Cardiff Sixth Form College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Historia

Cardiff Sixth Form College : början

Cardiff Sixth Form College grundades 2004. Som ett litet privathögskolan var vi dedikerade till att banbryta ett nytt tillvägagångssätt. Kombinera små klassstorlekar, utmärkt undervisning och individuell uppmärksamhet för varje elev; vi trodde på vårdpotentialen - och resultaten var första klass.

Sedan dess har högskolan gått från styrka till styrka. Snabb tillväxt har krävt utveckling på alla fronter. Vi har flyttat kollegiet två gånger eftersom ordet kom ut om våra prestationer och vi bor nu vid Trinity Court, Newport Road. I hjärtat av Cardiff stad är vår moderna rymliga campus den perfekta platsen för våra växande ambitioner - och vi expanderar fortfarande!

Under 2009 accepterade Cardiff Sixth Form College sina första internationella studenter. Sedan dess har vi accepterat fler och fler studenter från utlandet, tillhandahåller ombordstigningsfaciliteter och förstklassig pastoral vård. Cardiff Sixth Form College är en grundligt mångkulturell miljö. Vi är stolta över vår mångfald och vi har nu studenter från över 30 olika nationaliteter som studerar på vår högskola.

Vi har vuxit på alla sätt - mer personal, mer undervisning, mer framgång! Nu har Cardiff Sixth Form College nått sitt mål - Top Independent School i Storbritannien genom A-Level Results! Vi är stolta över vårt ursprung, men nu ser vi fram emot framtiden. Vi strävar efter att fortsätta sträva efter framgång; står i framkant av disciplinerad och kreativ undervisning i kommande generationer.

Vårt unika förhållningssätt

Hur gör vi det?

Hur uppnår du höga betyg? Vilken form av utbildning mögar de mest runda studenterna? Vilken lärmiljö fungerar verkligen? Det här är frågor vi frågar varje dag på Cardiff Sixth Form College .

Som våra studenter jobbar vi hårt på våra studier. Vi analyserar våra klasser och undervisningsstilar; ständigt strävar efter att göra perfekt. Det är alltid möjligt att förbättra - det finns en vetenskap att undervisa. Genom att utvärdera detaljerna i utbildning - stor och liten - ger vi den bästa möjliga atmosfären för våra elever att lära.

Tradition är viktigt. Varje skola behöver en kultur. Vid Cardiff Sixth Form College är vår kultur dock grundligt idag. Många engelskskolor bygger på långa historier och arv. Här på Cardiff ser vi fram emot. Vi vill bygga för framtiden och vara den standard som alla skolor bedöms. Och våra resultat visar att vi redan är på väg ...

År 2017 uppnådde 92% av eleverna A * -A betyg, medan 99% av eleverna uppnådde A * -B betyg. Under åtta år har vi tilldelats Top Private Co-Educational Boarding School och Top Independent Sixth Form College i utbildningsrådgivarnas utmärkelser. Dessutom har vi rankats nummer ett för A-nivå resultat i ligabord publicerade av The Telegraph and The Times i fem på varandra följande år.

För mer information om våra priser och ackrediteringar, besök vår prissida.

öst möter väst

Cardiff Sixth Form College söker bokstavligen i världen för de bästa tillvägagångssätten för utbildning. Vår undervisningsfilosofi drar från både öst och väst. Liksom vår multikulturella studentkår tror vi att våra integrerade metoder skiljer oss från andra pensionskollegor.

Östlig utbildning prissätter rigor och disciplin, och studenter får en förstklassig förståelse av kärnämnen över studentkåren, medan västerländska metoder värdesätter individuell kreativitet. Varje elev ges vård och omsorg och uppmuntras att främja de talanger som är unika för dem.

Vid Cardiff Sixth Form College tror vi att du inte behöver välja. Vår undervisning kombinerar styrkan i båda systemen för att skapa ett unikt pedagogiskt tillvägagångssätt. Vi ger alla studenter en stark, disciplinär kursplan för kärnämnen, samtidigt som vi övervakar och hjälper enskilda framsteg. Vi arbetar hårt mot betyg, och utrusta varje elev med färdigheter och förtroende att trivas i sitt liv bortom. Våra studenter är redo att gå med i universitet i Storbritannien, USA, eller någon annanstans i världen! Deras utbildning slutar inte med oss, men vi tror att det är bästa möjliga starten.

Ackrediteringar och utmärkelser

Cardiff Sixth Form College är stolt över att placeras högst upp i utbildningsrådgivarnas ligatabeller för åttonde året i följd, i två kategorier:

  • Top Private Co-Education Boarding School
  • Top Independent Sixth Form College

UK Education Advisers, en specialiserad privat utbildningskonsult som ger råd till föräldrar från hela världen, sammanställer A Level-statistik som ges till dem direkt av skolor i Storbritannien och ger årliga utmärkelser till de högsta institutionerna baserat på A * -A-procentenheter.

Crystal Awards, som de är kända, presenterades för Cardiff Sixth Form Principal, Gareth Collier, av utbildningsrådgivare VD Les Webb och utbildningskonsult, Ryan Crittenden. Cardiff Sixth Form College har vunnit dessa utmärkelser tack vare sina utestående 2017 A-nivå resultat, där det uppnådde 99% A * - B-grader; 92% var A * - A betyg. För att se en fullständig rapport om våra resultat, besök vår A-Level Results-sektion.

ackrediteringar

Efter vår senaste inspektion (2016) betygade Independent Schools Inspectorate (ISI) Cardiff Sixth Form College som "överträffade förväntningar på utbildningens kvalitet."

Rapporten fortsatte med att säga:

"Kvaliteten på läroplanen, undervisningen och elevernas prestationer är utmärkt. Eleverna får en extremt bra utbildning i enlighet med deras mål och högskolans mål ... Arrangemang för hälsa, säkerhet och välfärd för studenter är utmärkta ... effektiviteten av styrelse, ledarskap och ledning är utmärkt. "

Platser

Cardiff

Cardiff Sixth Form College

Telefon
(+44) 029 2049 3121