Glasgow Caledonian University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför studera på GCU?

Glasgow Caledonian University (GCU) har en av de mest moderna och studentinriktade campuserna i Storbritannien. Den har ett samhälle med 17 000 studenter och är ett av de största universiteten i Skottland. Universitetet är stolt över sina anläggningar och ger en enastående studentupplevelse.

Det är det första universitetet i Skottland som tilldelas "Changemaker Campus" status av Ashoka U. Genom innovativ forskning, undervisning och samverkan förändras GCU liv. Det är ett universitet som är dedikerat till att utveckla utbildning och hjälpa människor över hela världen. Och du kan vara en del av det.

Du studerar på en internationell campus. Studentkåren samlar människor från över 100 länder. Du kommer att dra nytta av universitetets partnerskap över hela världen, inklusive Kina, Indien, Nord- och Sydamerika, Bangladesh och Oman. Den har campus i Glasgow, London och New York.

Lärande på INTO Center

INTO Center ligger mitt i campus. Inuti hittar du en föreläsningsteater, klassrum och mötesrum.

Vill du prata med någon? Kom till INTO Center. Du hittar alla våra supporttjänster där. Känna sig hemlängtan? Orolig för dina studier? Något i ditt boende är inte riktigt rätt? Oavsett problemet är vi här för dig när du behöver oss.

Att flytta till ett nytt land är ett stort steg och vi hjälper till närhelst vi kan. Från att öppna ett brittiskt bankkonto för att registrera hos en läkare. Behöver du hjälp med viseringen? Inget problem - vi hjälper dig att sortera det i en av våra visumverkstäder.

Att bo i studentboende innebär att du ska få vänner så snart du anländer. Alla i centrum kommer att vara glada att träffa dig! Vi organiserar några roliga aktiviteter och resor för dig så att du får lite kvalitetstid med dina nya vänner.

Och glöm inte att du får tillgång till alla klubbar och samhällen vid universitetet. De är ett bra sätt att göra vänner med människor som älskar samma saker som du.

Vad gör GCU speciellt?

Glasgow Caledonian University är en gemenskap. Med över 20 000 studenter är det inte litet men det är intimt.

Du kommer att gå med studenter från hela världen - i över 100 olika länder. Campus är nära, så det är lätt att göra vänner.

Letar du efter en plats att träffa andra studenter och koppla av? Studentens Association Building är platsen att vara. På första våningen hittar du Student Bistro. Här kan du dela en måltid med vänner och spela en omgång pool eller bordfotboll tillsammans.

Campus ligger bara 10 minuters promenad från Glasgows centrum. Du kommer bli bortskämd för val när det gäller mat. När du vill bo på campus finns det tre kaféer för dig att tanka med mellanmål och kaffe.

95% av GCU-studenterna söker arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen (DLHE 2015). Det beror på att grader här är inriktade på att förbereda dig för en fantastisk karriär, vad du än väljer. Arbetslivserfarenhet erbjuds i de flesta kurser, vilket ger dig en fördel gentemot andra kandidater. Och du får händerna på någon specialutrustning, till exempel:

  • en sändningssuit
  • ett virtuellt sjukhus
  • kliniska simuleringslaboratorier
  • ögonklinik

Förberedelser för din framtid

Att studera i Storbritannien kan vara ganska annorlunda än vad du är van vid. Men oroa dig inte, vår vänliga lärare hjälper dig att anpassa dig till lärarkulturen här.

De ska visa dig hur du skriver akademiska uppsatser och refererar till dina källor. Du får gott om övning och support med skrivning, forskning och presentationer. Så när det är dags kommer du vara redo för din examen.

GCU: s utbildningar är karriärfokuserade. Oavsett vilket jobb du vill göra i framtiden kan en examen från GCU hjälpa dig att komma dit. Över 95% av GCU-kandidaten hittar arbete eller vidare studier inom sex månader efter examen. De flesta grader innehåller ett inslag av arbetslivserfarenhet, så du får en unik inblick i branschen och skapar kontakter för framtiden.

En examen från GCU är väl ansedd och respekterad över hela världen, så du är i gott skick. GCU: s program stöds av stora globala varumärken som Santander, FMC Technologies and Marks

Studera i hjärtat av Glasgow

Placeringen av universitets campus är perfekt för studenter. Med stadens centrum, bara fem minuters promenad från campus, får du all spänningen att bo i en upptagen kosmopolitisk stad. Glasgow omfattar internationella studenter och har ett stort studentgemenskap, så du får känna dig som hemma.

Kärlekssporter? Med över 50 idrottsföreningar att gå med är du säker på att hitta den rätta för dig. Du har tillgång till Arc Sports Center, med två gym som tillhandahåller kardio- och tyngdlyftutrustning. Och du kommer att kunna delta i fitness klasser som yoga och boxercise.

Om du vill spela ett spel badminton eller basket med vänner kan du hyra en av Arcs två idrottshallar. Eller njut av ett spel tennis, fotboll eller volleyboll i det helt nya utomhusområdet.

Platser

Glasgow

INTO Glasgow Caledonian University

Address
Cowcaddens Road
G4 0LU Glasgow, skottland, Storbritannien