Läs den officiella beskrivningen

Varför studera Geopolitik?

Resurs Wars, Identitet Konflikter, Desinformation, geostrategiska Rivalries, Global Power Shift och ökande antal icke-statliga aktörer, bland annat gör det svårt att analysera samtida internationella relationer. För att hantera detta problem, kan den geopolitiska strategin vara ett användbart verktyg, eftersom det tar hänsyn till de strategiska, historiska, geografiska, kulturella och ekonomiska områdena i dechiffrera komplexiteten i nuvarande och potentiella framtida konflikter.

Om GIGS

Genève Institutet för geopolitiska studier (SPELNINGAR) organiserar Certificate Program i geopolitik och Geoeconomics. Dessa utbildningar äger rum i Genève. Institutet bedriver forskning, erbjuder expertis och publicerar studier inom geopolitik. SPELNINGAR organiserar konferenser och symposier på olika geopolitiska och geoekonomiska frågor. SPELNINGAR är en ideell organisation och registreras med Genèvehandelsregistret. SPELNINGAR är helt oberoende av politiska, ideologiska och ekonomiska organisationer.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Sommarkurser

Geneva Institute of Geopolitical Studies

Huvudsyftet med denna studie programmet är att introducera de grundläggande koncepten för geopolitik. ... [+]

Huvudsyftet med denna studie programmet är att introducera de grundläggande koncepten för geopolitik. Kursen antar ett tvärvetenskapligt synsätt som omfattar strategiska, geografiska, historiska, kulturella och ekonomiska dimensioner för att underlätta en djupare förståelse av samtida internationella relationer. Konferenser hålls av ledande internationella experter.

Målgrupp deltagare: Personer som arbetar för internationella organisationer och myndigheter, diplomater, universitetsstuderande, personer som arbetar inom olika ekonomiska sektorer och andra intresserade personer.

Datum: Program startar måndagen den 13 juli och avslutas den fredag ​​17 juli 2015.... [-]

Schweiz Geneva
Februari 2020
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska