Läs den officiella beskrivningen

Birzeit University ursprungligen etablerad som en skola i 1924 av Ms. Nabiha Nasir (1891- 1951), en medlem av en banbrytande familj av palestinska lärare. År 1953 började det erbjuder första året universitetskurser i konst och vetenskap, förutom ett gymnasieprogram. Genom 1961, var Birzeit College erbjuder andra året universitetsklasser. Året därpå fick associera grader beviljats ​​för det tvååriga programmet gör det möjligt för eleverna att överföra till andra universitet i arabvärlden och på andra håll för att slutföra sin kandidatexamen.

År 1967, Västbanken och Gazaremsan föll under israelisk militär ockupation, vilket resulterade i reserestriktioner mot palestinier som bor i dessa områden. Som ett resultat, eleverna var mindre kunna resa till arabiska grannländerna att fortsätta sin utbildning. Denna nya politiska miljön uppmanas Birzeit att gradvis eliminera sitt gymnasieprogram och koncentrera sig på en högre utbildning. Genom 1972, började college ett fyraårigt program som leder till kandidatexamen delas från Humanistiska fakulteten och fakulteten of Sciences.

År 1975 ändrades namnet, Birzeit University officiellt antagen och Birzeit blev den första arabiska universitetet som skall fastställas i Palestina. Den första examensceremoni hölls den 11 jul 1976. År 1978 var de fakulteterna Commerce and Economics etablerad, följt av Lunds Tekniska ett år senare. Universitetet började erbjuda forskarutbildning 1977. År 1996, fakulteten för forskarutbildning bildades formellt.

År 1973, precis som Birzeit utveckling till en fullfjädrad universitet närmade färdigställande, Israel stängde campus med militära order på två veckor. Detta var den första av många repressiva åtgärder mot universitetssamfundet. Mindre än ett år senare, den israeliska militära myndigheterna deporterade rektor, Dr. Hanna Nasir, som stannade kvar i exil i nitton år. Från 1979-1992, var universitetet stängdes av de israeliska ockupationsmyndigheterna flera gånger. För femtonde och sista gången, den israeliska militären stängde universitetet från den 8 januari 1988 April 29, 1992, vilket var fallet med alla palestinska institutioner för högre utbildning. Under denna längre period av nedläggning, fortsatte universitetet att arbeta under jord med små studiegrupper i provisoriska arrangemang utanför campus. Under sådana förhållanden, tog många studenter mer än den vanliga tiden för att ta examen.

Universitetet idag

Idag är Birzeit University en blomstrande institution, med mer än 900 lärare och personal och cirka 10.103 studenter varav 64 procent är kvinnor (6497 elever) och 36 procent är män (3606 elever), som kommer från alla regioner i Västbanken. Universitetet ligger i utkanten av Birzeit City, 10 mil norr om Ramallah och 26 kilometer norr om Jerusalem. Engagerade till fast principerna om akademisk frihet, syftar universitetet att förbereda unga palestinska generationen att bli ansvariga ledare och medborgare. Eftersom det uppmuntrar sina elever längs vägen för akademisk excellens, betonar också behovet av social medvetenhet och nationellt engagemang.

Vår lista över kurser inkluderar:

Modern standardarabiska Colloquial Arabiska Palestina Palestinafrågan Kvinnor i arabiska samhället arabiska samhället palestinska Cultural Studies modern och samtida arabisk Thought

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Arabiska

Skolan erbjuder också:

Kurser

Birzeit University PAS

Den Palestina och arabiska Studies Program (PAS) är ett akademiskt program på Birzeit University som erbjuder internationella studenter möjlighet att kombinera studier av ... [+]

Den Palestina och arabiska Studies Program (PAS) är ett akademiskt program på Birzeit University som erbjuder internationella studenter möjlighet att kombinera studier av det arabiska språket med samhällsvetenskapliga kurser om Palestina och arabvärlden. Internationella studenter genomför sina studier samtidigt upplever första sidan de politiska och sociala verkligheten på marken.

Ritning på dess rekord av ansedda språk och samhällsvetenskapliga professorer har Birzeit University producerat denna omfattande internationell studie program, som erbjuder ackrediterade kurser av akademisk kvalitet, tillsammans med en rad fritids föreläsningar och studiebesök. Året-runt-program består av tre terminer, två vanliga terminer och en intensiv sommarterminen. Studenter kan skriva in sig vid början av varje termin. PAS Programmet är öppet för studenter och akademiker från hela världen, som arbetar i ett område som är relaterat till Mellanöstern, och de som vill få en fördjupad kunskap om regionen, dess språk och kulturer.... [-]

Palestina Birzeit
Öppen antagning
Engelska,Arabiska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Palestine and Arabic Studies Program (PAS)