Läs den officiella beskrivningen

Vår unika struktur av dagen

 • En noggrant utformad tidtabell utan "fångad tid"
 • Nära länkar med stora lokala arbetsgivare
 • Stöd för att hjälpa eleverna att sätta upp

Vårt ledande E6-program

E6-programmet på Portsmouth College är ett sexsträngsinitiativ av kurser som fokuserar på att förbättra dina chanser att säkra jobb, lärlingsplatser och högskolor genom att delta i ett eller flera av följande:

Enterprise (i samarbete med UNLOC)

Utforska idéer för att skapa ditt eget företag och få stöd för att göra detta till en verklighet. Levereras genom vår partnerorganisation Unloc, kommer studenterna att erbjudas en tre-stegs Pathway (Kindling, Spark and Ignite) under hela året. Detta fasprogram är utformat för att utveckla en underbyggd kunskap (Kindling), tillämpa kunskapen genom högskolor (Spark) och sedan konsolidera kunskapen genom att skapa ett personligt företag (Ignite). Läs mer om Enterprise.

anställbarhet

(PEP-talet - Skapa din PACKAGE, förbättra din ANSVAR, följ dina Pathways ) Delta i en rad samtal och support sessioner som tillhandahålls av yrkesverksamma inom ämnen som att ansöka om högre utbildning, skriva ett CV, ansöka om lärling, hantera din tid, få organiserade och många fler. Läs mer om anställbarhet.

Erfarenhet

Låt oss hjälpa dig att hitta en veckovis arbetslivsplacering i ett arbetsområde som är kopplat till dina karriärmöjligheter. Vi placerar redan studenter i en rad olika inställningar, såsom media, den frivilliga sektorn, sportbranschen, mänskliga resurser, NHS, veterinärmedicinska läkemedel, rättspraxis och grundskolor. Läs mer om Erfarenhet.

Förlängning

Förbättra din erfarenhet av college med en förlängning kurs. Skapa nya vänner, lära dig nya färdigheter och bygga ditt självförtroende och ditt CV genom att delta i något liknande: College Magazine, Kombinerade Cadet Force, First Aid, Duke of Edinburgh, Apple Ambassador, Rock Challenge eller vårt Rock Choir! Läs mer om Extension.

Träning

Spela för ett lag i vår omfattande Sports Academy, som omfattar sport som fotboll, rugby, basket, netboll och badminton. Alternativt, för att få lite motion och arbeta med dina teambyggnadsförmågor, prova våra roliga College Sport Maker-aktiviteter som dodgeball, futsal, bordtennis, volleyboll, gym, street dance och boxercise. Läs mer om övning.

Utforska

Portsmouth College arbetar i samarbete med NCS och True Adventure för att leverera kurser och volontärmöjligheter som ökar elevernas förståelse och medvetenhet om att genomföra sociala förändringar. Denna sträng erbjuder insikt och chans att få kunskap inom mental hälsa, miljö, kulturmedvetenhet och jämlikhet

Vår Nyfiken

Vår nyfikenhet

Först infördes 2014/15, visar detta initiativ mycket värdefullt och förändrar hur studenterna lär sig på högskolan. Baserat uteslutande på Apple iPad-teknik har projektet förbättrat elevernas erfarenhet och interaktion i klassrummet. Personal har fått omfattande utbildning i användningen av denna kraftfulla teknik och har utvecklat fantasifulla leverans tekniker för att engagera studenter på olika sätt.

iPads används i stor utsträckning av personal och studenter vid Portsmouth College och lägger till många fördelar för vardagligt lärande:

 • Förvandla det sätt studenterna lär sig
 • Oberoende forskning gjorde det enkelt
 • Färdigställande och inlämning av arbete är snabbare och enklare
 • Att dela idéer och samarbeta i lektioner är enkelt
 • Att hålla organiserade har aldrig varit enklare
 • Kreativitet och innovation med flera applikationer är ett perfekt sätt att förbättra dina digitala färdigheter

Studenter har tillgång till:

 • Tusentals pedagogiska appar, som kombinerar text, video och ljud i varje ämne och täcker varje undervisning och lärande stil
 • Nedladdningsbara iBooks, många av dem gratis - ett helt bibliotek till hands
 • Googles klassrum för att få tillgång till klassarbete och resurser online
 • Integrerade och interaktiva system i varje klassrum
 • En-till-en-lärarkompetens kommunikation, bedömning och feedback
 • iPad skärmen "mirroring" till whiteboard
 • Tillförlitliga, omfattande och samtidiga Wi-Fi-anslutningar i alla delar av campus

Din iPad kan vara ett vetenskapslaboratorium, en forskningsstation, ett historiaarkiv, en musikstudio, en videoredigeringssvit, en konstduk, ett språklabb, en interaktiv matteverkstad och mer ...

Nya investeringar i olika högskolans system möjliggör nu pålitliga, omfattande och samtidiga Wi-Fi-anslutningar inom alla områden på campus.

För det kommande året fortsätter utvecklingen av vårt kreativa inlärningsprogram i det dagliga kollegiet livet från styrka till styrka i en framtid där digital kompetens är avgörande. Schemat kommer nu att erbjuda ytterligare flexibilitet, så att eleverna kan ta med sig egna iPad om de vill.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

A-nivå

Portsmouth College

Vi erbjuder ett antal Pathways för dig att följa för att hjälpa dig att uppnå dina mål och vara så framgångsrik som du eventuellt kan vara på college. ... [+]

Lärande Pathways

Vi erbjuder ett antal Pathways för dig att följa för att hjälpa dig att uppnå dina mål och vara så framgångsrik som du eventuellt kan vara på college.

Vårt rekryteringsteam kommer att diskutera dessa med dig mer i detalj vid din personliga intervju och igen vid anmälan. De kommer att föreslå kombinationer av ämnen för varje Pathway som hjälper dig att lyckas och gör det möjligt för dig att flytta mot dina långsiktiga mål.

Vi erbjuder fem Pathways :

1. Russel Group Pathway

Progressionsmål efter college:

Examensarbete på högskolan

Ingångskrav:

Minst fem GCSE-betyg 9-5 inklusive engelska språk och matematik.Särskilda betyg krävs vid GCSE för vissa A-nivå val.... [-]
Storbritannien Portsmouth
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Diplom

Portsmouth College

Detta program är utformat för fotbollsspelare som ser fram emot att bli en spelare på en proklubb, ett stipendium i USA eller på en universitetsexamen i Storbritannien. H ... [+]

Vad innebär detta ämne?

Detta program är utformat för fotbollsspelare som ser fram emot att bli en spelare på en proklubb, ett stipendium i USA eller på en universitetsexamen i Storbritannien. Hela programmet är två år långt och kombinerar lektioner med träning och fixturer så att det arbete du studerar kommer att vara en del av din utveckling som spelare.

Vilken särskild kunskap och färdigheter ska jag utveckla?

Du kommer att lära dig om en rad ämnen inom sport som psykologi, anatomi

Vad är kursens krav på inresa?

Du kommer att behöva uppfylla kollegiets minimikrav för inlämning av fem goda betyg på GCSE. Områdena på detta program är begränsade så att du får din fotbollsförmåga bedömd som en del av din ansökan.... [-]

Storbritannien Portsmouth
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Portsmouth College

Dessa "yrkesmässiga" kvalifikationer tenderar att vara mer praktiska och använda sig av kontinuerlig kursplanering, men BTEC-bedömningen innehåller nu några undersökninga ... [+]

Nivå 3 BTEC-kurserDessa "yrkesmässiga" kvalifikationer tenderar att vara mer praktiska och använda sig av kontinuerlig kursplanering, men BTEC-bedömningen innehåller nu några undersökningar.Vi rekommenderar BTEC eller kombinerad rutt för studenter med en mindre stark GCSE-profil, t.ex. C-betyg och en eller två Bs.Det är möjligt (men inte obligatoriskt) att kombinera BTEC-kvalifikationer med AS / A-nivåer.

Allmänna behörighetskrav

Fem GCSEs i betyg A * -C, varav en normalt skulle vara engelska språk. Om du vill inkludera en nivå 2 BTEC eller OCR Nationell kvalifikation som en del av detta inmatningskrav måste du ha uppnått en meritkvalitet eller högre.Nivå 2 BTEC-kurserDessa "yrkesmässiga" kvalifikationer tenderar att vara mer praktiska och använda sig av kontinuerlig 'course style' bedömning.Det är vanligt att kombinera nivå 2 BTEC-kvalifikationer med en eller flera GCSE-kurser.... [-]
Storbritannien Portsmouth
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska