommer att gå igenom simulatorträning där de lär sig den krävande uppgiften att besättningens samarbete under stressiga situationer.

Vårterminen börjar första hela veckan i januari och fortsätter hela juni. Höstterminen börjar första hela veckan i augusti och fortsätter att app. 20 dec. Det finns påskhelgen, fyra veckors sommarsemester och två veckor av julhelgen under läsåret.

PEDAGOGISKT

På Pilot Flight Academy uppmanar vi att genomföra utbildning närbild till verklighet för pilotyrket som möjligt. Vårt program omfattar alla sorter av en pilot arbete, för att förbereda våra studenter för sitt yrke på bästa möjliga frågan. 150112 presentasjon karriär studier

Simulatorträning

Skolan har moderna simulatorer som eleverna använder en del av sin utbildning. En av simulatorer är en Cessna 172, liknar grundutbildningen flygplan skolan använder. Mot slutet av utbildningen kommer eleverna flyga Boeing 737NG simulator, används för multi-crew och jet introduktionsutbildning.

Platser

Sandefjord

Pilot Flyskole AS

Address
Hangarveien 13
3241 Sandefjord, Vestfold, Norge