Abbey College Manchester

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vi är en icke-selektiva, Samskolan, oberoende college i hjärtat av Manchester centrum. De flesta av våra 220 studenter läser A-nivåer, GCSEs eller på vår International Foundation Programme. I våra vänliga, säkra, stödjande miljö studenter uppnå sina mål och framgångsrikt gå vidare till deras valda universitet. Vi erbjuder ett unikt alternativ till traditionella skolor med flexibla program och personlig inlärning samtidigt som en stark akademisk grundsyn.

Vår historia

Abbey College Manchester grundades 1990 och är en del av Plus friskolekoncern och högskolor Alpha.

Abbey College Manchester firar nu sitt 25-årsjubileum under 2015 och har en utvecklad ett gott rykte lokalt, nationellt och internationellt för hög kvalitet på undervisningen, små klasser och ett starkt handledare stödsystem.

Ett urval av kurser som passar behoven hos enskilda elever erbjuds: Två år A-Levels; Ett års Intensiv omtentamen A-nivåer; Ett år Business BTEC; En och två år International Foundation Program (ekonomi och teknik) och ett år GCSEs.

Högskolan ligger i en modern fem våningar i hjärtat av Manchester centrum. Alla klassrum, sviter och laboratorier välutrustade och resurser, och ge en undervisning och lärande miljö för att hjälpa eleverna uppfylla sina ambitioner.

Faciliteter

Abbey College Manchester har en rad moderna utrustning och resurser för att leverera hög kvalitet på undervisningen för elever.

Alla våra klassrum nytta state-of-the-art faciliteter, tillgång till modern teknik, inklusive interaktiv skrivtavla, bärbara datorer och pekskärmar. Alla avdelningar är utrustade med special rum och läroböcker tillhandahålls för alla kurser.

Studenterna har sin egen dator inloggning och tillgång till studenten delad enhet där lärarresurser lagras. Praktiskt arbete och utredning är av central betydelse för undervisningen i biologi, kemi och fysik, och så varje ämne lärs ut i en modern, ämnesspecifik laboratorium. Varje rum har utrustats till högsta standard och är väl utrustade för att möjliggöra leverans av en mängd olika experiment och demonstrationer för att stimulera elevernas lärande.

Kreativitet blomstrar inom kollegiet med Art & Design och fotografi lärs ut i hängivna, välutrustade rum. Eleverna uppmuntras att uttrycka sig med hjälp av tekniker som sträcker sig från 3D-modellering, textil, skulptur och fotografi samt konventionell målning och teckning. Det finns också ett mörkt rum där bilderna kan förbättras och utvecklas av eleverna. En stor studie centrum finns som en tyst och övervakad studieområde. Här kan eleverna använda sina egna eller college bärbara datorer för personligt arbete. Det finns trådlös anslutning finns här och runt skolan.

Undervisning och inlärning

Undervisning och lärande är rigorös samtidigt vara kreativ och lyhörd för enskild elev behöver.

Små klasser

Vi tror att små klasser och undervisning av hög kvalitet är nyckeln till framgång. Detta tillvägagångssätt är mycket personlig och innebär att eleverna är inriktade på sina studier och fick massor av uppmärksamhet från lärare att maximera uppnå och uppfylla potential. Vid sidan av små klasstorlekar vi skapa en gynnsam miljö genom att ha en någon enhetlig politik och skapa relationer där alla är på förnamn villkor.

Expert lärare

Våra engagerade lärare har utmärkta kunskaper i sina ämnen och specifikationerna och som examinatorer för de stora examensnämnder de är väl positionerade för att ge vägledning och stöd för att utveckla undersökningsteknik. Lärare bryta ner ämnen i hanterbara sektioner så att eleverna kan arbeta lättare mot betygen de behöver. Studenterna förbereds noga för offentliga undersökningar och få viktiga studieteknik.

Studera i högskolan

Alla elever har schemalagda, övervakad studie inbyggd i sina program. I vår studie centrum eleverna arbeta lugnt och detta bygger en kultur av koncentration och respekt för andras behov lärande.

utvärderingsprocessen och övervakning

Små undervisnings betyder lärare kan ägna mer tid åt att bedöma varje elevs arbete och ge muntlig och skriftlig återkoppling på en 1-1 basis. Lärare bedöma studenternas ansträngning och uppnå ofta. Rapporter skickas hem varje halv sikt och inkluderar skriftliga kommentarer och uppgifter för närvaro, akademisk uppnå och studerande ansträngning både i klassrummet och i sin egen tid. Elever och lärare reflektera över nuvarande arbete och höja standarden genom att komma överens mål inom områden som ämneskunskaper, tidsplanering, revidering tekniker och framsteg på kurser. Detta i sin tur bygger förtroende och höjer standarden.

Närvaro

Närvaro övervakas genom daglig registrering och i början av varje lektion. Föräldrar / vårdnadshavare kontaktas om en elev inte är närvarande i klassen.

Platser

manchester

Abbey College Manchester

Address
5-7 Cheapside
Off King Street

M2 4WG manchester, england, Storbritannien
Telefon
+44 161 817 2700