Notre Dame Sixth Form College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Notre Dame Sixth Form College

Notre Dame är en extremt populär och övertecknad state college belägen i Leeds. Kollegiet är hem till över 1600 lokala brittiska studenter, och med ett utmärkt rykte erbjuder det en stödjande och spännande atmosfär för studier.

Avgiftsbetalande internationella studenter utgör mindre än 3% av högskolans befolkning och är helt integrerade i vår högskola.

Notre Dame grundades 1898 och har vuxit över åren från ett litet kapell med bara några undervisningslokaler till en mycket större högskola där traditionella byggnader sitter glatt vid sidan av det nya för att skapa den campusstilsats som vi ser idag.

Notre Dame Campus ligger i stadens akademiska hjärta. Direkt mittemot Universitetet i Leeds och intill stadens centrum är det välbetjänade med kollektivtrafik, affärer och boende och har en livlig studentmiljö.

Våra klassrum, teknikverkstad och laboratorier är välbyggda och välutrustade, och våra andra anläggningar inkluderar en idrottshall, ett inlämningscenter och ett stort bibliotekssuite.

Livet i staden Leeds

Leeds ligger i norra England i Yorkshire.

Precis över 2 timmar från London med tåg och 1 timme från Manchester med bil är Leeds kopplad till världen via sin egen internationella flygplats, Leeds Bradford (LBA).

Det är en stad på 1 miljon människor och är det största finansiella området utanför London.

Leeds är internationellt erkänt som ett ledande center för lärande, med en total studentbefolkning på över 200 000.

Vädret i Leeds är tempererat och är känt för att det är relativt torrt, särskilt i jämförelse med andra engelska städer. Temperaturerna sjunker sällan under nollgrader på vintern, och under våren och sommaren har staden många böter och ofta extremt soliga dagar med genomsnittliga temperaturer som når över 20 ° C.

För mer information om livet i Leeds:
http://www.visitleeds.co.uk/

Varför välja Notre Dame?

 • Utmärkt resultat

A-nivåskursen för internationella studenter i år var 100%. Vi är ständigt i topp 10% av sjätte formskolan i landet.

 • Kvaliteten på undervisningen

Ofsted - den statliga avdelningen som ansvarar för inspektion och reglering av brittiska skolor - beskriver vår högskola som "Outstanding."

 • Ett brett spektrum av A-nivå ämnen

Vi erbjuder ett brett utbud av välskötta och resurserna på A-nivå. Det finns över 30 ämnen tillgängliga för studenter att studera.

 • 100% progression till universitetet

Alla våra internationella studenter har gått på universitetet efter avslutad kurs på A-nivå.

 • OCRE Oxford, Cambridge, Russell Group erfarenhet

Coaching och mentor tjänster för de studenter som är intresserade av de mest prestigefyllda universiteten.

 • IELTS examen och engelska språkstöd

En viktig del av din akademiska framgång.

 • Dynamiskt extracurricular program

Ett välorganiserat och omfattande utbud av aktiviteter - både sport och akademisk.

 • Högt betrodd sponsor

Som du kan förvänta dig, är Notre Dame registrerad som en högt betrodd sponsor med Hem Office UK Border Agency, som håller högsta möjliga ranking för sponsring av internationella studenter under Tier 4 sponsringssystemet. Högskolans licensnummer: 54JPRGKT3.

Akademisk excellens

100% godkänd kurs i A-nivå undersökningar

Storbritanniens kvalifikationer erkänns och respekteras över hela världen och genom att studera i Storbritannien kommer du att bygga en solid grund för din framtid.

Vår 100% passränta med 86% i betyg AC, är något vi är stolta över och är bevis på:

 • Det strukturerade sättet att lära sig och höga nivåer av personlig kontakt vid Notre Dame
 • Den höga standarden på undervisning och engagemanget hos vår expertpersonal
 • Våra hårt arbetande studenter!

100% succé för internationella universitetssökande

Vi har också en fantastisk entré till universitetet. 100% av våra internationella studenter som söker fortsätter att studera på universitetet antingen här eller utomlands. Om de vill studera i Storbritannien gäller de via UCAS (universitets- och högskolans ansökningssystem) och ges uppmuntran och vägledning varje steg i vägen, inte bara via universitetshandledningssystemet utan även genom vägledning från experterna i vår drop- på karriärkontoret. Omfattande vägledning erbjuds av personal och utomstående talare för att leda dig genom den komplicerade processen för en universitetsansökan.

"De har bra faciliteter för att hjälpa dig att hitta rätt universitet och hjälpa dig senare i livet. De glömmer inte bara dig. "
Liam, Lower Sixth Student

En nivå är internationellt erkända kvalifikationer, och vissa studenter väljer att söka till universitet i andra länder, t.ex. University of Hong Kong via Non-Jupas-systemet.

Vi hjälper gärna studenter som söker utanför Storbritannien genom att ge referenser och resultatresulter.

Platser

Leeds

Address
St Mark's Avenue, Leeds LS2 9BL
Leeds, england, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium