Läs den officiella beskrivningen

TSOGU - en av de största vetenskapliga och pedagogiska komplex av Ryssland, inklusive alla utbildningsnivåer från allmän utbildning, högre utbildning среднегопрофессиональногои (specialitet, grundutbildning, forskarutbildning) till forskar och doktorandprogram av utbildnings- och omskolningsprogram elit teknisk utbildning. TSOGU - det enda universitetet från Ural till Stilla havet, utbildning av personal på alla nivåer över hela spektrumet av specialiteter strategiskt viktiga för landets olje-och gasindustrin. Enligt expertuppgifter, är 65-70% av de utexaminerade anställda inom olje- och gasindustrin i regionen, är akademiker TSOGU.

Universitetet tillhandahåller utbildningstjänster i 4 specialiteter, 38 ungkarl och 24 områden i rätts. I TSOGU sparade destinationer specialiteter erkänns som strategiskt viktigt för Ryssland. Hittills 388 TSOGU genomfört utbildningsprogram på alla utbildningsnivåer.

Högskolorna presenteras i Tyumen TSOGU fyra institut: Institutet för geologi och olja och gas, Transportation Institute, Institutet för Näringslivs Technology and Engineering, Institute of Management och Business.

I strukturuTyumGNGU innehåller grenar, raspolozhennyena Tyumen-regionen i Novy Urengoy, Noyabr'sk, Surgut, Nizhnevartovsk, Tobolsk, Yalutorovsk, Zavodoukovsk. Som en del av universitetet är forskningsinstitut, och laboratorier, 4 av dem är skapade i samband med RAS.

Partnerskap för år kopplade TSOGU med stora olje- och gas, transport och tjänsteföretag. Såsom OAO "Lukoil", JSC "Sibnefteprovod", OAO "Gazprom", JSC "NK" Rosneft "," Baker Hughes "," Schlumberger "," Halliburton "," CCA DoytagDrilling "," Repsol "och andra.

Prioritet i samarbete med universitetet i företagen är slutsatsen av långfristiga komplexa avtal som ger utbildningsspecialister med högre utbildning, kompetensutveckling företag, holdingbolag av dagar, organisering av studenter, examen anställning. Venture Partners är en stor hjälp för gymnasiet i förnyelse och modernisering av utbildnings-industriella bas - är skapandet utrustad med den senaste tekniken laboratorier, klassrum, datasalar, utbildningscentrum.

TSOGU har en kraftfull vetenskaplig potential, som byggts upp under flera decennier. I dag, som en del av den vetenskapliga kåren TSOGU 225 läkare, professorer, 787 lektorer. Bland dem finns 3 akademiker, 4, Motsvarande Medlem i RAS, och mer än 100 fullvärdiga medlemmar och motsvarande medlemmar av Vetenskapsakademien, Lenin pristagaren, 3 State Pristagare, 7 Ärade vetenskap och teknik i Ryssland.

För närvarande i TSOGU utbildat över 1.400 medborgare från CIS (Azerbajdzjan, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien, Ukraina, Tadzjikistan, Georgien, Turkmenistan) och långt (Storbritannien, USA, Kanada, Kina, Tyskland, Frankrike, Mongoliet) utomlands. Särskilt för utländska aktörer utvecklat ett spännande program för vidareutbildning, sommar och vinter, som inte bara gör att du kan bekanta sig med de traditioner och seder för invånarna i västra Sibirien, för att höja kunskapsnivån om det ryska språket, men också att lära av ledande experter inom olje- och gasindustrin.

Alla TSOGU aktivt utveckla samarbetet med utländska universitet-partners med medling och ekonomiskt stöd av intresserade utländsk olja och gas sektorn av ekonomin. Programmet "inkluderande undervisning" för Institutet för geologi och olje- och gasutvinning och TSOGU Institute of Petroleum tekniska universitetet i teknik Clausthal (Tyskland) och Institutet för geologi och Institutet neftegazodobychiTyumGNGU och "Högre skolan av gruvdrift universitetet i Madrid (Spanien).

Sedan juni 2007 kan alumner och lärare TSOGU erhålla tillägget till examensbevis.

Skolan erbjuder också:

Kurser

Tyumen State Oil and Gas University

Tvärvetenskaplig sommar- / vinterskolan innefattar teoretisk och praktisk utbildning (inklusive olika psykologisk utbildning), prestanda ... [+]

Sommar / vinter Multidisciplinary School "Oil & Gas ledare"

Format:

Tvärvetenskaplig sommar- / vinterskolan innefattar teoretisk och praktisk utbildning (inklusive olika psykologisk utbildning), prestanda och skydd för komplexa projekt inom programmet: - «Upstream» Teknik - Sök och prospektering av olja och gas; - Borrning av källor; - Utveckling av olja och gas; - «Nedströms» Teknik - Bearbetning av olja och gas; - Petroleum produkt, försäljning av raffinerade produkter - Ekonomi och organisation av olje- och gasproduktion - Foundations of Strategic Management.

Human Resource Management - Utveckling av marknadsföringsstrategi av olje- och gasbolag. Info... [-]
Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Teoretiska och praktiska klasser som täcker hela processen för olje- och gasfält utveckling: från prospektering till produktion med hjälp av resurser från stora ... [+]

Sommar / vinter skola "Prospektering och produktion av olja och gas"

Format:

Teoretiska och praktiska klasser som täcker hela processen för olje- och gasfält utveckling: från prospektering till produktion med hjälp av resurser från stora Tyumen forskningscentra.

Program:

Föreläsningar: - Geologisk-geofysiska egenskaper hos reservoaren; - Moderna geotechnologies; - 2D- och 3D-seismik och väl logga; - Numeriska geologiska modeller; - Sedimentära grund och olja och gas systemanalys; - Reserver och resurser beräkningsmetoder; - System och teknik för olje- och gasfält utveckling. Återhämtning koefficient; - Grundläggande principer för olje- och gasfält design; - Ekonomisk uppskattning av projekten i prospektering, borrning och produktion; - Nettokassaflödet uppskattning. Analys av kassaflöden; - Workshop om brunnar exploatering simulator utrustad med en elektrisk centrifugalpump; - Besök till borr övningsfält; - Besök till kärnlagret på; - Den unika mineralsamling utläggning.... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Tyumen State Oil and Gas universitet är det enda universitetet i sitt slag i Sibirien och Fjärran Östern. Det grundades 1956. Idag ca 60 tusen studenter studerar här i 70 ... [+]

Sommar / vinter regionala studier skola "History of West Siberian oljefält utveckling: de olika stadierna i den komplexa väg"

Format:

Sommar / vinterskolan ingår förtrogenhet med historien om West Siberian olje- och gasfält utveckling i XX: e talet och idag.

Program: - Granska föreläsningar om historien om den ryska norra utveckling, möten med upptäckarna av West Siberian olje- och gasfält; - Besök på TSOGU laboratorier och vetenskapliga centra; - Möten med SPE och Eage elev kapitelmedlemmar; - Möten med olje- och gasbolag experter (även utländska); - Besök till The geologiska och mineralogiska museum; - Besök till TSOGU borrning övningsfält; - Besök till kärnlagret på; - Det unika mineralsamling utläggning.... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Skolan omfattar teoretiska och praktiska aspekter "Drift av fordon i hårda ... [+]

Sommar / Vinter skolan "för att erövra den nord: Förbättrad effektivitet av fordon i tuffa miljöer"

Format: Skolan omfattar teoretiska och praktiska aspekter "Drift av fordon i tuffa förhållanden." Kursen kompletteras med särskilda discipliner i kursen "ryska som främmande språk", samt rikt kulturellt program.

Program: Föreläsningar: - Teoretiska baser fordonsanpassningsförmåga - Påverkan av svåra driftsförhållanden för fordons effektivitet och kvalitet - Inverkan av låg omgivningstemperatur på temperaturförhållanden av enheter, bränsleförbrukning och motorns livslängd - Expert ifrågasättande när det gäller anpassningsförmåga - Expert förhör inom området för anpassningsförmåga, databehandling - Space-time strategi Kvantitativa uppskattningar av anpassningsförmåga - Anpassningsförmåga nivå beslutsamhet Svåra förhållanden. ... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Tvärvetenskaplig Sommar / Vinter Skolan innefattar teoretisk och praktisk utbildning (inklusive teamträning), prestanda och skydd integrerat ... [+]

Sommar / Vinter School "Hantering av olje- och gasprojekt"

Format:

Tvärvetenskaplig Sommar / Vinter Skolan innefattar teoretisk och praktisk utbildning (inklusive teamträning), prestanda och skydd för komplexa projekt i programmet: - Det aktuella läget och utsikterna för olje- och gasindustrin - Geologi, geofysik, Beräkning av reserver - väl exploatering borrning, olja, oilfieldutrustning - Säkerhet och miljöskydd - Beslutsfattande och utvärdering av investeringar - Objekt skattelagstiftning och redovisning inom olje- och gasindustrin - Förhandla ledningsgrupp Målgrupp: studenter av utländska universitet / specialister Language School: beroende på gruppens sammansättning (Rus. . / Eng) Varaktighet: 2-3 veckor... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 - 3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Teoretiska och praktiska moment med stora olje- och gasresurser, forskningscentrum Tyumen ... [+]

Sommar / Vinter School "Möt petroleum geovetenskap"

Format:

Teoretiska och praktiska moment med stora olje- och gasresurser, forskningscentrum Tyumen.

Programmet innehåller:

Första modulen

"Fundamentals of General geologi" ger publiken en bild av strukturen hos jorden, geologiska processer i jordens inre och på dess yta; om de processer som leder till bildningen av mineralfyndigheter av olika slag; om metoder för prospektering och utforskning av mineralfyndigheter.

Andra modul

"Grunderna i området utveckling" ger en definition av grundläggande begrepp och egenskaper hos den disciplin: olje- och gasfyndigheter, olje- och gasfält, liksom egenskaperna hos de kategorier av brunnar, reserver och resurser av olja och gas. Förtrogen med utvecklingen av oljefält, liksom de metoder för stimulering och förbättrad oljeutvinning.... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
1 - 2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Teoretiska och praktiska moment med stora olje- och gasresurser, forskningscentrum Tyumen, lagarbete över ... [+]

Sommar / Vinter School "av strandsatta" / Epoch "svårt" olja

Format:

Teoretiska och praktiska moment med stora olje- och gasresurser, forskningscentrum Tyumen, teamarbete med ett projekt i programmet: - Utveckling av områden med tung olja: - Olja Produktion av hög viskositet; - Karriär och brytningsmetod för oljeproduktionen; - Produktion Kall olja («Chops», «Vapex») - Värme extraktionsmetoder för Heavy Oil - Tung olja: utsikterna för användning - från metaller till spa-behandling.

Utveckling av skifferfyndigheter. Från Bakke till Bazhenov - Bazhenov formation - de globala kolvätere; - Lera-bituminöst Bazhenov Bildning reservoaren; - Räkna izlekaemyh oljereserverna i inlåning från den Bazhenov Formation. Gruvdrift med nizkopronitsemymi samlare (CDD): - disponibelt NPK och flerfasströmning i dem; - Metoder för att förbättra uglevodorodootdachi insättningar i NPK clastic och karbonat reservoarer - simuleringsteknik av olja förskjutning av NPK - Identifiering av oljeförskjutningsprocesser NPK; - Bakgrund för utveckling av effektiv teknik olje- och gasfält. ... [-]
Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Teoretiska kurser, workshops, diskussioner och utarbetande av enskilda projekt ... [+]

Sommar / Vinter School Diskussion "Energy Future"

Format:

Teoretiska kurser, workshops, diskussioner och utarbetande av enskilda projekt.

I programmet ingår: - fossila energikällor, begränsade och mycket förorenande när den används som den viktigaste källan till elektrisk energi.

Den globala uppvärmningen och klimatförändringarna. Miljöförstöring och hälsorisker. Att minska konsumtionen av fossila bränslen och koldioxidutsläpp. Främja användningen av förnybar energi och andra alternativa energikällor. Effektiv användning och hantering av energiförbrukningen. Elektrifiering av transport.

Målgrupp: studenter med utländska universitet / specialister Language School: beroende på sammansättningen av gruppen (.. Eng / Eng) Duration: 1 vecka... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
Tyumen State Oil and Gas University

Skolan ger en möjlighet att bekanta sig med de olika stadierna i den professionella utvecklingen av en oilman; Det kommer också att låta deltagarna bygga sin egen bana av ... [+]

Vinterbärare vägledning school "The oilman för framtiden" / "Lyft in i framtiden"

Format:

Skolan ger en möjlighet att bekanta sig med de olika stadierna i den professionella utvecklingen av en oilman; Det kommer också att låta deltagarna bygga sin egen bana av den framgångsrika transportören på exemplet Tyumen State Oil and Gas University som centrum för högkvalificerad personalutbildning.

Program: - Första mötet mellan deltagarna - välkomsttal av TSOGU administration och översyn presentation av universitetet; - Besök till TSOGU Olja och gas college, förtrogenhet med inriktningar i yrkesinriktad gymnasieutbildning; - Besök på Institutet för geologi och olje- och gasproduktionen och Institute of Transport, förtrogenhet med högre yrkesutbildning inriktningar, besök till laboratorierna och förtrogenhet med möjligheterna för vetenskaplig verksamhet; - Möten med TSOGU SPE och Eage elev kapitel medlemmar och förtrogenhet med kapitlen fungerar; - Utformning av ytterligare professionell utbildning och yrkesomskolningsprogram; - Möten med TSOGU akademiker, deltagare i utbytes och dubbeldiplomprogram presentationer om möjligheterna till ytterligare utbildning utanför universitetet; - Möten med företrädare för olje- och gasbolag som arbetar i Tyumen och Tyumen-regionen (inklusive utländska); - Besök till TSOGU tränings polygon; - Besök till kärnlagret på; - Det unika mineralsamling utläggning.... [-]

Ryssland Tyumen
Kontakt Skolan
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska