Läs den officiella beskrivningen

Culinary Institute of Barcelon a är utformat så att du har en unik och ouppnåelig erfarenhet baserad på multikulturalism, kreativitet och innovation.

Skolens mål är att lära människor att bygga sin egen framtid.

Ett institut som är utformat för att omvandla köket

Det här är tanken med vilka tre lärare i Barcelona började designa vad som nu är Culinary Institute of Barcelona , ett pedagogiskt projekt för att utbilda proffs som ska leda kök och restauranger i det 21: a århundradet.

Olika utbildning för professionella som inte vill vara samma

Vi är medvetna om att vi lever i en värld som kännetecknas av ett ständigt paradigmskifte, en värld som kräver en ny typ av professionell som kan tillhandahålla värdefulla lösningar och där teknik, kreativitet och innovation är viktiga. Av denna anledning har vi anpassat undervisningsmodellen som används i Silicon Valley, mekka av digital teknik, till internationell gastronomi. Det gör oss annorlunda.

Syn

Vi är födda av en förändring och vi fortsätter att förändras utan upphörande. Ändring är synonym för evolutionen. Och träning måste också tjäna för det: att växa och utvecklas.

I åratal tenderar samhället att vara besatt av övervärderande kunskaper. Det insisterar på att frustrationen innebär att man påtrycker unga människor i sina studier, utan att odla sina värderingar, färdigheter och attityder. Och det är ett stort misstag.

I traditionella träningscenter värderas studenterna inte för vad de verkligen är bra på, men för vad de förväntas veta. Färdigheter som fantasi, kreativitet, vältalighet och jämn intelligens straffas. De är inte motiverade eller utbildade att vara innovatörer, men de är utbildade från det förflutna till det förflutna, utan att tänka på framtiden.

På CIB lär vi oss att förbättra, ifrågasätta, föreställa oss, att söka och hitta nya möjligheter med vårt intellekt, vilket inte är exakt väldigt rationellt men helt emotionellt.

Vi lär oss att göra saker mer än att veta saker. Vi lär oss att älska och överleva, och inte acceptera den etablerade. Eftersom vi vet att det som är etablerat är efemärt och ofta felaktigt.

Vi är besatta av våra undervisningsförfaranden så att våra unga kan övervinna scenarierna för förändring, göra dem själva och veta hur man anpassar sig till de nya förhållandena med absolut naturlighet. Vi försöker att lära oss att sätta, driva och uppnå mål, inte vara rädda för att göra misstag. Eftersom bara de som är villiga att göra misstag kan göra riktigt underbara saker.

Därför skapade vi CIB. Att göra det.

Utbildningsmodell

Vi baserar vår metod på 6 axlar som möjliggör bildandet av ledare som klarar av att framgångsrikt möta utmaningarna från det 21: a århundradet.

Lärande baserad på utmaningar

En utbildningsmodell som:

Det exponerar studenter för verkliga problem, gynnar utvecklingen av deras transformativa ledarskapskompetenser och gör dem mer konkurrenskraftiga i dagens värld.

Genererar motivation och känsla av prestation.

Det kopplar eleven med miljön, så att det konkreta värdet genereras.

Det erbjuder utmanande erfarenheter som utvecklar entreprenörskap och mänsklig bemärkelse.

Det är erfarenhets-, samarbets- och kunskapsintegrator.

Flexibilitet

Det är därför: Flexibilitet är ett levande koncept, patent i alla våra anläggningar. Undervisningsområden, aktiv och dynamisk där studenten är centrum. Och så:

Våra klassrum förändras. Med stolar som inte bara stolar, utan ett mobilt personligt arbetsutrymme som anpassar sig till varje elevs och varje klassens egenskaper.

Alla våra elever har ett intelligent PILOT-headset, som låter dem prata och följa klasserna på sitt modersmål. Utan kablar eller komplikationer.

Det finns också tid för studenten och hans klasskamrater att arbeta på egen hand.

Inspirerande lärare

Vi vet att, även om det är anledning som lär det, är det lärt sig av känslor. Därför är var och en av våra lärare:

Lev passionellt den pedagogiska erfarenheten, och det visar.

Han är intresserad av studenten, utmanande, vägledande och stärkt sin utveckling.

Det skiljer sig som akademiker och ledare inom sin disciplin, det är innovativt och utnyttjar tekniken.

Han deltar aktivt och formellt i sin professionella, affärsmässiga, akademiska och sociala miljö.

Den har en nära koppling till eleverna, det är ett bra exempel och det lämnar ett märke på dem.

Minnesvärd upplevelse

Våra studenter spenderar minst ett år hos oss och under sin träning lever de:

Ett globalt, mångsidigt och mångkulturellt lärande samhälle.

Akademisk och yrkesmässig praxis på campus och utanför den.

Studentutvecklingsaktiviteter som ger mångfald av utmaningar och uppmuntrar till kompetensutveckling.

360º träning

Vi är inte nöjda med att vara kunskapsleverantörer, alla våra studenter får 360º träning.

 • Kunskap:
  Teknologisk, produkt och dess manipulation.
 • Förmågor:
  Att hantera affärer, andra människor och själva.
 • attityder:
  Ledarskap, socialt och professionellt.
 • Möjligheter:
  För erkännande av miljön och för sig själva.

Eftersom det är när dessa fyra cirklar sammanfaller när framgång uppstår.

Tillgänglighet och öppenhet

All kommunikation från CIB, lärare och studenter är tillgänglig och tillgänglig 24 timmar om dygnet under hela året.

 • Personlig snabbmeddelanden, av grupper och generella.
 • Arkiv av video, ljud och dokument.
 • Video och ljud i realtid.
 • Det är enkelt, det är Facebook Workplace.
Programmen undervisas på:
 • Spansk
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Diplom

Culinary Institute of Barcelona

Att få CIB: s Chef Diploma blir mycket mer än en professionell kocks examen. Detta examensbevis garanterar att studenten kan uppfinna och skapa, det vill säga att förbätt ... [+]

Att få CIB: s Chef Diploma blir mycket mer än en professionell kocks examen. Detta examensbevis garanterar att studenten kan uppfinna och skapa, det vill säga att förbättra det som redan finns och att göra saker som ingen har gjort tidigare. Kursen är en resa genom konst och vetenskap om gastronomi som eventuellt kan utökas med en tidigare inledningsmodul för dem som inte har någon yrkeserfarenhet i matlagning.

När examen är avslutad kan studenten välja någon av de sex kulinariska specialiteterna som är tillgängliga för att bli specialkock eller välja kursen för att få Executive Chef Postgraduate Diploma.

Det är ett 8-månaders program för mångkulturell samexistens med studenter från hela världen inom ramen för staden Barcelona där du inte bara lär dig matlagningsteknik, men du kommer att leva en livserfarenhet som tjänar dig för resten av ditt liv.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
8 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kandidatdiplom

Culinary Institute of Barcelona

Att hantera en restaurang med framgång är en utmaning på grund av dess komplexitet. Den framgångsrika förvaltningen av en restaurang innebär mer än att erbjuda en balanse ... [+]

Att hantera en restaurang med framgång är en utmaning på grund av dess komplexitet. Den framgångsrika förvaltningen av en restaurang innebär mer än att erbjuda en balanserad meny avsedd att generera intäkter. Ett antal faktorer spelar roll i förvaltningen av en restaurang: förmågan att bilda ett förhållande med kunder, prospektera verksamhet i digitala media, förmågan att effektivt svara på efterfrågan, bilda relationer baserade på förtroende och kunna hantera leverantörer är faktorer som spelar en roll i förvaltningen av en restaurang.

Kontroll över dessa faktorer är avgörande för att kunna på ett säkert och sammanhängande sätt genomföra allt vi har diskuterat och planerat för vår verksamhet. Det här är en sektor med konstant förändring där konkurrensen är hård och där man måste svara på kundernas förväntningar. Som ett resultat måste nyhet och trender vara verktyg som hjälper oss att förbättra och hantera vår verksamhet på sin väg till framgång.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
11 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Postgraduate Certificate

Culinary Institute of Barcelona

I detta forskarutbildningsprogram kommer du att förvärva den viktiga kunskap som behövs för att utveckla en affärsplan för att öka chanserna för framgång för nya affärsin ... [+]

För att ett cateringföretag ska kunna utvecklas måste det reagera på den externa miljön på ett effektivt sätt utan att förlora synen på de resurser som är tillgängliga för den, dess egna förmågor och dess styrkor. Av den anledningen är det oavsett företagets storlek viktigt att ha verktyg för analys och planeringsverktyg som ger oss det strategiska tillvägagångssättet som behövs för att bestämma situationen för vår verksamhet och dess miljö. Endast på detta sätt kommer det att kunna välja och genomföra de mest lämpliga och konkurrenskraftiga strategierna för tillväxten.

I detta forskarutbildningsprogram kommer du att förvärva den viktiga kunskap som behövs för att utveckla en affärsplan för att öka chanserna för framgång för nya affärsinitiativ eller, när det gäller befintliga företag, nya strategier. I båda fallen måste genomförandet av affärsplanen utnyttja metoder som underlättar förvaltningen av projektet i en kontrollerad miljö för att undvika överraskningar och oförutsedda händelser.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
15 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Den första modulen av magisterexamen i Restaurang Business Management - MRBM. ... [+]

Första modulen av magisterexamen i restaurangbranschen - MRBM

Att hantera en restaurang med framgång är en utmaning på grund av dess komplexitet. Den framgångsrika förvaltningen av en restaurang innebär mer än att erbjuda en balanserad meny avsedd att generera intäkter. Ett antal faktorer spelar roll i förvaltningen av en restaurang: förmågan att bilda ett förhållande med kunder, prospektera verksamhet i digitala media, förmågan att effektivt svara på efterfrågan, bilda relationer baserade på förtroende och kunna hantera leverantörer är faktorer som spelar en roll i förvaltningen av en restaurang.

Kontroll över dessa faktorer är avgörande för att kunna på ett säkert och sammanhängande sätt genomföra allt vi har diskuterat och planerat för vår verksamhet. Det här är en sektor med konstant förändring där konkurrensen är hård och där man måste svara på kundernas förväntningar. Som ett resultat måste nyhet och trender vara verktyg som hjälper oss att förbättra och hantera vår verksamhet på sin väg till framgång.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
15 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Att lära sig och ha kontroll över vår verksamhet på djupet ger oss lugnet och den vision som behövs när vi föreslår förändringar, tar nya risker och väljer nya format som ... [+]

Att lära sig och ha kontroll över vår verksamhet på djupet ger oss lugnet och den vision som behövs när vi föreslår förändringar, tar nya risker och väljer nya format som möter marknadens behov. Förmågan att förutse förändring är av största vikt. För detta ändamål måste vi vara bekanta med resurserna till vårt förfogande så att vi kan optimera dem utan överraskningar.

Målen för forskarutbildningen i Executive Restaurant Management är:

Att lära eleverna hur man får ut det mesta av anläggningen och dess personal.Att veta det i djupet och leda arbetsgrupper.Att ge studenterna en bred ekonomisk syn på verksamheten, för att utnyttja den och maximera prestanda.20% av kursen syftar till att ge studenterna nödvändiga färdigheter i förhandlingstekniker, intensiv kommunikation, värderingsstyrning och krishantering, med särskild tonvikt på och hantering av de tre mest trovärdiga framtida affärsmodellscenarierna, inklusive tre 6-timmars erfarenhets besök.... [-]
Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
15 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Denna Postgraduate Chef-examen är en tre-månaders kurs speciellt utformad för kockar som vill gå ett steg längre i sin akademiska träning, vilket ger fokus på ledningen a ... [+]

Denna doktorsexamen riktar sig till kockar eller kockar som vill köra ett professionellt kök

Denna Postgraduate Chef-examen är en tre-månaders kurs speciellt utformad för kockar som vill gå ett steg längre i sin akademiska träning, vilket ger fokus på ledningen av ett professionellt kök.

Programmet innehåller fem träningsmoduler:

Företag och Människor, som ger studenterna företagets vision av sitt kök och lägger det i samband med det mänskliga laget som de kommer att leda.Ekonomisk ledning, som ger studenterna det ekonomiska sammanhanget i sitt arbete, inklusive finansiella, mät- och kontrollaspekter.Process Management, som ger studenterna de verktyg och bedömning som krävs för logistikhanteringen av deras kök och deras folk.Lateral Färdigheter, som utvecklar förmågor för förvaltningen av de personer som utgör ditt arbetslag och leverantörer.Workshops, som består av en serie praktiska verkstäder som utformats för att öka attityder relaterade till de förmågor som utvecklats av programmet... [-]
Spanien Barcelona
September 2019
Spansk
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Keramik, skulptur, glas .... det finns många konstnärliga discipliner där eld spelar en avgörande roll. Köket är en annan. ... [+]

Keramik, skulptur, glas .... det finns många konstnärliga discipliner där eld spelar en avgörande roll. Köket är en annan. Både direkt och indirekt och sedan antikens tid har eld använts i köket: det är huvudingrediens och samtidigt det svåraste, som ibland inte ges den vikt eller uppmärksamhet den förtjänar. Det är inte utan anledning att ugnar är kärnan i vilket kök som helst.

Kakfläkten, värmen på en öppen grill, matlagningen av en ugn-grill, utomhusugnar och konsten att röka är olika tekniker och metoder för att hantera elden som kräver utsökt lärande. Men vakuumkokning och låga temperaturer öppnar också en rad möjligheter för våra kök. Flammen i en vedeldad ugn eller en ångugn, kraften i ugnar eller till och med av en mikrovågsugn. Det är inte bara hur eld används, men också de olika temperaturerna som används som erbjuder oss ett brett utbud av kulinariska känslor.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Betraktad gudens mat, lämnar choklad aldrig någon otrolig. Det ökar lusten, och det finns alltid utrymme för det. Mycket mer än en chokladkaka är kakaoens levande histori ... [+]

Betraktad gudens mat, lämnar choklad aldrig någon otrolig. Det ökar lusten, och det finns alltid utrymme för det. Mycket mer än en chokladkaka är kakaoens levande historia och utvecklingen av många kulturer. Av denna anledning vill vi på CIB att du upptäcker passion för brunt guld i köket och konfektyrproduktionen.

Kursen är utformad för kockar och professionella konditorier som vill fördjupa sin kunskap och förvärva en bred vision om möjligheterna för denna eftertraktade ingrediens, från dess ursprung till den kulinariska framkanten och de förändringar som erbjuds av kakao, ge studenterna ny kunskap och nya tekniker för att genomföra i sina kök.

mål

1. Att träna yrkesverksamma för att ha en solid specialisering i choklad.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Hälsokost är i modet. Nu mer än någonsin. Men förutom att vara hälsosam, vill folk nu att deras kök ska vara gastronomiska. ... [+]

Hälsokost är i modet. Nu mer än någonsin. Men förutom att vara hälsosam, vill folk nu att deras kök ska vara gastronomiska. Kockar blir eko-kockar, gröna kockar, kockar som strävar efter att förändra världen baserat på hälsosamma produkter, hållbarhet och miljön ...

Näring och kost är fulla av stigmas i ett samhälle som söker efter trender, varumärken, namn, koncept, snabba dieter och framför allt många mirakel. I denna doktorsexamen vill vi öppna upp en ny dimension i hälsosam matlagning som fokus för matparadigmet och kulinarisk och gastronomisk tanke. Vi vill riva ner de konceptuella barriärerna för kostvanor och finna i oss en integration mellan hälsosam kost, livsstil och produkter och hur man lagar mat.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

En bankett, en cateringhändelse eller en gruppmiddag är en unik händelse. Man förbereder inte presentationen av en måltid som i en vanlig restaurang: det finns inte samma ... [+]

En bankett, en cateringhändelse eller en gruppmiddag är en unik händelse. Man förbereder inte presentationen av en måltid som i en vanlig restaurang: det finns inte samma poster eller samma protokoll för service.

Köket för banketter har sina egna särdrag som går utöver köket i en restaurang. När man lagar mat för en kollektiv finns det regler och krav och logistik och utförande som skiljer sig från konventionell catering. Varken kostnaderna eller marginalerna har någon likhet med en traditionell restaurang. En kock måste anta en annan tankegång - liksom en maitre - och evenemangsorganisatören går in på samma sätt som en mat- och dryckeschef på ett hotell.

mål... [-]
Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Culinary Institute of Barcelona

Köket har utvecklats mer under de senaste 25 åren än under de senaste 250 åren. Köket är vetenskap, fysik och kemi. Som en följd av detta kommer du att ha forskare, fysik ... [+]

Köket har utvecklats mer under de senaste 25 åren än under de senaste 250 åren. Köket är vetenskap, fysik och kemi. Som en följd av detta kommer du att ha forskare, fysiker och kemister vid din sida, liksom världens stora kockar.

De kommer att föra deras kunskaper till köket och vidarebefordra dem till studenter med syftet att systematisera processer, konceptualiserande mönster, undersöka gasernas beteende i karbonatisering och upptäcka svaret på emulsioner genom en sås med hjälp av avancerade verktyg och maskiner.

Denna kurs går långt bortom avantgarde köket. Denna kurs går utöver de gamla paradigmerna för att bryta reglerna och leda oss till framtidens gastronomi och sätta vetenskap till tjänstesektorns tjänst.... [-]

Spanien Barcelona
September 2019
Spansk,Engelska
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska