Läs den officiella beskrivningen

UNIVERSITETET

Riphah International University , Islamabad är ett privat universitet som charterades av Pakistans regering i 2002. Universitetet grundades för att producera proffs med islamiska moraliska och etiska värderingar. Det sponsras av ett icke-vinstdrivande förtroende; nämligen Islamic International Medical College Trust (IIMCT), skapad 1995. Det första projektet i IIMCT var den islamiska internationella medicinska högskolan, Rawalpindi, grundad 1996 av dess grundande förvaltningsförvaltare; Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan, TI (M), TBt (sen).

För närvarande har universitetet 7 fakulteter och olika akademiska avdelningar och ett utomeuropeiskt projekt, nämligen RAK College of Dental Sciences, UAE. Universitetet arbetar också med att etablera sin campus i Mauritius.

Uppdrag

Islamic International Medical College Trust (IIMCT) grundades 1995 av sin förvaltningsförvaltare sen maj gener (R) Muhammad Zulfiqar Ali Khan TI (M), TBt. IIMC-T är en ideell, icke-politisk, icke-sekteristisk välfärdsorganisation registrerad hos Pakistans regering. Trustens uppdrag är:

"Upprättande av state-of-the-art utbildningsinstitutioner med fokus på inkulcating Islamic Ethical Values."

IIMC-T avser att hjälpa muslimska ummah att lösa det pressande problemet med försämrad akademisk standard genom att upprätta statliga konstinstitutioner i Pakistan och engagera framstående forskare och forskare. I enlighet med uppdragsbeskrivningen läggs stor vikt vid införandet av islamiska etiska värden bland eleverna att producera bra muslimska läkare, ingenjörer och samhällsvetenskapliga.

Bestående campus:

Universitetet har följande campus i Islamabad, Rawalpindi, Lahore, Faisalabad och Ras Al-Khaimah, UAE.

 • Huvudkampus, Sektor I-14, Islamabad.
 • Stadskampus - Jag, G-7/4, 7th Avenue, Islamabad.
 • City Campus - II, Evacuee Trust Complex, Islamabad.
 • Al-Mizan Campus, Rawalpindi.
 • WISH Kvinna Endast Campus, H-8/2, Islamabad.
 • Lahore City Campus, Township, Lahore.
 • Raiwind Road Campus, Lahore.
 • Lahore Industrial Estate Campus.
 • Faisalabad Campus, Satiana Road, Faisalabad.
 • RAK College of Dental Sciences, Ras Al-Khaimah, UAE.

Riphah har börjat jobba på sin nya campus i zon V, Islamabad tillsammans med ett läkarhospital med sex hundra sängar.

styrning

Den ärade presidenten i den islamiska republiken Pakistan är patronen vid universitetet. Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan (sen) var grundande kansler. För närvarande är Hassan Muhammad Khan universitetets kansler och prof. Dr. Anis Ahmad, en framstående forskare av internationellt rykte och utbildande av distinktion, är grundande vice kanslern vid universitetet. Styrelsen och Akademiska rådet är universitetets högsta politiska organ. Rektor är vice verkställande och akademisk chef på universitetet.

Universitets Ranking och kvalitetscertifiering

Riphah International University , Islamabad var inkluderat i "W" Category Universities av Pakistan Higher Education Commission (HEC) 2005 och blev snart inkluderad i de fem största universiteten i den privata sektorn som kvalificerar sig för att få forskningsbidrag från Pakistans regering genom HEC. Nyligen rankas Riphah på andra plats bland alla privata nationella universitet i allmän kategori. Vidare fick universitetets kvalitetsförbättringscell den första positionen i den privata sektorn "W" Kategori Universiteterna i landet enligt den styrkort som formulerats av HEC. Riphah är det första universitetet i landet som har certifierats enligt ISO 9001: 2008 Standard, meddelat av det brittiska Lloyd's Register, som är en av de fem största oberoende riskhanteringsorganisationerna i världen.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Basår

Riphah International University

En kvalifikation utformad hos våra universitetspartner för att förbereda dig för första års inlämning till grundutbildningskurser. Att studera i små klasser med NCUK i di ... [+]

International Foundation Year - IFYGaranterad tillgång till tusentals universitetsexamen

En kvalifikation utformad hos våra universitetspartner för att förbereda dig för första års inlämning till grundutbildningskurser. Att studera i små klasser med NCUK i ditt hemland innan du börjar sin examen ger dig det förtroende du behöver innan du påbörjar din examen.

International Foundation Year RouteKvaliteten är kärnan i allt vi gör så våra kvalifikationer uppfyller de högsta akademiska normerna som fastställts av våra universitetspartner. Förutom akademisk kunskap kommer NCUK IFY att ge dig specialkunskaper i engelskspråkiga, studerande och kulturella färdigheter som är en viktig del av din examen. Den här unika kombinationen hjälper dig att komma in i universitetet efter eget val och fortsätta med din framtida karriär.International Foundation Year Progression RouteTekniska program KursfaktaStudienivå: GrundutbildningPathway : (1 3) eller (2 2)Programlängd: 9 månaderKredittimmar: 30Intag: septemberKlass Timing: Veckodagar MorgonProgramavgift: £ 4270 inkl skattInträde till Internationella Stiftelsen År... [-]
Pakistan Lahore
April 2020
Engelska
Heltid
9 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Pathway på grundnivå

Riphah International University

International Year One (IYOne) är en kreditbärande kvalifikation som gör det möjligt för dig att gå in på andra året på grundnivå på ett NCUK-universitet. Du kan studera ... [+]

Internationellt år ettTillgång till andra år på universitetsnivåInternational Year One (IYOne) är en kreditbärande kvalifikation som gör det möjligt för dig att gå in på andra året på grundnivå på ett NCUK-universitet. Du kan studera faktiskt brittisk år ett på Islamabad Center efter BSc, Cambridge, IB, AP eller motsvarande kvalifikation med garantiplacering i någon av NCUK-partneruniversiteterna.Vi erbjuder följande alternativ som leder till hundratals andraårskurser på ett antal ledande universitet,Internationellt år ettIYOne Engineering Program KURSFAKTAStorbritannien Studie: Nivå 5Studieläge: Campusstudier FulltidKursens längd: 9 månaderModuler: 5 i varje SemesterProgramavgift: £ 4270 *Inträde till International Year One... [-]
Pakistan Lahore
April 2020
Engelska
Heltid
9 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska