Läs den officiella beskrivningen

Utbildningen du drömmer om

CCSS är stolta över att vara fastställandet av utbildnings agenda för ambitiösa ungdomar. Våra studenters prestationer och framgång för våra alumner speglar vår ambition att omvandla aspiration till prestation.

CCSS ... inspirerande utbildning.

Om oss

Cambridge Centrum för sjätte-formen är en etablerad och ledande oberoende gymnasiet med hög kvalitet en och två år GCSE och en nivå kurser.

Under de senaste 35 åren CCSS har byggt upp ett imponerande rykte för att stimulera, framgång-fokuserad utbildning, förbereder studenterna för universitet och för livet.

CCSS ligger i hjärtat av akademisk Cambridge, omgiven av högskolor vid universitetet i Cambridge.

Våra små klasser och förstklassig undervisning möjliggöra prestation och uppmuntra ambition och självförtroende. Med både dag och ombordstigning platser och en bred internationell student mix, Storbritannien och utländska studenter trivas och lyckas.

Internationella studenter erbjuds en introduktion till det brittiska utbildningssystemet via vår internationella sommarskolan program eller vår akademiska grundkurs, eller kan välja att ansluta sig till hela akademiska GCSE och en nivå kurser.

Storbritannien studenter kan också uppleva en "prova" av livet på CCSS, genom att delta i antingen våra påsk Revision kurser eller en kort Sommarkurs - som båda är utformade för att hjälpa eleverna från fristående eller statliga skolor få dessa extra märken som gör skillnaden i betyg.

Välkommen till CCSS ... inspirerande utbildning. Vi ser fram emot att träffa dig.

Utbildning som passar dig

Våra specialiserade lärare och enastående lärande de skapar, i några av de minsta klasserna någonstans i Storbritannien, innebär att våra studenter har hela tiden och uppmärksamhet de behöver för att studera och skaffa sig inlärningsförmåga. Unikt stödjande atmosfär av CCSS garanterar våra elevers förmåga och horisonter ständigt utmanas och utvidgas.

CCSS - inspektörerna yttrande

"Kollegiet syftar till att ge utbildning som hjälper alla elever att förbereda, inom och utanför läroplanen, för de krav och möjligheter vuxenlivet."

ISI Report 2013

"De utmärkande drag är nära harmoni och vänskap som har utvecklats bland dessa ungdomar. Mångfald firas och kulturen i college framgår tydligt av den respekt som visas till varandra. "

OFSTED 2010

CCSS fördel

Dina kurser och lärande är skräddarsydda för att passa din stil och dina ambitioner.

Inspirerande lärare, små undervisningsgrupper, ett oöverträffat urval av ämnen, extra undervisningstid och naturligtvis entusiastiska studenter alla bidrar till att göra din tid på CCSS en fantastisk lärande upplevelse.

Små klasser (genomsnitt sex) Utmärkt nationalitet blandning (40% brittiska / 60% EU och internationellt) Upp till 7,5 timmar undervisningstid per ämne per vecka på en nivå Enastående undervisning av högt kvalificerad personal Oöverträffad möjligheter till nätverkande med akademiska, sociala och affärskontakter Varierad och utbildning utanför läroplanen program för sport och kulturella aktiviteter Utmärkt UCAS stöd och universitet progression Alla elever bor i en enda boende i CCSS förvaltas bostäder Stödjande och vårdande miljö som uppmuntrar självständighet och mognad

"Den individuella uppmärksamhet från världs klasslärare är enastående." Hadley Freeman, Examen från CCSS, nu en journalist för The Guardian.

Resultat och destinationer

Upp till 200 studenter från Storbritannien och runt om i världen kommer att CCSS varje år att slutföra sin gymnasieutbildning innan du fortsätter på universitetet. I samtliga fall visar våra resultat att eleverna har stor nytta av små klasser, erfarna och stimulerande undervisning, och individuella personliga handledning. Den överväldigande majoriteten av CCSS studenter väljer att fortsätta sitt lärande vid universitet i Storbritannien eller utomlands. Många har haft framgång på Storbritanniens främsta universitet, inklusive Cambridge, Oxford, LSE, Imperial och andra.

Med graders ämnen från International Business lag och medicin vår akademiska prestationer är klar. I konsten vi excel också med CCSS studenter som regelbundet erbjuds platser på ledande kreativa institutioner, till exempel Central St Martins i London.

Många av våra studenter uppnå resultat utöver sina ursprungliga förväntningar, vilket gör vår "mervärde" en verkligt imponerande statistik. Vi kan vara säkra på att de lämnar oss möjlighet att förverkliga sina ambitioner, har uppnått sitt bästa, med många uppnå A * kvaliteter som krävs för världens mest konkurrenskraftiga universitet.

Till exempel i 2015, fem studenter fått erbjudanden från Oxford och Cambridge, varav tre tog upp sina platser i september, en tackade Cambridge till förmån för Durham, och en gick till Edinburgh.

CCSS är en av de mest framgångsrika skolor och högskolor i landet på att uppnå Oxford och Cambridge plats, eftersom en större andel av våra studenter uppnå Oxbridge framgång än på någon av de liknande skolor eller högskolor vi känner. För ytterligare information om alla 2015 resultat och destinationer klicka på länken nedan (en fullständig förteckning över provresultat för förra läsåret finns tillgänglig på begäran från huvudskolexpeditionen).

Faciliteter

CCSS har två centrala undervisningsplatser och fem ombordstigning bostäder. Alla är beläget mitt i hjärtat av Cambridge inom minuter från varandra och från Cambridge centrum (till fots eller cykel, men lite längre i en bil!) Vårt campus speglar vår stil och ethos: hög kvalitet, målmedveten och en miljon miles bort från en traditionell skolmiljö. Vår college set-up uppmuntrar våra elever att på bästa sätt utnyttja förstklassiga undervisningslokaler, i lugna och välutrustade grupprum och moderna och välutrustade sociala utrymmen.

undervisning

Våra undervisnings byggnader omfattar specialiserade laboratorier för vetenskaper, välutrustade, ljusa grupprum och en fullständig uppsättning för bildkonst. Vår IT-bestämmelse är oöverträffad, med supersnabbt bredband arbetar över trådbundna och trådlösa nätverk och unikt generösa nedladdning gränser.

Ombordstigning

Våra pensionat ge 130 attraktiva, fullt stöd enkel rum, alla med en hög standard och alla en stor "home from home". De flesta av våra rum har eget badrum och det finns ett bra urval av olika stilar för att passa individuella smaker.

Pensionat gynnas också av supersnabbt bredband som stöder kopplingar till hemmet och bästa tillgång till akademiska resurser.

VERKSAMHET

Alla studenter uppmanas att uppleva brett utbud av sport, konst, kultur och fritidsaktiviteter. Vi ihop med viktiga våra kulturella medarbetare när detta ger ett mervärde för våra studenter. Till exempel delar vi sportanläggningar med University of Cambridge: vårt hem fotbollsplan är på Pembrokehögskolan där elever upplever högkvalitativa faciliteter samt en inblick i universitetslivet.

Cambridge har så mycket att erbjuda och vår undervisning och bostadsområden är bara några minuter från inomhus tennisbanor, förstklassiga idrottsplaner, en olympisk simbassäng och idrottshallar.

Handledare och personal

CCSS systemet

Ligger till grund för unika stil CCSS är en pastoral system som uppmuntrar till effektiv kommunikation mellan all personal, elever och föräldrar. Varje student tilldelas en personlig handledare som arbetar nära med dem och deras föräldrar, lärare och ombordstigning personal under hela sin tid vid CCSS. Vi delar ett gemensamt mål: att se till att eleverna gör en effektiv övergång till självständighet och ansvar. Under sin tid vid CCSS kommer eleverna att stödjas för att nå akademisk framgång, personlig utveckling och ett rikt kulturellt och utanför läroplanen upplevelse.

Att arbeta med varje individ

Handledningen Team består av över 20 erfarna och engagerade personal som uppfyller deras tutees individuellt på veckobasis. Den "tutorial" ger skyddad tid att överväga frågor såsom:

Hjälp med studien, tidsplanering och översyn färdigheter Övervakning av framstegen och ge feedback Stöd i kontakter med lärare för att hjälpa dig att övervinna ämnesspecifika svårigheter Möjligheter för att diskutera eventuella personliga problem Hänvisningar till vår SEND avdelning bör särskilda svårigheter med inlärningsprocessen uppstår Vägledning om att välja lämpliga utbildningar med specialistkarriär Profilering Intensiv hjälp med UCAS ansökningsprocessen och personlig förberedelse uttalande Ansökningar till lämplig information universitet och Taster Dagar t.ex. Engineering praktik / medicinsk arbete skuggning / Law Workshops och Head kurser Uppmuntra dig att göra det mesta av utbildnings- och kulturella möjligheter att vara i Cambridge t.ex. University of Cambridge öppna föreläsningar allmänheten och Institutet för Astronomi offentliga föreläsningar.

Behörighet

Om du har slutfört GCSE undersökningar, standardkrav för vår 2-åriga A Nivå program är för studenter att ha uppnått betygen A * C i åtminstone fem ämnen inklusive engelska och matematik. Om du inte har studerat GCSEs vi bedöma din ansökan individuellt.

Eftersom varje utomeuropeiskt land har sitt eget utbildningssystem finns det inget krav enda ingång. Vår erfarenhet av att utvärdera utländska skol avskrifter och typintyget (från Europa, Asien, Afrika, OSS, USA, etc.) innebär att vi kommer att kunna fatta ett välgrundat beslut ganska snabbt, baserat på ditt förflutna eller kommande kvalifikationer. Rapporter och utskrifter från din nuvarande eller tidigare skolor kommer att vara viktigt. Vi skulle alltid uppmuntra kommer att intervjua vid CCSS, om det alls är möjligt, och om du inte kan komma personligen vi kommer att prata med dig av Skype videolänk.

Vad engelska språknivå behöver jag för att gå med CCSS?

Det är inte nödvändigt att ha en formell engelska kvalifikationer när du går CCSS, men för att klara en nivå undersökning du behöver en engelsk nivå som åtminstone motsvarar IELTS 5,0. För ett år A Nivå program en engelsk nivå på minst IELTS 6,0 krävs, med åtminstone 6,0 i den skriftliga komponenten. För GCSE behöver du minst IELTS 4,5, och för vår Pre-program krävs minst 4,0.

Vi kommer att göra en bedömning av din talad engelska på intervjun eftersom det är avgörande för din inlärning att du har möjlighet att deltaga i lektionerna. Om ditt modersmål inte är engelska kommer vi att ge dig ett program för ESL lektioner, som våra krav är att få dig till en hög nivå i engelska för framgång vid universitetet.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:


Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

CCSS tvååriga A Nivå program är ett populärt och framgångsrikt alternativ för studenter. CCSS erbjuder ett avundsvärt utbud på en nivå ämnen och vi kan oftast ta emot någ ... [+]

CCSS tvååriga A Nivå program är ett populärt och framgångsrikt alternativ för studenter.

CCSS erbjuder ett avundsvärt utbud på en nivå ämnen och vi kan oftast ta emot någon kombination student väljer. Eleverna väljer i allmänhet fyra försökspersoner i deras första år och minska detta till tre i sitt andra år.

Våra lärare har anmärkningsvärd expertis och erbjuder hög individuellt stöd och lärande möjlighet. Våra generösa personaltätheten och undervisningstid resultat hos eleverna som omfattas av dubbelt så mycket undervisningstid per elev än på andra skolor och högskolor, vilket resulterar i bästa möjliga lärande och förberedelse för sina undersökningar.... [-]

Storbritannien cambridge
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

CCSS ettåriga A Nivå påskyndat program är ett utmärkt tillfälle att få guldstandard En nivå examen i bara ett år ... ... [+]

Även ämnes specifikationer för A Nivåer reformeras, dessa förändringar påverkar inte någon tar ett år En nivå kurser som startar i september 2015. De välkända specifikationerna fortsätta att vara tillgängliga i år.

CCSS ettåriga A Nivå påskyndat program är ett utmärkt tillfälle att få guldstandard En nivå examen på bara ett år.

På den här kursen studenter tar upp till tre försökspersoner och det är lämpligt för studenter som har:

avslutat sekundär gymnasieutbildning utomlands och behöver en Nivåer ange ett brittiskt universitet; färdig lägre sjätte men måste åter täcka AS förutom att lära sig nya A2-material, eller vill ta nya ämnen tillsammans en A2-baserat program; tagit Nivåer men vill åter ta. Åter ta doktorander i allmänhet från CCSS med förbättrade möjligheter universitet och en mycket bättre förståelse av de kunskaper som krävs för att göra det bästa av graden nivå arbete. ... [-]
Storbritannien cambridge
Augusti 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

CCSS driver ett mycket framgångsrikt ettårigt program för GCSE studenter. Vi erbjuder ett brett spektrum av ämnen som ger studenter med en varierad och balanserad kurspla ... [+]

CCSS driver ett mycket framgångsrikt ettårigt program för GCSE studenter. Vi erbjuder ett brett spektrum av ämnen som ger studenter med en varierad och balanserad kursplan. Matematik, engelska och vetenskap ämne är obligatorisk på kursen.

Studenter brukar ta mellan fem och sju ämnen, beroende på deras bakgrund och framtidsplaner. Detta tillvägagångssätt ger erfarenhet av en rad akademiska discipliner innan du väljer vilka ämnen att studera på A-nivå program.

Personal, är social och hälsoupplysning (PSHE) en viktig del av utbildningen för våra yngre elever och detta är invävd i GCSE programmet.

Vem väljer en GCSE program på CCSS? UK studenter som efter att ha avslutat årskurs 9 eller År 10 vid lokala skolor känner att de kommer att dra nytta av våra små klasstorlekar och personlig uppmärksamhet eller från vårt omfattande ämne sortiment. Studenter vars familjer planerar att flytta till Cambridge och som söker en första klass, framgång-fokuserade bestämmelse. Internationella studenter som vill förbereda sig för A-nivå kurser. Omtentamina studenter som inte har utfört samt de hoppats och vill återta GCSE för att förbättra sina betyg och få en fast grund för vidareutbildning. Studenter som vill bygga på GCSE framgång genom att snabbt få ytterligare GCSEs i nya ämnen som kommer att öppna dörrar för en ljus framtid. individuellt stöd ... [-]
Storbritannien cambridge
Augusti 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

Pre-programmet vid CCSS är den perfekta allround förberedelse för akademiska studier, samt vara en bra introduktion till liv på ett oberoende gymnasiet i England ... ... [+]

Pre-programmet vid CCSS är den perfekta allround förberedelse för akademiska studier, samt vara en bra introduktion till liv på ett oberoende gymnasiet i Storbritannien.

Perfekt för elever i åldern 14-17, ger varje Pre-program studenten en personlig erfarenhet av lärande. En blandning av expert engelska Språkundervisning och de allra bästa inledningen att utsätta lektioner, sportaktiviteter och kulturella utflykter skapar en givande engelsk lärande.

Pre-programmet vid CCSS erbjuds som en fullständig ettårig kurs och vi kan erbjuda korta kurser för två termer, för en termin och en halv termin. Alla Pre-programmet kurser kan leda till ytterligare heltidsstudier vid CCSS.... [-]

Storbritannien cambridge
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

CCSS - An introduction for students