Oxford Sixth Form College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Oxford Sixth Form College grundades 1988 och är en av Storbritanniens ledande oberoende högskolor för sjätte former för studenter i åldern 15-19. Tidigare benämnd Oxford Tutorial College, upprätthåller vi lärdomstraditionen genom en genomsnittlig klassstorlek på tre studenter och genom att ha högst sex studenter i en A-nivå klass. Vi erbjuder större flexibilitet än vanliga skolor med över 30 ämnen på A-nivå, GCSE och BTEC. För studenter som vill förbättra sina resultat erbjuder vi också specialiserade, examinerande styrelsespecifika program på nytt nivå på A-nivå som ger rätt miljö för dig att få möjlighet att förbättra dina resultat och säkra en plats vid ett toppuniversitet.

Vi strävar efter att inte bara ge dig expertundervisning utan också ge dig det stöd du behöver för att nå din potential från det ögonblick du ansöker.126537_Oxfordtutorial063a.jpg

En berikande akademisk miljö i centrala Oxford, för studenter med alla förmågor

A nivåer

Fråga oss om våra A-nivå-program! Vi erbjuder en rad flexibilitet, inklusive den traditionella tvååriga A-nivån, en femårsperiod på A-nivå, ett år eller nyanvändning.

Oavsett resultatet av dina resultat i år har vi alternativ för dig.

NCUK International Foundation Year

Oxford Sixth Form College har samarbetat med NCUK för att erbjuda International Foundation Year (IFY), ett ettårigt alternativ till A-nivåer för internationella studenter, med garanterad tillgång till universitet. Välj mellan fyra olika Pathways :

  • IFY Medical Pathway
  • IFY Business Pathway
  • IFY Science Pathway
  • IFY Engineering Pathway

Akademiskt förberedelseprogram

APP är det perfekta gateway-programmet för att bosätta internationella studenter i det brittiska utbildningssystemet och förbereda dem för nästa steg i sin akademiska karriär.

Börja varje måndag under läsåret

Stipendier möjligheter

Vet du redan vilken riktning du vill att din karriär ska ta? Vi erbjuder stipendier på upp till 40% rabatt på studieavgifter till studenter som är intresserade av att följa specifika karriärvägar.

En stad med drömma spiror

Oxford Sixth Form College ligger i hjärtat av staden, bara några steg från det antika universitetet och historiska museer som Ashmolean.

En skräddarsydd utbildning

Oxford Sixth Form College erbjuder tre studieprogram: A-nivå, BTEC och GCSE, för första gången och ta om studenter och revisionsalternativ för studenter som kräver extra stöd med sina studier. Med över 30 ämnen att välja mellan, för åldrarna 15-19: oavsett dina intressen, lämpligheter eller språknivå, kommer vi att ha en kurs som passar dig.

Berikande akademisk miljö

Oxford Sixth Form College erbjuder en exceptionell utbildningsstil för att förbereda studenter för framgång i tentamen och säkra utmärkta universitetsplatser. Klasser på nivåer består av högst sex elever och den genomsnittliga klassstorleken är tre. Våra små klassstorlekar gör det möjligt för elever att diskutera sitt arbete och utbyta idéer; granska deras svar eller teorier och utforska idéer som uppstår i diskussionen.

126538_Oxfordtutorial511a.jpg

Rektor välkomnar

Våra studenter talar om högskolemiljön som en varm, vänlig och mycket välkomnande plats. Oavsett om det är i klassrummet på högskolan eller i våra pensionat ger all personal underbar vägledning och stöd för att säkerställa att eleverna trivs med oss och fortsätter med att uppnå sina personliga och akademiska mål.

Vid sidan av tvååriga A-nivåer erbjuder vi program som är ett alternativ till den allmänna utbildningen i Storbritannien. Dessa program inkluderar BTEC Business, BTEC Business Plus där studenter studerar en A-nivå vid sidan av sin BTEC Business-kurs och en ett-årig A -program.

Våra studenter går vidare till ett brett utbud av utbildningsprogram vid topp universitet i Storbritannien inklusive företagsledning och ekonomi; matematik, teknik och datavetenskap; medicin och lag; konst och kreativa medier; historia och internationella relationer.

Vårt läge i hjärtat av staden Oxford, med grannar inklusive University of Oxford colleges Oriel och Christchurch, är genomsyrad av akademisk historia och en som tjänar till att inspirera våra studenter och oss att bygga en framgångsrik framtid.

Jag hoppas att du väljer att gå med oss och ser fram emot att träffa dig inom en snar framtid.

Mark Love (Principal) BEd PGCLME

Lärandemiljö

Våra Ethos

Högskolan erbjuder en metod som är helt annorlunda än den för en traditionell skola. Nyckeln till Oxford Sixth Form College lärandemiljön är att vi strävar efter att ge ett alternativ till mainstream. Detta innebär att förutom att erbjuda ett vanligt, akademiskt, tvåårigt A-nivå-program, erbjuder vi A-nivå, BTEC och GCSE-studier som i fråga om längd, startdatum och kombination av akademiska och yrkesmässiga ämnen sällan är tillgängliga i vanliga skolor. Vi är i hög grad en högskola som förbereder ungdomar på livets ansvar på universitetet och utöver snarare än en skola. Kulturens högskola är en som uppmuntrar hårt arbete och en växande ansvarskänsla i en stödjande miljö. Från det första mötet med en student vid en antagningsintervju för att identifiera deras mål och motivation att ge tydligt, konstruktivt stöd, inklusive individuella inlärningsplaner, under sin tid med oss, behandlar vi alla våra studenter som en individ.

Undervisningsmetod

Vår undervisningsstrategi är uppfriskande interaktiv och informell. Stödet från ämnesansvariga är tankeväckande och kreativt, med fokus på specifikt individuella inlärningsstilar. Studenter uppmuntras att delta aktivt i inlärningsprocessen i varje skede.

Kursmaterial undervisas på ett tydligt och direkt sätt, med noggrann granskning och kontinuerlig övning av tidigare examensfrågor. Handledare säkerställer att eleverna utvecklar en bra uppsättning anteckningar och uppmuntrar till systematisk revidering. Det är också tillåtet tid för en övergripande ämnesgranskning när tentamen närmar sig, för att kontrollera förståelse och möjliggöra ytterligare examen.

Lärargrupper

En viktig del av lärmiljön i Oxford Sixth Form College är att en aktiv lärande uppmuntras och varje student kan bli ombedd att presentera material och utbyta åsikter med andra. Detta följs av vägledning från läraren om tolkning, manipulation och analys av materialet. Förberedelse krävs.

Lärargrupper består av högst sex studenter i A-nivågrupper och högst tio studenter i de andra programmen vi erbjuder. Denna lilla gruppstorlek möjliggör en nära diskussion av varje ämne och samtidigt tillåter en hög grad av personlig uppmärksamhet.126536_Oxfordtutorial364a.jpg

Historia av Oxford Sixth Form College

Under nästan 30 år har Oxford Sixth Form College gett utbildning av hög kvalitet, effektiv examensförberedelse och stöd för universitetsinträde till både brittiska och internationella studenter.

Vårt syfte

Högskolan grundades ursprungligen för att hjälpa eleverna att uppnå resultat genom att lära dem i små grupper och självstudier - och våra populära påskrevisionskurser har varit en del av högskolan från början. Framgången med denna strategi innebär att individuell undervisning och fokuserad tentamenförberedelse båda förblir en central del av vår undervisning.

Vår historia

Nedan följer en tidslinje för vår stora utveckling under de senaste 30 åren:

1988: Studiedirektören för Wolsey Hall College, Oxford inrättar Wolsey Hall Tutorial College i Gloucester Green för att fokusera på återkurser på A-nivå och strategier för påskrevision. Det första intaget är 40 inhemska studenter.

1990-talet: Högskolan flyttar till King Edward Street och byter namn till Oxford Tutorial College. Just nu börjar kollegiet ta på sig internationella studenter.

2007: College-annexet och Alfred Street läggs till campus för att rymma det växande antalet studenter.

2010: Oxford Tutorial College byter ägande och ingår nu i Oxford International Education Group.

2017: Oxford Tutorial College rymmer cirka 200 studenter med betoning på kvalitetsundervisning och stöd, vilket ger studenterna olika ämnen och flexibla startdatum.

2019: Högskolan byts namn på Oxford Sixth Form College att återspegla utvecklingen av sitt erbjudande.

Bor i Oxford

Oxford University rankas bland de bästa i världen och placerades 6: e världen av QS World University Rankings® 2016-2017. Under de senaste århundradena har universitetet utbildat 28 nobelprisvinnare, 27 Storbritanniens premiärministrar och anmärkningsvärda författare som CS Lewis och JRR Tolkien. Intressant nog har Oxford också varit filmplatsen för olika filmer som "Harry Potter and Philosopher's Stone" och TV-serier som "Inspector Morse".

Stadscentrum

Oxford centrum är tillräckligt litet för att utforska till fots och inom gångavstånd från buss- och järnvägsstationerna. Oxford är en ungdomlig och kosmopolitisk stad med mycket att se och göra. Det finns dussintals historiska och ikoniska byggnader, inklusive Bodleian Libraries, Ashmolean Museum, Sheldonian Theatre, katedralen och högskolorna. Du kan njuta av dess bokhandlar, gallerier och museer på din fritid - och även hyra en båt eller roddbåt över floden som rinner genom staden.

I centrum hittar du massor av butiker, kaféer, restauranger, teatrar, biografer, pubar och klubbar. Det finns gott om grönområden också: promenader vid floden, Englands äldsta botaniska trädgård, University Parks och college trädgårdar.

Medan Oxford ger rika möjligheter att gå med i studentklubbar och samhällen, förbättras högskolans akademiska liv genom ett varierat utbud av aktiviteter utanför läroplanen, inklusive kulturbesök, musik och sport.

Platser

oxford

Address
12 King Edward Street
OX1 4HT oxford, england, Storbritannien