Läs den officiella beskrivningen

Vi är en icke-selektiva, Samskolan, oberoende college i hjärtat av Manchester centrum. De flesta av våra 220 studenter läser A-nivåer, GCSEs eller på vår International Foundation Programme. I våra vänliga, säkra, stödjande miljö studenter uppnå sina mål och framgångsrikt gå vidare till deras valda universitet. Vi erbjuder ett unikt alternativ till traditionella skolor med flexibla program och personlig inlärning samtidigt som en stark akademisk grundsyn.

Vår historia

Abbey College Manchester grundades 1990 och är en del av Plus friskolekoncern och högskolor Alpha.

Abbey College Manchester firar nu sitt 25-årsjubileum under 2015 och har en utvecklad ett gott rykte lokalt, nationellt och internationellt för hög kvalitet på undervisningen, små klasser och ett starkt handledare stödsystem.

Ett urval av kurser som passar behoven hos enskilda elever erbjuds: Två år A-Levels; Ett års Intensiv omtentamen A-nivåer; Ett år Business BTEC; En och två år International Foundation Program (ekonomi och teknik) och ett år GCSEs.

Högskolan ligger i en modern fem våningar i hjärtat av Manchester centrum. Alla klassrum, sviter och laboratorier välutrustade och resurser, och ge en undervisning och lärande miljö för att hjälpa eleverna uppfylla sina ambitioner.

Faciliteter

Abbey College Manchester har en rad moderna utrustning och resurser för att leverera hög kvalitet på undervisningen för elever.

Alla våra klassrum nytta state-of-the-art faciliteter, tillgång till modern teknik, inklusive interaktiv skrivtavla, bärbara datorer och pekskärmar. Alla avdelningar är utrustade med special rum och läroböcker tillhandahålls för alla kurser.

Studenterna har sin egen dator inloggning och tillgång till studenten delad enhet där lärarresurser lagras. Praktiskt arbete och utredning är av central betydelse för undervisningen i biologi, kemi och fysik, och så varje ämne lärs ut i en modern, ämnesspecifik laboratorium. Varje rum har utrustats till högsta standard och är väl utrustade för att möjliggöra leverans av en mängd olika experiment och demonstrationer för att stimulera elevernas lärande.

Kreativitet blomstrar inom kollegiet med Art & Design och fotografi lärs ut i hängivna, välutrustade rum. Eleverna uppmuntras att uttrycka sig med hjälp av tekniker som sträcker sig från 3D-modellering, textil, skulptur och fotografi samt konventionell målning och teckning. Det finns också ett mörkt rum där bilderna kan förbättras och utvecklas av eleverna. En stor studie centrum finns som en tyst och övervakad studieområde. Här kan eleverna använda sina egna eller college bärbara datorer för personligt arbete. Det finns trådlös anslutning finns här och runt skolan.

Undervisning och inlärning

Undervisning och lärande är rigorös samtidigt vara kreativ och lyhörd för enskild elev behöver.

Små klasser

Vi tror att små klasser och undervisning av hög kvalitet är nyckeln till framgång. Detta tillvägagångssätt är mycket personlig och innebär att eleverna är inriktade på sina studier och fick massor av uppmärksamhet från lärare att maximera uppnå och uppfylla potential. Vid sidan av små klasstorlekar vi skapa en gynnsam miljö genom att ha en någon enhetlig politik och skapa relationer där alla är på förnamn villkor.

Expert lärare

Våra engagerade lärare har utmärkta kunskaper i sina ämnen och specifikationerna och som examinatorer för de stora examensnämnder de är väl positionerade för att ge vägledning och stöd för att utveckla undersökningsteknik. Lärare bryta ner ämnen i hanterbara sektioner så att eleverna kan arbeta lättare mot betygen de behöver. Studenterna förbereds noga för offentliga undersökningar och få viktiga studieteknik.

Studera i högskolan

Alla elever har schemalagda, övervakad studie inbyggd i sina program. I vår studie centrum eleverna arbeta lugnt och detta bygger en kultur av koncentration och respekt för andras behov lärande.

utvärderingsprocessen och övervakning

Små undervisnings betyder lärare kan ägna mer tid åt att bedöma varje elevs arbete och ge muntlig och skriftlig återkoppling på en 1-1 basis. Lärare bedöma studenternas ansträngning och uppnå ofta. Rapporter skickas hem varje halv sikt och inkluderar skriftliga kommentarer och uppgifter för närvaro, akademisk uppnå och studerande ansträngning både i klassrummet och i sin egen tid. Elever och lärare reflektera över nuvarande arbete och höja standarden genom att komma överens mål inom områden som ämneskunskaper, tidsplanering, revidering tekniker och framsteg på kurser. Detta i sin tur bygger förtroende och höjer standarden.

Närvaro

Närvaro övervakas genom daglig registrering och i början av varje lektion. Föräldrar / vårdnadshavare kontaktas om en elev inte är närvarande i klassen.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

A-nivå

Abbey College Manchester

Det finns över 130 elever i sjätte form, av vilka de flesta tar tre eller fyra A-nivåer på ett tvåårigt program för AS och A2. Inträde är beroende av tillfredsställande G ... [+]

Det finns över 130 elever i sjätte form, av vilka de flesta tar tre eller fyra A-nivåer på ett tvåårigt program för AS och A2. Inträde är beroende av tillfredsställande GCSE kvaliteter vanligtvis inklusive en rad A *, A, B och C-tjänster tillsammans med en bra referens från tidigare skola.

Om du har studerat nivåer på annat håll och vill ansluta sig till oss för A2 nivåer, kommer vi att ge vårt bästa råd om vilka kurser att ta. Ibland kan du behöva överföra examensnämnder. Detta är vanligtvis en enkel uppgift och vi kan råda dig vidare i denna fråga. Kollegiet har erfarenhet av att ge alla elever övergång till den övre sjätte året.

För vissa internationella studenter vars engelska kunskaper bedöms inte vara helt på den nivå som krävs för att genomföra den tvååriga A-nivå programmet är ett treårigt A-nivå alternativ tillgängliga. Detta sker i en något långsammare takt till de traditionella två år programmet.... [-]

Storbritannien manchester
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Basår

Abbey College Manchester

Detta är en heltid för att förbereda internationella studenter för direkt inträde till de flesta brittiska universitet. Dessa universitet omfattar Bristol, Bath, Manchest ... [+]

Detta är en heltid för att förbereda internationella studenter för direkt inträde till de flesta brittiska universitet. Dessa universitet omfattar Bristol, Bath, Manchester, Sheffield, Leeds, Birmingham, Aston, Nottingham, York, Southampton, University College London, Salford och Queen Mary. Det är oftast levereras över ett år. Det kan dock även genomföras under 18 månader eller två år för de studenter som skulle passa en långsammare takt eller har inte studerat på motsvarande nivå 3 (dvs A-nivå) innan.

Det är fullt ackrediterad av NCFE i linje med brittiska visum invandring (UKVI) krav.

Vägar

Eleverna kan välja mellan fyra vägar, som var och en består av grundläggande färdigheter och Pathway specifika moduler:... [-]

Storbritannien manchester
Augusti 2020
Engelska
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Certifikat

Abbey College Manchester

Högskolan erbjuder en unik och mycket framgångsrikt år GCSE program för studenter som vill överföra mitten GCSE i år 11. Eleverna har möjlighet att ta upp till 6 försöksp ... [+]

Högskolan erbjuder en unik och mycket framgångsrikt år GCSE program för studenter som vill överföra mitten GCSE i år 11. Eleverna har möjlighet att ta upp till 6 försökspersoner och kursen levereras i sin helhet på ett år. Det förväntas att under normala omständigheter studenterna vara i åldern 16 eller under den 1 september året eller föreslagna studien.

Studenterna har en bas rum och en engagerad och erfaren chef för året för att övervaka avslutad kurs. Studenter i lagstadgade skolåldern har schema personliga, sociala och hälsoutbildning (PSHE) och sport.

Efter att ha avslutat sina GCSE många elever är välkomna att delta i våra två år A nivå program.... [-]

Storbritannien manchester
Augusti 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kurser

Abbey College Manchester

Engelska är det primära globala affärsspråket, den akademiska världen och internationella relationer, är det den globala lingua franca. En nivå kurser på Abbey College Ca ... [+]

Vad är akademisk engelska?

Engelska är det primära globala affärsspråket, den akademiska världen och internationella relationer, är det den globala lingua franca. En nivå kurser på Abbey College Cambridge och hela Storbritannien undervisas på engelska, blir det också undervisningsspråket för utbildningar som du kommer att gå att studera på universitetet.

Varför studera Academic engelska?

Medan de övergripande fördelar som behärskar det engelska språket med sig är enorma, om ditt främsta mål är att bli accepterad i din valda universitet i Storbritannien eller något annat engelsktalande land, kommer du vara tvungen att visa en viss nivå av kunskaper i engelska. Detta är vanligtvis visas genom en poäng i ett erkänt engelskt språktest, såsom IELTS.... [-]

Storbritannien manchester
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Abbey College Manchester - The Gold Standard in Education