Läs den officiella beskrivningen

Sommar på SOAS

SOAS erbjuder ett brett utbud av kurser under sommarmånaderna, varierande i längd, struktur och pris. För att få en smak av SOAS-upplevelsen tar en titt på videon! Om du vill bredda dina horisonter på sommarskolan och få en ny inlärningsupplevelse, ta en titt på vad som erbjuds nedan.

Genom att ta en sommarkurs på SOAS kan eleverna lära sig om ett brett utbud av ämnen, kombinera avancerad akademisk forskning, innovativ undervisning och praktikorienterat lärande.

Oavsett om du är en nuvarande student, en nyutexaminerad, en ung professionell, eller om du vill uppgradera din kunskap, tar du en sommarskola för att bredda dina horisonter.

Vad kan jag studera?

SOAS Summer 1

Sommarkurser erbjuds under hela tre sessioner och anmälan är öppen för en session, endast av en kombination av sessioner:

Session 2: 2 juli - 20 juli 2018

Kurser utbildas på nivå 2/3 av ett typiskt SOAS grundutbildningsprogram och är lämpliga för doktorander, såväl som akademiker och doktorander utan fördjupad kunskap om ett visst ämne.

Att delta i SOAS Summer School gör att du kan:

 • Gå med i vår mångsidiga och internationella studentkår
 • Gör dina åsikter hörda - SOAS innovativa undervisningsmetoder, som bygger på excellens i forskning, gör det möjligt för elever att lägga till livliga diskussioner och kritisk analys i klassrummet.
 • Lär dig av vår mycket erfarna och specialiserade akademiker - SOAS har den största koncentrationen i Europa av experter i Mellanöstern, Afrika och Asien.
 • Var kritisk och gör skillnad - SOAS utmanar vanliga tankskolor, tar ett icke-västerländsk centrerat tillvägagångssätt och uppmuntrar eleverna att utveckla en kritisk syn och fosterskifte.
 • Bana dig in i SOAS: Sommarskolestudenter kan ansöka om att fortsätta sina studier på SOAS, med över 115 forskarutbildningar att välja mellan.

Ingångskrav

En universitetsstudent eller en examen vid deltagande i sommarskolan och 18 år. Yrkeserfarenhet kan erkännas som likvärdig med en universitetsutbildning.

 • Deltagarna måste vara 18 år eller äldre vid deltagandet.
 • Fluency på engelska demonstreras genom:
  • TOEFL Papperbaserat test Vi kräver minst 583 med minst 53 i alla färdigheter och för TOEFL Internet Based Test behöver vi minst 93 med minst 20 i alla färdigheter.
  • IELTS, 6,5 totalt eller högre, med minst 6 i alla prenumerationer.
  • Pearson Test of English ett betyg på 59-64
  • Cambridge engelska: Advanced (CAE) Grade B
 • Om du har studerat i en engelsktalande institution eller har kurser som lärs på ditt universitet på engelska (med undantag för engelska språkkurser) kan du uppfylla våra krav utan att behöva lämna ett certifikat. Bevis på detta kommer antingen att behöva ingå i ett utskrift eller brev från ditt universitet.
 • Sökande med alternativ kvalifikation bör kontakta oss för råd.
 • Sökande vars engelska språknivå inte uppfyller kraven kan vara intresserad av våra ämnesbaserade kurser med engelskspråkigt stöd.

Inskrivning av sommarskolans sökande som inte uppfyller anmälningsvillkoren är enligt SOASs skönsmässiga bedömning - var snäll och kontakta oss närmare om din ansökan.

När du har betalat ansökningsavgiften på £ 40 och skickat in ansökningsblanketten, kommer du att bli informerad om huruvida du har en plats på sommarskolan inom 5 arbetsdagar. Vänligen betala inte din studieavgift innan du har fått ditt erbjudandebrev.

Bedömning och krediter

Studenter kan oftast få krediter från sin heminstitution, och oftast får våra kurser:

 • 3 högskolepoäng i det amerikanska systemet
 • 7,5 hp i det europeiska systemet.

Om du har för avsikt att göra anspråk på krediter från din heminstitution, var god kontrollera de krav som finns med dem innan du anmäler dig. Vi hjälper dig gärna på något sätt, men vi kan dock vara medvetna om att beslutet att tilldela krediter vilar hos din heminstitution.

Bedömningen är valfri och varierar för varje kurs. Deltagarna kommer att få ett bevis på närvaro och utskrifter kommer att finnas tillgängliga på begäran.

Kontakt timmar

Sessioner 2

 • 46 timmars kontakttid.
 • Måndag torsdag
 • 10:00 - 15:00: föreläsningar och handledning
 • Ytterligare 2 timmar på en angiven fredag ​​som involverar innehållsrelaterade frivilliga aktiviteter, såsom museums- eller företagsbesök.
 • På fredagar öppnar kurser en av sina aktiviteter till alla sommarskolestudenter, vilket ger varje student en mängd olika aktiviteter att delta.

avgifter

SOAS fees

Det finns en engångs, ej återbetalningsbar ansökningsavgift på £ 40.

Terminsavgift:

 • Sessioner 2

En rabatt på 10% är tillgänglig till och med den 30 mars 2018

boende

Boendet är tillgängligt för sommarskolestudenter på SOAS Halls of Residence, Dinwiddy House. För detaljer om hur du bokar ett rum, besök sidan Dinwiddy House.

Socialt program

Vår vänliga och livliga campus ligger i hjärtat av London i centrum av historiska Bloomsbury. Kapitalets rika kulturella och sociala liv är bokstavligen på vår tröskel! Under SOAS Summer School kommer du att bli inbjuden att delta i ett mångsidigt socialt program som erbjuds av SOAS och Summer School-teamet, inklusive kursrelaterade aktiviteter, en välkomst och avskedsmottagning, en Thames River kryssning och olika evenemang som erbjuds av SOAS genom hela sommaren.

Dessutom kan du boka rabatterade resor genom vår partner International Friends eller du kan utforska vad staden har att erbjuda. Ett detaljerat program kommer att finnas tillgängligt närmare sommarskolans start.

SOAS student 2

Jag hittade mina klasser extremt stimulerande och fann att lärarna var mycket kvalificerade, eftersom de alla hade tidigare yrkeserfarenhet inom de områden som de lärde sig. Campusen är vacker och varje klassrum är rimligt stor med studenter från hela världen. Det ligger också i en mycket trevlig del av London som har massor av saker att erbjuda när klassen är över. SOAS var en berikande upplevelse för mig och jag skulle inte ändra det för någonting i världen.

Owen, Finans

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Sommarkurser

SOAS Summer School

Kursen består av föreläsningar, workshops, fältturer och guidade turer i London, tillsammans med en guidad tur i en landsbygd / kustregion i Sussex, nämligen Cinque Port ... [+]

Programbeskrivning

Kursen består av föreläsningar, workshops, fältturer och guidade turer i London, tillsammans med en guidad tur i en landsbygd / kustregion i Sussex, nämligen Cinque Port of Rye och dess omgivning. Den kommer att erbjuda ett brett utbud av tillvägagångssätt och agendor (både teoretiska och politikrelaterade) om turism, pilgrimsfärd, kulturarv och resor mer generellt - bland annat med hänsyn till flyktingar och asylsökande.

Kursen kommer att genomföras i en intensiv, unik och nära knuten miljö som ger förstklassig kunskap / övning av och inom fältet. Kursen är öppen för studenter inom en rad olika discipliner, inklusive antropologi, sociologi, historia, geografi, utvecklingsstudier, internationella relationer, konst - samt discipliner inom konsthumorin mer generellt.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen syftar till att ge deltagare teoretisk kunskap och kritiska verktyg för att förstå Blockchain-teknikens effekter på olika delar av ekonomin och samhället. ... [+]

Programbeskrivning

Kursen syftar till att ge deltagare teoretisk kunskap och kritiska verktyg för att förstå Blockchain-teknikens effekter på olika delar av ekonomin och samhället.

Sedan utseendet av Bitcoin 2008 blev Blockchain gradvis berikat med ytterligare beräkningsegenskaper som öppnade upp en mängd potentiella applikationer. Blockchain och mer allmänt distribuerade elektroniska ledgers har varit anställda i olika satsningar och experiment på så olika områden som fintech, offentliga register, försörjningskedjor och decentraliserade marknader. Ändå är konsekvenserna av dessa teknologier för företag, finans, regering och samhälle fortfarande att utforskas och förstås fullständigt.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger en kritisk introduktion till förståelse av klimatpolitiken. Det presenterar ett kritiskt perspektiv på förhållandet mellan miljö och utveckling, natur, samhäll ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger en kritisk introduktion till förståelse av klimatpolitiken. Det presenterar ett kritiskt perspektiv på förhållandet mellan miljö och utveckling, natur, samhälle och antropocen och fokuserar på dynamiken i samhälls-miljöförändringar, med uppmärksamhet på dess materiella och ekonomiska, politiska och organisatoriska samt kulturella och ideologiska dimensioner .

En teoretisk inriktning på klimatförändringens historia, politik och ekonomi är grunden för kursen, följt av en förhör av diplomati för klimatförhandlingar, inklusive Parisavtalet och IPCC-rapporterna, feministiska förhållningssätt till miljön och ekosocialism. Slutligen undersöker kursen samtida frågor som rör teknik och klimat, rasism och klimatförnekande samt potentialen i rörelserna för att tvinga regeringsåtgärder mot klimatförändringar.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Den effektiva förvaltningen av de offentliga finanserna är en grundläggande funktion för varje regering och offentlig sektor. Kursen ger deltagarna den teoretiska kunskap ... [+]

Programbeskrivning

Den effektiva förvaltningen av de offentliga finanserna är en grundläggande funktion för varje regering och offentlig sektor. Kursen ger deltagarna den teoretiska kunskapen och verktygen för att granska, diskutera, förstå och utvärdera centrala teman om offentlig ekonomisk förvaltning. Baserat på akademisk forskning och praktiska exempel kommer studenterna att lära sig hur regeringarna och den offentliga sektorns organisationer planerar och förvaltar de offentliga utgifterna. hur skattepolitiken görs; Vilka är effekterna av beskattningen? Vilket annat betyder, förutom den beskattning, den offentliga sektorn har för att höja intäkterna. hur ekonomiskt resultat rapporteras till allmänheten och hur finansbalansen uppnås.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Har du någonsin undrat hur man börjar ett projekt? Vad betyder "Forskning"? Eller helt enkelt hur man gör en bra idé till en välformad rapport? Oavsett läget, oavsett niv ... [+]

Programbeskrivning

Har du någonsin undrat hur man börjar ett projekt? Vad betyder "Forskning"? Eller helt enkelt hur man gör en bra idé till en välformad rapport? Oavsett läget, oavsett nivå, både i akademiska och yrkesmässiga miljöer, ger sommarskolan Research Awareness: Design and Methodology en unik möjlighet att utveckla och stärka din förmåga att konceptualisera och utveckla dina forskningsfärdigheter.

Vi kommer att ta itu med vad det innebär att vara en forskare från grunden, med början av de grundläggande byggstenarna i vad som utgör "forskning", hur man går bra och vad faller för att undvika.

Din kursledare är Dr J Simon Rofe, medinstruktör för den största forskningsmetodikkursen globalt genom en Coursera MOOC, och för denna sommarskola ingår han av doktor Ashas Cox, medarbetare av SOAS. Tillsammans kommer de att kurera ett spännande tillvägagångssätt som bygger på den senaste akademiska praxis inom lärande och forskningsdesign och SOAS underbara lokala resurser i form av British Library, British Museum, Welcome Trust och Crick Institute.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger deltagarna en övergripande förståelse för Afrikas historia, politik och kultur. Med ett varierat utbud av sessioner, från historia, panafrikanism och politik t ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger deltagarna en övergripande förståelse för Afrikas historia, politik och kultur. Med ett varierat utbud av sessioner, från historia, panafrikanism och politik till språk, migration och musik, ger kursen en fördjupad kunskap om de viktigaste akademiska studieområdena om Afrika. Kursen består av en kombination av föreläsningar och interaktiva workshops, samt museumsbesök och sociala evenemang.

Detta är ett utmärkt tillfälle som ges den framträdande som Afrika som en kontinent har fått under de senaste åren och visionen om Afrika Rising, en kontinent med många jobb och investeringsmöjligheter. Också inom konsten har vi sett en otrolig ökning av närvaron av afrikanska artister i de internationella konstcirklarna som har varit extremt stimulerande och uppfriskande för förståelse för konst och kulturer.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen undersöker den samtidiga globala digitala ekonomin med fokus på sociala konsekvenser som drivrutiner för positiv ekonomisk och social förändring. Beläget vid Centr ... [+]

Programbeskrivning

Kursen undersöker den samtidiga globala digitala ekonomin med fokus på sociala konsekvenser som drivrutiner för positiv ekonomisk och social förändring. Beläget vid Centrum för global media och kommunikation i skolan för tvärvetenskapliga studier vid SOAS, ger den en unik kombination av kritiska tillvägagångssätt för den framväxande digitala ekonomin ur det globala sydperspektivet med praktisk praktisk kunskap om hur man designar och utvecklar alternativa affärsmodeller för användning av digital teknik för social förändring.

Kursen är uppbyggd kring tre delar. Den första veckan undersöker historien om den digitala ekonomin efter andra världskriget och framväxten av teknikstartmodellen som drivkraft för ekonomisk tillväxt, företagets och investeringarna "ekosystem" i samband med det och dess ekonomiska, politiska och sociala konsekvenser. Den kommer att dra på fallstudier från den globala digitala ekonomin i teman som stor data, smarta städer, e-hälsa, mobilbank och AI. Under den andra veckan kommer studenterna att engagera sig i dessa akademiska och politiska debatter om den globala digitala ekonomin för att utveckla egna projekt med hjälp av digital teknik för socialt gott. Under den sista veckan kommer studenterna, med hjälp av kursföreningar och mentorer, att utveckla affärsplaner och presentationer utifrån sina kritiska idéer. Detta kommer att kulminera i en socialt inkubator-stil "pitch day" där eleverna presenterar sina projektidéer för en grupp mock funders för att få feedback och förslag på sina idéer och hållbarhet i verkliga situationer.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Folk från hela världen står inför många utmaningar under 2000-talet. Diplomati är en nyckel för att ta itu med dem. Oavsett om det är klimatförändring, resurs- och matbri ... [+]

Programbeskrivning

Folk från hela världen står inför många utmaningar under 2000-talet. Diplomati är en nyckel för att ta itu med dem. Oavsett om det är klimatförändring, resurs- och matbrist, WMD-proliferation, sjukdomsepidemier, migration. Förstå diplomati - baserat på tre nyckelbegrepp som kommunikation, representation och förhandling - gör det möjligt för oss att förstå hur dessa frågor tas upp - vem är vinnarna och vem som är förlorarna.

Denna sommarskola erbjuder eleverna möjlighet att utveckla och förbättra sina färdigheter i en professionell miljö samtidigt som de engagerar sig direkt med utövare. Utnyttja Londons positionering som ett nav för diplomatisk verksamhet, studenterna kommer att engagera sig med praktiserande diplomater och få möjlighet att besöka ett antal Londons diplomatiska platser, inklusive ambassader och utrikes- och commonwealthkontor.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen introducerar studenterna till ekonomins roll i övergången till en hållbar ekonomi med låg koldioxidutsläpp. Att minska och anpassa sig till klimatförändringarna sa ... [+]

Programbeskrivning

Kursen introducerar studenterna till ekonomins roll i övergången till en hållbar ekonomi med låg koldioxidutsläpp. Att minska och anpassa sig till klimatförändringarna samtidigt som man uppnår de hållbara utvecklingsmålen kräver att stora mängder kapitalkapital utplaceras, vilket för närvarande inte tillhandahålls i tillräckliga mängder. Dessutom utgör klimatförändringen en stor risk för ekonomier och finansiella system. Samtidigt finns det stora möjligheter att finansiera den gröna omvandlingen och anpassa investeringar och finanser med kriterier för miljö, social och styrning (ESG).

Kursen gör det möjligt för studenterna att förstå och tillämpa nyckelkonsepter inom klimat och hållbar ekonomi, klimat och andra miljöriskers roll vid skapandet av potentiella finansiella risker på bank- och kapitalmarknaderna samt de finansiella aktörernas roll för att driva en global övergång och anpassning av kapitalmarknader med klimat och hållbarhetsmål.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ska ge en kritisk förståelse av viktiga utvecklingar och problem i dagens världspolitik för studenter utan tidigare bakgrund i internationella relationer. Fokus på ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ska ge en kritisk förståelse för viktiga utvecklingar och problem i dagens världspolitik för studenter utan tidigare bakgrund i internationella relationer. Fokus på perioden sedan slutet av det kalla kriget, en tid som definieras av snabb institutionell innovation och utveckling, liksom ett antal globala problem, problem och politiska dilemma, lokaliserar kursen i samband med nord-syd-relationer. Att behandla det internationella systemet som en dynamisk helhet undersöker hur frågor som har blivit centrala i internationell politik, inklusive "misslyckade stater", kärnvapenspridning, väpnad konflikt och terrorism, demokratisering, pandemier och den arabiska våren är nära kopplade till att öka insatserna sedan mitten 20-talet för att skapa en liberal världsordning. Därigenom ger den analys av de roller som spelas i modern världspolitik av ledande medlemmar av det internationella samfundet, som USA, Europeiska unionen, "stigande" icke-västliga stater Kina, Indien och Brasilien, icke-statliga aktörer såsom icke-statliga organisationer, transnationella företag och beväpnade grupper, och internationella finansiella och andra institutioner.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger studenterna en grundläggande förståelse för internationell rätt, med inriktning på grundläggande strukturer som är nödvändiga för att engagera sig i någon inte ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger studenterna en grundläggande förståelse för internationell rätt, med inriktning på grundläggande strukturer som är nödvändiga för att engagera sig i någon internationell juridisk fråga. Dessutom introduceras eleverna till ett antal samtida problem av världsordning som kräver tillämpningen av grundreglerna och strukturerna för att utveckla medvetenhet om såväl begränsningar som potential i internationell rätt som ett verktyg för förändring.

Studenter kommer att lämna kursen med förmåga att ta itu med internationella juridiska problem med tillförsikt samt medvetenhet om specifika samtida frågor och hur internationell rätt handlar om framväxande och pågående oro, inklusive förhållandet mellan företag och mänskliga rättigheter. flyktingar; teknologi; feminism; och användningen av våld utanför de kollektiva säkerhetsstrukturerna.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen är utformad för individer som vill förstå orsakerna till de olika internationella insatserna i Mellanöstern sedan 1979 utanför den israeliska arabiska vinkeln och ... [+]

Programbeskrivning

Kursen är utformad för individer som vill förstå orsakerna till de olika internationella insatserna i Mellanöstern sedan 1979 utanför den israeliska arabiska vinkeln och hur effekten av dessa insatser har varit för lokala befolkningar, samhällen och stater. Kursen behandlar rollen som våld och krigföring i formandet av Mellanöstern, främst i Irak, Syrien, Afghanistan och Iran sedan 1979, med betoning på effekterna av amerikanska och brittiska interventioner. Kursen undersöker de faktorer som ledde till intervention i regionen och vilka konsekvenser det har haft för regional och nationell politik och social historia inom regionen. Även om den amerikanska och brittiska utrikespolitiken kommer att framstå tydligt i vår analys kommer vi att ägna uppmärksamhet också till varför inhemska regimer och grupper tog vägarna som de gjorde.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger en introduktion till teorier och metoder för att studera kultur och handlar om historia och utveckling av Mellanöstern och Nordafrika (MENA) kultur från den kl ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger en introduktion till teorier och metoder för att studera kultur och handlar om historia och utveckling av Mellanöstern och Nordafrika (MENA) kultur från den klassiska perioden till nutiden. Det undersöker de stora kulturella mönstren och institutionerna i MENA-regionen.

Kursen lärs genom en studie av några livliga ämnen som religiös och etnisk mångfald, västerländsk påverkan, stereotypning, traditionens roll, utbildning (traditionell och modern), familjestruktur och värde, genuspolitik, media, livet i staden , by och by, arbetskraft och arbetskraft migration, det palestinska flyktingproblemet och exilgemenskaperna, kulinariska kulturer, musik och media etc.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 månad
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger insikt om viktiga frågor i studien av kön och konflikt, förhör av säkerhetsrådets resolutioner om kvinnor, fred och säkerhet, inklusive konfliktrelaterat sexue ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger insikt om viktiga frågor i studien av kön och konflikt, förhör av säkerhetsrådets resolutioner om kvinnor, fred och säkerhet, inklusive konfliktrelaterat sexuellt våld, samtidigt som man analyserar transnationella feministiska tillvägagångssätt utöver resolutionerna. Kursen ger fokus för studenter intresserade av feminism och maskulinitetsstudier, sexualitet och kön, tillsammans med verktygen för att använda könsanalys i fredsbyggande och fredsbevarande studier, efterkrigsinitiativ, säkerhet och väpnad konflikt.

Modulen använder tvärvetenskapliga material och forskning för att undersöka de olika dimensionerna av kön och konflikt, när det gäller erfarenheter av gendered ämnen samt de rättsliga och politiska ramverk som fungerar i konfliktinställningar. Eleverna kommer att utveckla en nyanserad förståelse av olika sätt att ta itu med kön och sexualitet och tillämpa dessa på viktiga frågor i konfliktområdet.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Att lära sig ett språk gör att du kan kommunicera; Det ger direkt tillgång till främmande språk. Att lära sig ett språk öppnar en värld av möjligheter till dialog, förstå ... [+]

Programbeskrivning

Att lära sig ett språk gör att du kan kommunicera; Det ger direkt tillgång till främmande språk. Att lära sig ett språk öppnar en värld av möjligheter till dialog, förståelse, personlig utveckling och karriär: språk sätter dig fri.

Välj att lära sig japanska på nivå 1a (nybörjare) eller nivå 1b (avancerad nybörjare), eller kombinera båda nivåerna över 4 veckor.

Japanska nivå 1a (nybörjare)

1 - 12 juli 2019

Detta är en grundläggande inledande språkkurs i det skriftliga och talade språket för absoluta nybörjare och motsvarar den första terminen för japansk språkstudie vid universitetet. Studenter antas inte ha någon tidigare kunskaper om språket eller dess skript.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Att lära sig ett språk gör att du kan kommunicera; Det ger direkt tillgång till främmande språk. Att lära sig ett språk öppnar en värld av möjligheter till dialog, förstå ... [+]

Programbeskrivning

Att lära sig ett språk gör att du kan kommunicera; Det ger direkt tillgång till främmande språk. Att lära sig ett språk öppnar en värld av möjligheter till dialog, förståelse, personlig utveckling och karriär: språk sätter dig fri.

Välj att lära sig kinesisk mandarin på nivå 1a (nybörjare) eller nivå 1b (avancerad nybörjare), eller kombinera båda nivåerna över 4 veckor.

Kinesisk nivå 1a (nybörjare)

1 - 12 juli 2019

Detta är en grundläggande introduktionskurs i skriftligt och talat språk för absoluta nybörjare och motsvarar den första terminen för kinesisk språkstudie vid universitetet. Studenter antas inte ha någon tidigare kunskaper om språket eller dess skript.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Detta är en grundläggande introduktionskurs i skriftligt och talat språk för absoluta nybörjare och motsvarar den första terminen för koreanska språkstudier vid universit ... [+]

Programbeskrivning

Att lära sig ett språk gör att du kan kommunicera; Det ger direkt tillgång till främmande språk. Att lära sig ett språk öppnar en värld av möjligheter till dialog, förståelse, personlig utveckling och karriär: språk sätter dig fri.

Koreanska nivå 1a (nybörjare)

1 - 12 juli 2019

Detta är en grundläggande introduktionskurs i skriftligt och talat språk för absoluta nybörjare och motsvarar den första terminen för koreanska språkstudier vid universitetet. Studenter antas inte ha någon tidigare kunskaper om språket eller dess skript.

Kursen omfattar flera grundläggande konstruktioner av språket, vilket gör det möjligt för studenter att förvärva grundläggande färdigheter i läsning, skrivning, förståelse och talande. Framgångsrika studenter kommer att få möjlighet att läsa och skriva korta enkla texter och kommunicera om enkla vardagliga ämnen. Innehållet kommer att läggas på bra uttal och de sociala och språkliga konventionerna i vardagen.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen syftar till att placera den moderna Mellanöstern i sitt internationella sammanhang, utforska historier om imperium och dekolonisering, hegemoni och motstånd, konfl ... [+]

Programbeskrivning

Kursen syftar till att placera den moderna Mellanöstern i sitt internationella sammanhang, utforska historier om imperium och dekolonisering, hegemoni och motstånd, konflikt och samarbete samt identitet och utrikespolitik. Det informeras av ett strikt engagemang med teorier om internationella relationer. Kursen börjar med en utforskning av de olika historiska faser av interaktion mellan Mellanösternstaterna och det internationella systemet. Dessa är uppdelade i kolonial-, kalla krigs- och efterkrigstidens perioder.

Föreläsningar kommer att täcka de tidiga bosättarkolonierna, Storbritanniens informella imperium i viken och de fransk-franska mandaten, liksom uppkomsten av Turkiet och Israel, och utmaningen som representeras av de pan-arabiska revolutionära staterna följt av en diskussion om Mellanösterns plats i post-kalla kriget unipolära eran. Vart och ett av dessa faser diskuteras i samverkan med relevanta inflytelserika paradigmer och begrepp av internationella relationersteorier som används för att studera Mellanöstern i sitt internationella sammanhang. Uppmärksamhet ägnas åt frågan om egenskaperna hos ett regionalt delsystem, liksom delfältet för utrikespolitisk analys i internationella relationer. Den andra delen av kursen behandlar centrala teman i internationella relationer, såsom transnationalism, migration, olja, globalisering och identitet. Kursens slutliga avsnitt behandlar konflikt och samarbete. Detta kommer att innebära analys av den arabisk-israeliska konflikten, arabismen och islamismen, och de utrikespolitiska besluten och nyckelaktörerna i regionala styrkor.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
19 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen ger en kritisk introduktion till historia, natur och inverkan av social protest och sociala rörelser, politik för neoliberal utveckling och uppväxt av icke-statlig ... [+]

Programbeskrivning

Kursen ger en kritisk introduktion till historia, natur och inverkan av social protest och sociala rörelser, politik för neoliberal utveckling och uppväxt av icke-statliga organisationer i en global industri. Det analyserar hur sociala rörelser och icke-statliga organisationer har samverkat och påverkat varandra, och hur de har globaliserat. Den frågar uppfattningen om utveckling som ekonomisk tillväxt, bedömer kritiken mot icke-statliga organisationer som alternativ till statsledda utvecklingsmodeller, betraktar konceptet och användningen av humanitärt ingripande i olika sammanhang, diskuterar arbetskraftens och arbetarnas roll som organiserar vid sidan av sociala rörelser och utforskar i vilken utsträckning rörelser utgör en utmaning för neoliberal och kapitalistisk utveckling. Slutligen undersöker den både den teoretiska grunden för social rörelse och icke-statliga strategier för social förändring samt deras praktiska konsekvenser, och bygger på ett antal fallstudier och undersöker vilken typ av utveckling och social förändring som är möjligt.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Från Donald Trump till Brexit till Jair Bolsonaro till Matteo Salvini till Narendra Modi till Viktor Orbán verkar den högra populismen vara framträdande obevekligt runt o ... [+]

Programbeskrivning

Från Donald Trump till Brexit till Jair Bolsonaro till Matteo Salvini till Narendra Modi till Viktor Orbán verkar den högra populismen vara framträdande obevekligt runt om i världen. Samtidigt stärker redan befintliga auktoritära ledare som Xi Jinping och Vladimir Putin sina grepp. Proteströrelser har uppstått i Brasilien, Frankrike, Indien och på andra håll, från vänster och höger, förenade med deras förlust av tro på konventionell ("neoliberal") demokrati.

Har de saker vi har lärt oss ta för givet misslyckades? Kommer alla samhällen att bli liberala demokratier, är krig, inhemska strid och auktoritära regeringar verkligen saker från det förflutna, kommer kapitalismen att vara obestämd och globaliseringen är ostoppbar? Varför är så många samhällen buckling under tryck? Vilken roll spelar ojämlikhet, utnyttjande och miljöförstöring i denna sjukdom? Varför har invandring så framträdande i populistiska kampanjer? Varför är så många unga cyniska om demokrati? Vilken roll spelar sociala medier i dessa sociala konflikter? Kan konventionella krig bli en vanlig funktion i det internationella systemet? Vilka utopier flyttar världen idag? Och - om demokratier faller, vad ska de ersätta dem?... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen behandlar den snabba utvecklingen av filminnehållet i Asien i representation av olika sexualiteter och könen. Kursen kommer att dra på vanligt film, oberoende film ... [+]

Programbeskrivning

Kursen behandlar den snabba utvecklingen av filminnehållet i Asien i representation av olika sexualiteter och könen. Kursen kommer att dra på vanligt film, oberoende film, blandat media och webbserie för att undersöka de komplexa frågorna som står på spel när man diskuterar begreppet queer cinema i Asien. Filmeksemplar som ses under kursen kommer alla att komma från hela Asien, medan sekundära källor, både teoretiska och exempel på filmanalys, kommer att dra på asiatiska och västerländska kontext. Medan kunskap om ett eller flera asiatiska språk är självklart användbart, är det inte nödvändigt, och alla nyckelfilmer ska bli undertexterade. Eventuella unsubtitled klipp som screenas under föreläsningarna kommer att åtföljas av detaljerade visningsnoteringar.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen tjänar som en introduktion till politik i Nordafrika (Maghreb), Arabien (Mashriq) inklusive Gulfen och Arabiska halvön, Israel, Turkiet och Iran. Det ger - på land ... [+]

Programbeskrivning

Kursen tjänar som en introduktion till politik i Nordafrika (Maghreb), Arabien (Mashriq) inklusive Gulfen och Arabiska halvön, Israel, Turkiet och Iran. Det ger - på land med länsland - en översikt över de viktigaste politiska frågorna och utvecklingen i regionen sedan slutet av första världskriget och behandlar centrala teman i studien av nutida Mellanösternpolitik, bland annat: militärens roll , social och ekonomisk utveckling, politisk islam och de senaste upproren (den arabiska våren).

Syftet är att utveckla elevernas förståelse av de stora trenderna i Mellanösternpolitik och deras politiska färdigheter genom kritisk läsning, föreläsningar, presentationer och informerad diskussion.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 månad
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen syftar till att ge deltagare både teoretisk kunskap och praktiska verktyg för att förstå och möta de utmaningar som de hållbara utvecklingsmålen ställer för regeri ... [+]

Programbeskrivning

Kursen syftar till att ge deltagare både teoretisk kunskap och praktiska verktyg för att förstå och möta de utmaningar som de hållbara utvecklingsmålen ställer för regeringar som utformar offentliga policyer och leveransstrategier för att uppnå dem.

Sedan deras formulering år 2015 har SDG: erna gått in i många utvecklingsländers politiska diskussion, vilket påverkar policy- och genomförandeprocesser. Istället för att diskutera SDG: erna och deras konsekvenser för utveckling kommer denna kurs att fokusera direkt på den politiska och administrativa kapacitet som krävs för att framgångsrikt kunna bedriva SDG. Frågor som kommer att täckas omfattar förstärkning av styrelseformer och intressenters engagemang, strategisk planering, förbättring av policyanalys och beslutsfattande, förbättring av offentliga finansförvaltningssystem och ansvarighet samt den roll som ledningskontroll, övervakning och utvärdering har för att driva SDG .... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen behandlar kopplingar mellan konflikt och utveckling, mellan ojämlikhet och våld och mellan de strukturer och intressen som bidrar till fortsatt våld inom och mella ... [+]

Programbeskrivning

Kursen behandlar kopplingar mellan konflikt och utveckling, mellan ojämlikhet och våld och mellan de strukturer och intressen som bidrar till fortsatt våld inom och mellan länder. Den informeras främst av en politisk ekonomisk strategi för att analysera konflikter och belyser hur konfliktpartiernas och deras internationella stöds ekonomiska och politiska intressen kan sammanfoga för att bilda "krigssystem". Dessutom tittar kursen på hur konflikter i konflikter påverkar utvecklingen genom fokus på kön, trauma och minne, inspirerad av poststrukturalistiska metoder för att förstå förhållandet mellan konflikt och utveckling.

Kursen är indelad i tre delar: För det första ska vi utforska de centrala begreppen konflikt, utveckling och våld och presentera flera grundläggande metoder för att analysera konflikter: vad gäller rationellt val, politisk ekonomi och mer antropologiska tillvägagångssätt som förhindrar betydelsen och sociala inbäddad våld. För det andra ska vi utforska och kritiskt genomföra en rad förklaringar för orsakerna till och följderna av våldsam konflikt, med inriktning på förklaringar inramade när det gäller naturresurser och miljöbrist och när det gäller etniska eller religiösa identiteter och effekterna i fråga om förskjutning och humanitära kriser och effekten av våldsam konflikt mot icke-krig, "brottsligt" våld. Slutligen kommer vi att överväga den roll som externa intervenienter har för att lindra och förvärra konflikter, med inriktning på utmaningarna av externt ledd efterkonfliktens återuppbyggnad, den globala vapenhandelns roll och internationella politiska och ekonomiska institutioner i större omfattning när det gäller att forma konflikter och hur kriget mot terrorism artikulerar med konflikterna och metoderna för att analysera dem som vi har studerat.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
SOAS Summer School

Kursen syftar till att ge deltagarna den teoretiska kunskapen och de kritiska verktygen för att förstå motiveringen för och effekterna av den offentliga ekonomistyrningsp ... [+]

Programbeskrivning

Kursen syftar till att ge deltagarna den teoretiska kunskapen och de kritiska verktygen för att förstå motiveringen för och effekterna av den offentliga ekonomistyrningspolitiken på ekonomin i samband med åtstramning.

Sedan de finansiella kriserna 2008-9 har många länder i världen försökt anpassa sig och leverera åtstramningsåtgärder i syfte att bevara de offentliga finansernas hållbarhet - med mycket varierande grad av framgång. Efterfulgt av lika mångsidiga finanspolitiska åtgärder som syftade till att återuppliva ekonomisk tillväxt, erbjuder erfarenheterna under det senaste decenniet kraftfulla lärdomar om effektiviteten av olika tillvägagångssätt. Frågor som kommer att diskuteras är utformning av effektiva och hållbara offentliga finansiella styrsystem, hantering av regeringarnas "skatteutrymme", utveckling av offentlig ekonomisk förvaltningskapacitet, samspelet med politik och den roll som internationella organisationer som IMF har i offentlig ekonomisk förvaltningspolitik.... [-]

Storbritannien london
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska