National Film and Television School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Historia

National Film School (som den första namnet) öppnade 1971, kulminationen på en stor insats av industri och regering att skapa en institution för att utbilda och utbilda talang för den brittiska filmindustrin.

År 1970 co-grundade Colin Young, en skott som sedan ordnade University of California Department of Theater Arts, NFTS och utsågs till som skolans första regissör. Med ett lån från Rank köpte NFS de gamla Beaconsfield Film Studios i Buckinghamshire - som hade varit hemma för organisationer så olika som British Lion Film Corporation, Crown Film Unit och North Thames Gas Board - och satte om att återställa den till professionell industri standarder. Young etablerade fyra permanenta avdelningar - produktion, kamera, redigering och ljud - och 1971 gick det första intaget av 25 studenter genom studionens grindar. Direktören Mike Radford, Bill Forsyth (Local Hero) och Ben Lewin (Ally McBeal), banbrytande dokumentär Nick Broomfield (Aileen: Porträtt av en seriemördare) och visuell verkställande specialist Dennis Lowe (Cold Mountain) , Den engelska patienten) var bland deras antal.

Industribyggnader

NFTS är den enda brittiska filmskolan med egen industristandard filmstudio, 4k TV och repetitionsstudior. Med en ny investering på 20 miljoner kronor i skolan erbjuder vi spännande dedikerade arbetsytor för alla kurser, vilket gör vår studentupplevelse oöverträffad till någon annan brittisk kreativ institution.

NFTS-studenter ges 24/7 tillgång, 364 dagar om året till de största produktionsanläggningarna vid någon brittisk filmskola. Inte bara inkluderar dessa våra studior, men även våra ljud- och dubbarteater, över 50 toppkameraer, den senaste redigeringsprogrammet i dedikerade sviter, våra Dolby Digital Surround Cinemas och mycket mer. Dessa unika faciliteter gör det möjligt för våra studenter att skapa BAFTA, Royal Television Society, CILECT prisbelönta och Oscar-nominerade produktioner.

Curriculum

Det finns ingen annan filmskola i världen som erbjuder så många individuella praktiska praktiska filmskapande kurser. 18 Masters, 14 Diplom, 4 Certifikat och ett brett utbud av korta kurser.

NFTS-kurser är baserade på att lära och tillämpa medellång hantverk och kompetens. Studenter uppmanas att utveckla en solid förståelse för hur deras specialistroll passar in i den övergripande processen med projektutveckling, produktion och programtillverkning. Allt praktisk lärande är noggrant integrerat med seminarier och andra aktiviteter som placerar film, tv och spel i historisk, kulturell och affärsmässig sammanhang.

Alumni Network

Bara för att du har examen, betyder inte att det är över!

NFTS har ett mycket aktivt Alumni Network, med många kandidater som håller kontakten och arbetar tillsammans länge efter att de har lämnat skolan. Det finns också ett ökande antal nyutexaminerade som arbetar med projekt med kandidater från många år tillbaka.

Som en del av Alumni Network får du vanliga e-postmeddelanden som innehåller information om jobb, Bridges to Industry-projekt och nyheter från skolan. Vi har också vårt årliga NFTS Alumni Party som äger rum i centrala London varje januari - var noga med att hålla koll på din inbjudan!

Glöm inte att hålla oss uppdaterade med kontaktuppgifter och meddela oss om eventuella krediter eller festivaler du är involverade i!

För att kontakta vårt NFTS Alumni-team, vänligen maila alumni@nfts.co.uk

För att hjälpa dig att hålla kontakten, återförenas med gamla klasskamrater eller träffa akademiker från andra år, varför inte bli med oss ​​online på Facebook och Linked In.

partners

NFTS är skulden till de många organisationer, företag och privatpersoner som stöder vårt arbete, varav många har stött skolan för majoriteten av sin existens.

PLATINUM PARTNER SPONSOR

KANAL 4

KANAL 4 ÄR EN OFFENTLIG ÄGDA, KOMMERSIELLT FINANSIERAD OFFENTLIG SERVICE BROADCASTER MED EN REMIT FÖR INNOVATIV, EXPERIMENTAL OCH DISTINCTIVE.

KEY PARTNER FUNDERS

DEPARTMENT FÖR KULTUR, MEDIA OCH SPORT

DCMS arbetar för att se till att kommunikations-, kreativa, media, kulturella, turism, sport och fritid ekonomi har ramverket att växa och har verklig inverkan på människors liv.

HEFCE

PROMOTERAR OCH FONDER UNDERSÖKNING OCH FORSKNING I HÖGRE UTBILDNINGSINSTITUTIONER.

CREATIVE SKILLSET FILM SKILLSFOND

Färdighetskompetensfonden stöds av den nationella lotteriet genom BFI och filmindustrin genom kompetensinvesteringsfonden

KEY PARTNER SPONSORS

HIMMEL

SKY är den största betal-TV-broschyren i Förenade kungariket och Irland med över 11 miljoner anmälare.

BRITISH BROADCASTING CORPORATION

BRITISH BROADCASTING CORPORATION (BBC) ÄR DEN STORSTA BROADCASTER I VERDEN, MED MER ÄN 23 000 PERSONAL.

ITV

ITV är den största kommersiella tv-nätverket i Storbritannien

FILM DISTRIBUTORS ASSOCIATION

FILM DISTRIBUTORS 'ASSOCIATION LTD. (FDA) ÄR HANDELSBANKEN FÖR TEATRISKA FILM DISTRIBUTÖRER I UKEN - SELSKAPERNA SOM LÄMNAR FILM FÖR UK AUDIENCES.

UK CINEMA ASSOCIATION

UK CINEMA ASSOCIATION är handeln som företräder intressen för brittiska mobiloperatörer.

KEY PARTNER ACCREDITATIONS

KONKURRENSKOLLEGG

VÅR MA KURSEN VALIDERAS AV KONUNGENS KONUNGKOLLEGE

CREATIVE SKILLSET FILM ACADEMY

VI ÄR EN CREATIVE SKILLSET FILM ACADEMY IDENTIFIED AV UK FIELD INDUSTRY AS A CENTER OF EXCELLENCE I FILM EDUCATION AND TRAINING.

CENTRE INTERNATIONAL DE LIAISON DES ECOLES DE CINÉMA ET DE TÉLÉVISION - CILECT

Vi är medlem av Cilect ASSOCIATION OF WORLDs stora film och tv-skolor. DETS MÅL SOM ÄR ATT ANVÄNDA FÖR ÄNDRING AV IDÉER SOM ÄR MEDLEMSKOLOR

GROUPEMENT EUROPEEN DES ECOLES DE CINEMA ET DE TELEVISION - GEECT

Vi är medlem i den europeiska gruppen av film och tv-skolor

KVALITETSANSÄTTNINGSBYRÅN

NFTS uppnådde en "kommenderad" dom för kvalitén av studerande lärande möjligheter från kvalitetskontrollbyrån för högre utbildning (QAA). SE RAPPORT .

Broar till industrin

NFTS arbetar med en rad partners inom branschen för att ge möjligheter till studenter och studenter från NFTS.

NFTS Bridge till Industry Schemes är utformade för att hjälpa NFTS-studenter och akademiker till industrin - ger möjligheter att skapa shorts, filmer och promos med våra sponsorer för Industry Partner, medan de fortsätter att stödjas av NFTS.

Platser

Beaconsfield

National Film and Television School

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: