Läs den officiella beskrivningen

Gaia Education skapades av en grupp lärare som kallas "GÄSS" - Global Ecovillage Lärare för en hållbar Jord som har möte över en serie workshops för att formulera deras tvär inställning till utbildning för hållbar utveckling.

Gässen träffades första gången 1998 i Fjorvang, Danmark, där den gemensamma grunden för utvecklingen av ekoby designen läroplan bildades. Den första milstolpe i utvecklingen av Gaia Education var lanseringen av den innovativa läroplan Ecovillage design Utbildning, under 10-årsjubileum konferensen Global Ecovillage Network på Findhorn Ecovillage i oktober 2005.

Under 2008 Gaia Education Design för hållbar utveckling (GEDS) online-program inleddes i samarbete med Open University of Catalonia (UOC). Initialt erbjuds på spanska och engelska, lockade kursen studenter från både utvecklade länder och utvecklingsländer, landsbygds- och stadsregioner, på alla fem kontinenter.

Under 2011 den spanska Gaia Education Design för hållbar utveckling blev en formell magisterexamen, locka främst spanska och latinamerikanska studenter. Sedan dess har Gaia Education konverterat GEDS forskar spanska kurs i en masterexamen.

2013, Gaia Education börjat erbjuda GEDS på portugisiska, i dess online lärplattform, där det också varit möjligt att ta GEDS kurs i engelska sedan 2014.

År 2014 Gaia Utbildning utvecklat den nya strömmen av aktivitet projektbaserat lärande, stödja lokalt ledda genomförandet av hållbar utvecklingsmålen.

Sedan 2006 Gaia Education har framgångsrikt stött leverans av mer än 180 program på sex kontinenter. Internationellt är antalet fyra veckor långa intensives och andra kursformat ökar stadigt tillsammans med en kraftig ökning av antalet sökande och deltagare i dessa kurser. Dessa yrkesinriktade kurser är öppna för olika grupper av människor med ett brett utbud av professionella och akademiska bakgrund som är intresserade av att ta en aktiv roll i övergången hållbarhet.

Mission

Gaia Education är en ledande leverantör av hållbarhets utbildning som främjar blomstrande samhällen inom planet gränser.

Gaia Education hanterar tre strömmar av aktiviteter

  1. Ansikte mot ansikte

Ecovillage design Utbildning (EDE) program som äger rum i 42 länder med mer än 70 institutioner

  1. E-Learning

Design för Hållbarhet globala klassrum på engelska, spanska och portugisiska

  1. projektbaserat lärande

Aktiviteter som äger rum i syd stödja genomförandet av dagordningen Post-2015 utveckling

Vår vision

Vi arbetar mot en fjädrande framtid inom planet gränser där ingen är kvar. En värld av säker och näringsrik mat; av rent dricksvatten; allmän tillgång till hållbar utbildning, av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. En värld som använder energi och material med större effektivitet, distribuerar rikedom rättvist och strävar efter att eliminera begreppet avfall. En värld av universell respekt för mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet; rättvisa och jämlikhet; respekt för ras och etnicitet; och lika möjligheter tillåter det fulla förverkligandet av den mänskliga potentialen och samtidigt främja delat välstånd.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Spansk
  • Portuguese (Brazil)

Skolan erbjuder också:

Kurser

Gaia Education

Om du har dykt upp i djupet av vårt inhemska Ecovillage Design Education (EDE) Face-to-Face-program i ett samhälle någonstans i världen, kommer du att veta att det är en ... [+]

En livsförändrande upplevelse

Om du har dykt upp i djupet av vårt inhemska Ecovillage Design Education (EDE) Face-to-Face-program i ett samhälle någonstans i världen, kommer du att veta att det är en livsförändrad upplevelse. Genom det har många hittat djupare syfte och mening, och har till och med gjort skillnader i deras samhälle, deras livsarbete. Andra har sett och lärt sig saker som rörde dem för att bli mer effektiva världsarbetare. Detta gäller också för dem som har studerat vårt online design för hållbarhetsprogram (GEDS) och fördjupat sin förståelse för de fyra dimensionerna av hållbar samhällsdesign.

Ändra agenter

Vad alla våra elever delar, är en hunger för att hitta en plats och plats för att fungera som agenter för positiv förändring. Många har velat skapa egna Gaia Education inspirerade workshops, underlätta möten, inspirera eller bli sociala entreprenörer och mycket mer. Ändå känner vi till många som inte känner sig tillräckligt övertygade för att leverera programmets innehåll till olika och ibland utmanande publik. Det här håller på att förändras. Du håller på att förändras, eftersom du får alla nödvändiga verktyg för att bli en Gaia Education Certified Trainer.... [-]

Storbritannien Forres Kanada Shawnigan Lake Thailand Prachuap Khiri Khan Brasilien Rio de Janeiro  + 4 Mer
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska