Cracow School of Art and Fashion Design

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Cracow School of Art and Fashion Design öppnas också för polska studenter, som vill förbättra sina språkkunskaper.

Cracow School of Art and Fashion Design (SAPU) är den viktigaste arrangören av Krakows modevecka.

98015_97748_cracow1.png

Cracow School of Art and Fashion Design (Polen, Europa) erbjuder ett halvårigt heltidsprogram för internationella studenter. Vår personal, alla specialister inom olika områden av konst och design, ger ett studieprogram som gör det möjligt för en elev att frigöra sin fulla potential. Efter över 20 års erfarenhet har skolan uppnått en hög standard och ett utmärkt rykte. Vi har kunnat placera många studenter i polska modeföretag, allt från toppmoderna butiker till de största industriföretag som är noterade på den polska börsen. Vissa elever har också jobbat med internationella företag som är verksamma i ett brett spektrum av länder.

 • Skolan är godkänd av polska kulturdepartementet och är listad i ministeriets konstskolarkatalog. Skolan öppnas för internationella studenter och utbildning hålls på engelska. Vår intensiva och omfattande akademiska utbildning i mode gör det möjligt för eleverna att förbereda en utmärkt portfölj.
 • Kandidaterna får ett diplom - Fashion Designer.
 • Sedan många år har skolans utexaminerade deltagit i polska och internationella tävlingar för modeskolor i Europa och de har vunnit många priser av stor betydelse för sina bärare:
 • Cracow School of Art and Fashion Design (Polen, Europa) är den enda privata skolskolan som har fått den hedersgyllda tråden - ett mycket prestigefyllt pris för utmärkta individer och institutioner på polskt sätt, beviljad av Lodz International Fair (MTL).
 • Våra kandidater har vunnit många utmärkelser i polska såväl som internationella tävlingar - senast Anka Letycja Walicka vann den internationella tävlingen Fashion Culture i London, där den andra och tredje platsen togs av akademiker från Central Saint Martins College of Art and Design.
 • Skolan är partner för internationella tävlingar: Fashion Culture (London), Habitus Baltija (Riga), Rysk Silhuett (Moskva), Mielnica Fashion (Minsk), Donetsk Fashion Days (Donetsk), Jeansation (Monte Carlo).
 • SAPU: s kandidater håller prestigefyllda praktik utomlands och arbetar i världens bästa modehus som Alexander McQueen, Balenciaga, John Galliano, Claude Bonucci,
 • Under 1999 tilldelades Cracow School of Art and Fashion Design det prestigefyllda priset "The Silver Loop" för sitt bidrag till utvecklingen av den polska modeindustrin som ges av Poznań International Fair.
 • Sedan 1994 har Cracow School of Art and Fashion Design utbildat mer än 1 500 designers som arbetar i modeföretag i Polen, Europa och i övriga världen. Många designer under eget varumärke och är idag erkända inom modebranschen.
 • Tack vare Cracow School of Art and Fashion Design diplom show och intensiv främjande av SAPU-kandidater, var Krakow City den 23: e i rankningen av världens modehuvudstäder under 2013, Frankfurt, Wien och San Francisco.
 • Du kan hitta artiklar om SAPU och dess akademiker i betydande tidningar både polska och internationella - Vogue, Collezioni, WGSN, Dexigner och mer.
 • Cracow School of Art and Fashion Design anordnar en prestigefylld diplomshow - Cracow Fashion Awards, som öppnar Krakows Fashion Week och lockar stora mediarepresentanter och modekändisar från Polen och Europa.

SAPU ligger eleverna i hjärtat av en levande gemenskap, levande med kreativ energi. De är omgivna av människor som älskar vad de gör, som har idéer och talang, planer och passion. Det som händer i klassrummet speglar vad som händer varje dag i branschens verkstäder, showroom och studior. Mode är en mycket varierad industri och det krävs beslutsamhet, hårt arbete, flexibilitet och passion för att lyckas. Vår skola är för självmotiverade modeentusiaster, informerade och mogna att begå till en kurs som kräver både bredd och djup. Studenter får en intensiv utbildning med individuell uppmärksamhet. Skolan, på en enda plats, låter eleverna interagera fritt och ofta, uppmuntrar till utbyte av idéer och debatt. Den informella, livliga atmosfären skapar en gemenskap av arbetskonstnärer.

Kandidater perspektiv

Våra studenter arbetar inom alla former av mode och inom ett brett utbud av modeföretag, både tillverkare och återförsäljare. Jobbeskrivningar inkluderar designföretagare, frilansdesigners och konsulter, mönsterskärare, modejournalister, stylister, fotografer, illustratörer, merchandisers och PR-representanter. Vissa akademiker sätter upp sina egna verkstäder, och uppnår oberoende och respekt som professionella, säljer sina unika färdigheter och arbete. Under fem terminsstudier på SAPU kan du förbereda en enastående portfölj av konstverk, målningar, design och bilder som öppnar dörrar till de bästa modeskolorna i Europa, inklusive Central Saint Martins College of Art and Design i London och Antwerp Royal Academy of Fine Arts.

Platser

Kraków

Address
ul. Zamoyskiego 52
30-523 Kraków, Lesser Poland Voivodeship, Polen