Gaia Education

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Gaia Education skapades av en grupp lärare som kallas "GÄSS" - Global Ecovillage Lärare för en hållbar Jord som har möte över en serie workshops för att formulera deras tvär inställning till utbildning för hållbar utveckling.

Gässen träffades första gången 1998 i Fjorvang, Danmark, där den gemensamma grunden för utvecklingen av ekoby designen läroplan bildades. Den första milstolpe i utvecklingen av Gaia Education var lanseringen av den innovativa läroplan Ecovillage design Utbildning, under 10-årsjubileum konferensen Global Ecovillage Network på Findhorn Ecovillage i oktober 2005.

Under 2008 Gaia Education Design för hållbar utveckling (GEDS) online-program inleddes i samarbete med Open University of Catalonia (UOC). Initialt erbjuds på spanska och engelska, lockade kursen studenter från både utvecklade länder och utvecklingsländer, landsbygds- och stadsregioner, på alla fem kontinenter.

Under 2011 den spanska Gaia Education Design för hållbar utveckling blev en formell magisterexamen, locka främst spanska och latinamerikanska studenter. Sedan dess har Gaia Education konverterat GEDS forskar spanska kurs i en masterexamen.

2013, Gaia Education börjat erbjuda GEDS på portugisiska, i dess online lärplattform, där det också varit möjligt att ta GEDS kurs i engelska sedan 2014.

År 2014 Gaia Utbildning utvecklat den nya strömmen av aktivitet projektbaserat lärande, stödja lokalt ledda genomförandet av hållbar utvecklingsmålen.

Sedan 2006 Gaia Education har framgångsrikt stött leverans av mer än 180 program på sex kontinenter. Internationellt är antalet fyra veckor långa intensives och andra kursformat ökar stadigt tillsammans med en kraftig ökning av antalet sökande och deltagare i dessa kurser. Dessa yrkesinriktade kurser är öppna för olika grupper av människor med ett brett utbud av professionella och akademiska bakgrund som är intresserade av att ta en aktiv roll i övergången hållbarhet.

Mission

Gaia Education är en ledande leverantör av hållbarhets utbildning som främjar blomstrande samhällen inom planet gränser.

Gaia Education hanterar tre strömmar av aktiviteter

  1. Ansikte mot ansikte

Ecovillage design Utbildning (EDE) program som äger rum i 42 länder med mer än 70 institutioner

  1. E-Learning

Design för Hållbarhet globala klassrum på engelska, spanska och portugisiska

  1. projektbaserat lärande

Aktiviteter som äger rum i syd stödja genomförandet av dagordningen Post-2015 utveckling

Vår vision

Vi arbetar mot en fjädrande framtid inom planet gränser där ingen är kvar. En värld av säker och näringsrik mat; av rent dricksvatten; allmän tillgång till hållbar utbildning, av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. En värld som använder energi och material med större effektivitet, distribuerar rikedom rättvist och strävar efter att eliminera begreppet avfall. En värld av universell respekt för mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet; rättvisa och jämlikhet; respekt för ras och etnicitet; och lika möjligheter tillåter det fulla förverkligandet av den mänskliga potentialen och samtidigt främja delat välstånd.

Platser

Forres

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Forres, skottland, Storbritannien
Telefon
+44(0) 131 2850783

Shawnigan Lake

Address
V0R Shawnigan Lake, British Columbia, Kanada

Prachuap Khiri Khan

Address
Prachuap Khiri Khan, Prachuap Khiri Khan, Thailand

Rio de Janeiro

Address
Rio de Janeiro, Delstaten Rio de Janeiro, Brasilien