Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1989 IEB var den första studien centrum Spanien ägnar sig enbart åt utbildning i ekonomi, en mästare på finansmarknaderna och Exchange, bara vid den tiden och sponsras av Madrid-börsen.

Sedan dess har mer än 85.000 studenter och yrkesverksamma utfört några av de utbildningar i IEB.

År 1994 IEB var en pionjär i att erbjuda en dubbel examen, studerar juridik vid Complutense-universitetet i Madrid Masters samtidigt på börsen i IEB. Därefter skulle IEB bli anslutna centrum till universitetet Complutense i Madrid, en av de äldsta och mest prestigefyllda universitet i Spanien, och senare även på Rey Juan Carlos universitet. Den IEB har utvecklats över tiden en stor katalog av Masters, från MBA till den mest specialiserade på olika ekonomiska och juridiska områden.

År 2003 började IEB hans internationella karriär med alliansen med London School of Economics, en institution för global referens med 20 Nobelpristagare och studenter från 5 kontinenter. Internationell utveckling har inte slutat sedan dess.

Sedan slutet av 90-talet, var det betydligt utökat utbildnings erbjudanden av IEB, med skapandet av företagsintern utbildning område för spanska och internationella kunder globalt.

Ända sedan starten har IEB ägnat betydande resurser till forskning, särskilt inom det finansiella området, med flera observatorier. Bland de många forskningspublikationer IEB står aestimatio, The IEB International Journal of Finance, med deltagande av två Nobelpris.

IEB närvaro i stora sektorer forum är klar: år 2008 IEB gick CLADEA (latinamerikanska rådet of Management Schools), den viktigaste latinamerikanska Association of Schools of Business; 2011 AACSB (Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business), den ledande sammanslutning av amerikanska handelshögskolor. Två år senare gick han med i EFMD (European Foundation for Management develpoment), den ledande sammanslutning av handelshögskolorna i Europa; och slutligen från 2012 är han medlem i spanska Association of skolor och Management.

Idag IEB erbjuder nästan 100 utbildningsprogram, som omfattar en gedigen akademisk bakgrund inom examen och Masters, en stor katalog över kurser Executive Education och en viktig Summer School.

Learning by doing

Motor undervisning i IEB

Metodiken IEB Learning by doing markeras av en studie av verkliga fall av aktuella och ledande affärssimuleringar och kvantitativ och kvalitativ bedömning för elever med samma problem, dilemman och situationer som uppstått av chefer i de möter verkliga livet.

Eleverna måste hantera exakt samma situationer genom någon företags stunder av osäkerhet, förhandlingar, tryck, deadlines, oväntade händelser, etc. I detta sammanhang har lärarna tidigare lämnat ett ramverk av tekniskt kunnande som eleverna ska bygga, sätta i praktiken vad de har lärt sig att ta itu med dessa utmaningar.

Genom denna utbildning guide lär du dig i en praktisk, naturlig och intuitivt sätt fatta de bästa besluten.

Programmen undervisas på:
  • Spansk

Skolan erbjuder också:

Diplom

IEB - Executive Education

En banbrytande program i samarbete med den spanska byrån för klimatförändringar. Programmet kommer att förstå, från en praktisk synvinkel, de grundläggande strategier för ... [+]

En banbrytande program i samarbete med den spanska byrån för klimatförändringar Efter den historiska överenskommelsen i Paris i december 2015 är klimatförändringarna i centrum för ekonomisk, politisk och social agenda, att bli en strategisk pelare och utgöra betydande utmaningar och möjligheter globalt.

Regeringar, institutioner, företag och samhället som helhet ansikte ett nytt paradigm baserat på en modell för utveckling med låga koldioxidutsläpp.

Programmet kommer att förstå, från en praktisk synvinkel, de grundläggande strategier för klimatförändringar på internationell nivå och dess inverkan på regional och lokal nivå.

Kursen gräver i reglerande och finansiella instrument för att uppnå hållbarhetsmål och dess konkreta påverkan på de offentliga, finansiella och företagssektorn.... [-]

Spanien Madrid
Kontakt Skolan
Spansk
Heltid
147 timmar
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska