Oxford International College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Förbereda studenter för University and Life Beyond

Oxford International College har ett enastående rykte för att hjälpa studenter att bli oberoende, motiverade elever och framgångsrikt få tillgång till de bästa brittiska och internationella universiteten. College ligger i hjärtat av den historiska staden Oxford, hem till ett av de äldsta och mest respekterade universiteten i världen. OIC grundades 2002 av en grupp akademiker från University of Oxford och blev snart en av Storbritanniens ledande högskolor i Oxbridge-stil. Under de senaste 17 åren har högskolan skapat en blomstrande internationell gemenskap av studenter och personal. Studenter lärs ut av några av Oxfords bästa handledare, som alla är experter inom sina områden. Ett starkt inslag i högskolan är dess fokus på att utveckla ledarförmåga, vilket ger våra studenter en konkurrensfördel när de ansöker till universitetet och i deras framtida karriär.

  • Resultat på A-nivå 2019: 53,2% A * betyg 92,1% A * -A betyg
  • 100% framgångsrate för medicinska skolans ansökningar 2018 och 2019
  • 75% av studenterna fick A * AA eller bättre i sina examensmoment under 2019

Rankat i toppen av A-nivå League Tabeller

Topppresterande sjätte formhögskolan

Oxford International College är stolt över att vara rankad som topp * när det gäller prestanda på A-nivå bland oberoende högskolor. Baserat på resultat på A-nivå från 2019 rankas OIC:

  • 1: a i Storbritannien för A * -B betyg
  • 1: a i Storbritannien för A * -A betyg

* Som publicerad av The Times

På 2000-talet räcker det inte längre för studenter att lära sig hur man får bra betyg av expertlärare. Studenter måste också fördjupa sig i sina akademiska intressen genom att delta i klubbar / samhällen och delta i tävlingar i sina valda ämnen, gå utanför deras komfortzon genom att delta i en ny aktivitet, lära sig att skapa ett övertygande personligt uttalande och imponera i universitetsintervjuer, få insiktsfull arbetsupplevelse och upptäck hur man möter livets utmaningar.

Genom att förbli fokuserade på sina mål lär våra elever att behandla eventuella motgångar som möjligheter och omfamna det oundvikliga känslan av oro som är associerad med tillväxtprocessen och självupptäckten. Vi främjar en kultur med ansvar för egna prestationer, samt en känsla av skyldighet att förbättra världen vi lever i.

Vår strategi för lärande har visat sig vara framgångsrik. När våra elever lämnar oss blir de väl avrundade vuxna som är avsedda för personlig och professionell framgång.

Akademisk framgång är meningslös utan personlig integritet. Vi brinner för att utrusta våra studenter med en mängd kompletterande färdigheter och verktyg som kommer att tjäna dem under hela deras liv och hjälpa till att bygga karaktär och motståndskraft. Vi vill att våra studenter ska kunna lära sig genom att reflektera över sina erfarenheter och använda denna kunskap för att tjäna, leda och inspirera andra, det är därför OIC integrerar moduler för personlig utveckling i sin grundläggande läroplan.

På Oxford International College vi våra studenter en öppen och stimulerande studiemiljö i en stad som har varit världsberömd för akademisk expertis i nästan 1 000 år. Våra studenter har chansen att träffas och lära av några av de ljusaste människorna i världen i en miljö som sköter deras personliga och akademiska tillväxt, och samtidigt njuta av det kulturella livet i denna vackra stad.

Vi tror att alla våra studenter har potential att bli professionella, innovatörer, ledare och forskare i framtiden. För att göra det möjligt för dem att lyckas med sina akademiska och yrkeskarriärer, inser vi behovet av att lära sig att gå längre än klassrummet.

126413_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

10 goda skäl för att studera i Oxford

En blandning av forntida och modernt, Oxford, är en livlig kosmopolitisk stad full av historia och fantastisk arkitektur. Många studenter bor i staden och det finns ingen brist på sätt att fylla din fritid. Oxford har fem teatrar, tre biografer, en ishall, inomhus- och utomhuspooler och otaliga kaféer och restauranger. Här är våra 10 främsta skäl till varför du bör överväga att bo och studera i Oxford:

1. University of Oxford

University of Oxford är ett av de äldsta, vackraste och mest hyllade universiteten i världen! Alumni från Oxford University inkluderar 26 brittiska premiärministrar, minst 30 internationella statschefer, 50 nobelprisvinnare och 120 olympiska medaljvinnare. Njut av att gå runt i de många högskolorna och lära dig deras färgstarka historia!

2. Den berömda Oxford skyline

Oxford kan verka som ett stort vykort. Det finns massor av spektakulära vyer. År 1865 hyllade den stora romantiska poeten Matthew Arnold den som staden "drömmande spiror". Du kan få en glimt av vad han menade från South Parks Hill - bara 100 meter från Oxford International College .

3. Harry Potter, Ringenes herre och andra barnklassiker

Tycker du om Harry Potter? Många av scenerna från Harry Potter-filmerna filmades just här i Oxford. Föredrar Ringenes Lord? JRR Tolkien var student och handledare vid Oxford University. Andra böcker av kända Oxonians inkluderar Alice i underlandet och lejonet, häxan och garderoben .

4. Bodleiska biblioteket - tusen år gammalt

Bodleian Library grundades mellan 400 eller 600 år sedan (beroende på din datering) och är ett av världens äldsta och största bibliotek. Dess många fakulteter innehåller en kopia av varje bok som publiceras i Storbritannien. Studenter kan ordna turer genom dess utsmyckade interiör, eller bara promenera mellan dess påkostade gårdar.

5. Du kan gå eller cykla överallt

Oxford kan ha mycket att göra, men det är inte en stor stad. Oxford är erkänt som en av de få riktiga 'Cycling Cities' i Storbritannien. Oxford International College och dess boende ligger inom gångavstånd från stadens centrum. För allt längre bort är det mer än lätt att hyra en cykel.

6. Gillar böcker? Blackwells bokhandel är för dig!

Blackwell's är världens största bokhandel. Dess flaggskeppsgren i Oxford upptar flera byggnader och dess berömda Norrington Room innehåller bara över 100 000 böcker. Företaget har också nyligen öppnat nya musik- och tryckbutiker, alla tillgängliga på Oxford's Broad Street.

7. Puntar nerför floden

Det finns bara två platser i världen där du kan pröva pekning - en av dem är Oxford. Det lugnaste och mest lyxiga sättet att uppleva Oxford floder, är en måste-göra sommaraktivitet.

8. Berömda museer och naturhistoriska samlingar

Oxford har mer än 20 museer och gallerier. De mest berömda inkluderar det berömda Ashmolean Museum and Gallery (öppnade 1683) och Oxford University Museum of Natural History (etablerat 1850). Men missa inte några av de mindre utställningarna heller! Pitt Rivers Museum innehåller en världsberömd samling av Amazonian Shrunken Heads.

9. "4-minuters mil" -spåret

1954 var Roger Bannister, en 25-årig brittisk medicinsk student, den första mannen i historien som körde en mil på mindre än fyra minuter. Hans tid var 3 min 59,4 sekunder, uppnådd på Iffley Road-banan i Oxford och tittat av 3 000 åskådare. En gång trodde man att 4-minutersmilen var omöjlig att uppnå.

10. Kända platser att besöka i närheten

Beläget mitt i England är det lätt att fly Oxford i en helg bort. London är bara en timmes resa med tåg. Andra städer som Manchester, Birmingham och Bristol är också tillgängliga med buss och tåg. Alternativt kan du besöka det ståtliga hemmet till Blenheim Palace, födelseplatsen för Winston Churchill.

Vår historia

Organisationen grundades 2002 av en grupp erfarna pedagoger ledd av Dr Mario Peters. Organisationen har vuxit till en av de mest framgångsrika privata handledningskollegierna i Storbritannien och välkomnar studenter från Storbritannien och över hela världen. Högskolan har vuxit varje år sedan grundandet och är nu säkert bosatt i moderna undervisningslokaler på London Place och en stor, modern Hall of Residence bara 7 minuters promenad bort. London Place är en länge etablerad utbildningssida som har totalrenoverats av Oxford International College som en del av dess långsiktiga åtagande att växa och förbättra studentupplevelsen.

Sedan 2008 har Oxford International College varit i framkant när det gäller att utveckla internationell utbildning på det kinesiska fastlandet i samarbete med BE Education Ltd, ett brittiskt företag och en av Kinas ledande utbildnings- och skolhanteringsorganisationer som är specialiserade på att förbereda studenter för inträde i topplistan skolor som Eton College och Westminster College. Ytterligare skolor över hela Kina planeras för framtiden. Hittills har vi etablerat två skolor i Changzhou och Chengdu.

Två andra företag ingår i vår utbildningsgrupp - Oxford Science Studies och Oxford Summer Academy. Oxford Science Studies är mycket framgångsrika revisionsspecialister som kör kurser för GCSE, IGCSE, A-nivå och IB-studenter under skolhelgen. Bostadskurser erbjuds under påsk-, sommar- och julhelgen, liksom icke-bostadskurser under de tre halvtidspauserna. Oxford Summer Academy är ett unikt program designat för gymnasie- och högskolestudenter i åldern 16-20 år. Deltagarna introduceras till den unika akademiska och kulturella miljön i Oxford och programmet inkluderar akademisk undervisning, valfria och ett brett utbud av kulturella aktiviteter och utflykter. Oxford Summer Academy är baserat på St Edmund Hall, Oxford University varje juli.

Oxford International Education Group

Oxford International College gick med i Oxford International Education Group i april 2019. Oxford International Education Group är en ackrediterad privat utbildningsleverantör som driver oberoende internatskolor, internationella högskolor, utbildningsresor och engelskspråkiga centra i Storbritannien och Nordamerika för att skapa livsförbättrande erfarenheter för studenter över hela världen. Våra kurser hjälper över 50 000 internationella studenter och från Storbritannien att uppnå akademisk framgång varje år. Vi har byggt starka relationer med utbildningskonsulter runt om i världen och är stolta över att leverera de bästa programmen för sina studenter.

Platser

oxford

Address
Oxford International College, 1 London Place
OX4 1BD oxford, england, Storbritannien