Queen's University Belfast

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vad gör Queen's special?

Queen's University Belfast betygsattes 1: a i Storbritannien för internationella studenter övergripande lärande erfarenhet av International Student Barometer 2015.

Dess läge är en blandning av modern design med historisk arkitektur. Det är det nionde äldsta universitetet i Storbritannien, men har ett av de mest moderna campuserna. Det är en lugn, lugn och säker campus omgiven av lummiga förorter. Men ta en 15 minuters promenad och du kommer att vara i hjärtat av det livliga Belfast centrum.

Du kommer att gå med i en gemenskap med över 17 000 studenter från över 100 olika länder. Studentkåren ger dem alla tillsammans. De har över 190 klubbar och samhällen för att du ska gå med, så du har inga problem att få vänner.

Universitetet är ett av få få i Storbritannien med ett särskilt internationellt och postgraduate studentcenter. Centret driver träningssessioner, evenemang och workshops och ger stöd till internationella studenter.

Som medlem i Russellkoncernen är universitetet engagerat i forskning. Du lär dig av akademiker på toppen av sina områden. Och du hittar unika faciliteter som:

  • Drottningens filmteater
  • Virtual reality theater
  • Robotics laboratorium
  • Centrum för cancerforskning och cellbiologi
  • Konsertrum
  • Musikstudior
  • Filmstudio (nybyggd)

Kurser skräddarsydda för dina behov

Orolig för att lära sig på engelska? Var inte. Queen's University Belfast förstår att lära sig på ett annat språk är ett stort steg och de är där för att stödja dig varje steg på vägen.

De förstår undervisningsstilen kan vara lite annorlunda än vad du är van vid. Det är okej, de hjälper dig att anpassa dig till saker i Storbritannien. Du får erfarenhet av seminarier och föreläsningar, uppsatsskrivning och presentationer. När du är klar kommer du känna dig helt förberedd för universitetet.

Faciliteter avsedda för dig

Queen's University Belfast har för avsikt att förbättra den internationella studentupplevelsen för dig. Under de senaste 10 åren har universitetet investerat över 350 miljoner pund i campusanläggningar. Vilket innebär att du ska studera på en av de mest moderna campuserna i Storbritannien.

INTO Queen Queen Center har utformats för dig. Beläget i hjärtat av campus är det bara en kort promenad från allt du behöver. Det är din fristad, med stöd tillgängligt 24 timmar om dygnet.

Det finns fantastiska faciliteter där för att göra ditt lärande roligt. Du kan kopiera, skriva ut och skanna på Learning Resource Center. Du hittar också ämnesböcker, datorer och språkordböcker. Du kan också ladda pengar på ditt studentkort som kan användas för att köpa mat från matleverantörerna på campus.

Om du behöver en lugn plats att studera, hittar du lugna, bekväma studieutrymmen i centrum, med Wi-Fi i hela. När du behöver ta en paus kan du ta en kaffe och ett mellanmål på Centre Café.

Studenttjänstteamet finns där för att hjälpa dig när du behöver dem. De hjälper dig att bosätta dig i ditt nya liv i Belfast. Oavsett om du öppnar ett bankkonto eller planerar en resa någonstans, kommer de att vara där för att hjälpa.

Din erfarenhet på campus

Queen har investerat över 350 miljoner pund under de senaste 10 åren för att förbättra sina internationella studenter. De vill att din universitetserfarenhet ska vara den allra bästa.

McClay Library är öppet 24 timmar om dygnet och innehåller över 1,2 miljoner böcker och tidskrifter samt 2 200 studieplatser.

När du vill koppla av, kan du gå till Student Union-byggnaden, som innehåller ett avslappnad och studieområde som kallas rymden. Du hittar också en bank, kaféer, en maträtt och mötesrum där, så du har allt du behöver till hands.

Unionen är också värd över 170 klubbar och samhällen. Du kommer att kunna gå med så många av dem som du vill. Från origami till trampolining är du säker på att hitta en som är perfekt för dig. Love Sports? Välj bland över 50 olika idrottsföreningar att gå med och du kommer aldrig att vara kort av vänner att leka med.

I Queen's University Belfast : Din resa börjar här

Centret kommer att vara en av de första platserna du besöker när du anländer, och dina lektioner kommer att hållas här, precis i hjärtat av campus. Om du behöver en lugn plats att studera, hittar du den här. När du vill jobba med dina klasskamrater, hittar du också många studieområden.

Allt är till hands vid centret. Det är ditt nav för lärande.


Klassrum i centrum

Du lär dig i moderna klassrum, varav några är utrustade med interaktiva whiteboards och platt-tv. Allt har utformats med dig i åtanke, för att ge dig den bästa upplevelsen.

Behöver du ett lugnt utrymme att läsa? Eller ett bord för din grupp att brainstormera över? Kom till centrum. Du hittar studieutrymmen och Wi-Fi i hela mitten, så att du kan arbeta vart som passar dig bäst.


Learning Resource Center

Learning Resource Center har böcker och läromedel för att komma igång. Oavsett om du behöver skriva in dina anteckningar, kopiera från en bok eller skriva ut din uppsats, kan du göra allt här.

Dessutom, som en INTO Queen-student, kommer du också ha full tillgång till studiematerial på det prisbelönta McClay-biblioteket på Queen's, förutom läsmaterialen i Learning Resource Center.


Studera utanför klassrummet

Under hela ditt studier har du tillgång till Queen's Online (QOL), universitetets virtuella inlärningsmiljö. Du kommer att få tillgång till föreläsningsnoteringar och kursinnehåll från vilken dator som helst. Du kan också diskutera ämnen med dina handledare och klasskamrater.

McClay-biblioteket har över 1,2 miljoner böcker och tidskrifter för dig att välja mellan. Du hittar också tysta utrymmen och studierum som ger tillgång till sena datortid. Behöver du hjälp med att ansluta till Wi-Fi? Inget problem, IT Service Desk hjälper dig gärna.


Bränna på Center Café

Hungrig? Törstig? Ta en paus på Café Carberry. Detta lilla café sitter i INTO-centret, så du är aldrig långt från en mellanmål. Det är ett bra ställe att koppla av med vänner över lunch eller studera solo med en kaffe. Du kan köpa smörgåsar, soppor, bakverk och varma eller kalla drycker. Har du en speciell diet? Inga problem, vegetariska, vegan och halal alternativ är tillgängliga.

Platser

Belfast

INTO Queen's University Belfast

Address
University Rd
BT7 1NN Belfast, Norra Irland, Storbritannien