SOAS Summer School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Sommar på SOAS

SOAS erbjuder ett brett utbud av kurser under sommarmånaderna, varierande i längd, struktur och pris. För att få en smak av SOAS-upplevelsen tar en titt på videon! Om du vill bredda dina horisonter på sommarskolan och få en ny inlärningsupplevelse, ta en titt på vad som erbjuds nedan.

Genom att ta en sommarkurs på SOAS kan eleverna lära sig om ett brett utbud av ämnen, kombinera avancerad akademisk forskning, innovativ undervisning och praktikorienterat lärande.

Oavsett om du är en nuvarande student, en nyutexaminerad, en ung professionell, eller om du vill uppgradera din kunskap, tar du en sommarskola för att bredda dina horisonter.

Vad kan jag studera?

SOAS Summer 1

Sommarkurser erbjuds under hela tre sessioner och anmälan är öppen för en session, endast av en kombination av sessioner:

Session 2: 2 juli - 20 juli 2018

Kurser utbildas på nivå 2/3 av ett typiskt SOAS grundutbildningsprogram och är lämpliga för doktorander, såväl som akademiker och doktorander utan fördjupad kunskap om ett visst ämne.

Att delta i SOAS Summer School gör att du kan:

 • Gå med i vår mångsidiga och internationella studentkår
 • Gör dina åsikter hörda - SOAS innovativa undervisningsmetoder, som bygger på excellens i forskning, gör det möjligt för elever att lägga till livliga diskussioner och kritisk analys i klassrummet.
 • Lär dig av vår mycket erfarna och specialiserade akademiker - SOAS har den största koncentrationen i Europa av experter i Mellanöstern, Afrika och Asien.
 • Var kritisk och gör skillnad - SOAS utmanar vanliga tankskolor, tar ett icke-västerländsk centrerat tillvägagångssätt och uppmuntrar eleverna att utveckla en kritisk syn och fosterskifte.
 • Bana dig in i SOAS: Sommarskolestudenter kan ansöka om att fortsätta sina studier på SOAS, med över 115 forskarutbildningar att välja mellan.

Summer School Key Facts

Ansökningsfrist: 25 maj 2018

Ingångskrav

En universitetsstudent eller en examen vid deltagande i sommarskolan och 18 år. Yrkeserfarenhet kan erkännas som likvärdig med en universitetsutbildning.

 • Deltagarna måste vara 18 år eller äldre vid deltagandet.
 • Fluency på engelska demonstreras genom:
  • TOEFL Papperbaserat test Vi kräver minst 583 med minst 53 i alla färdigheter och för TOEFL Internet Based Test behöver vi minst 93 med minst 20 i alla färdigheter.
  • IELTS, 6,5 totalt eller högre, med minst 6 i alla prenumerationer.
  • Pearson Test of English ett betyg på 59-64
  • Cambridge engelska: Advanced (CAE) Grade B
 • Om du har studerat i en engelsktalande institution eller har kurser som lärs på ditt universitet på engelska (med undantag för engelska språkkurser) kan du uppfylla våra krav utan att behöva lämna ett certifikat. Bevis på detta kommer antingen att behöva ingå i ett utskrift eller brev från ditt universitet.
 • Sökande med alternativ kvalifikation bör kontakta oss för råd.
 • Sökande vars engelska språknivå inte uppfyller kraven kan vara intresserad av våra ämnesbaserade kurser med engelskspråkigt stöd.

Inskrivning av sommarskolans sökande som inte uppfyller anmälningsvillkoren är enligt SOASs skönsmässiga bedömning - var snäll och kontakta oss närmare om din ansökan.

När du har betalat ansökningsavgiften på £ 40 och skickat in ansökningsblanketten, kommer du att bli informerad om huruvida du har en plats på sommarskolan inom 5 arbetsdagar. Vänligen betala inte din studieavgift innan du har fått ditt erbjudandebrev.

Bedömning och krediter

Studenter kan oftast få krediter från sin heminstitution, och oftast får våra kurser:

 • 3 högskolepoäng i det amerikanska systemet
 • 7,5 hp i det europeiska systemet.

Om du har för avsikt att göra anspråk på krediter från din heminstitution, var god kontrollera de krav som finns med dem innan du anmäler dig. Vi hjälper dig gärna på något sätt, men vi kan dock vara medvetna om att beslutet att tilldela krediter vilar hos din heminstitution.

Bedömningen är valfri och varierar för varje kurs. Deltagarna kommer att få ett bevis på närvaro och utskrifter kommer att finnas tillgängliga på begäran.

Kontakt timmar

Sessioner 2

 • 46 timmars kontakttid.
 • Måndag torsdag
 • 10:00 - 15:00: föreläsningar och handledning
 • Ytterligare 2 timmar på en angiven fredag ​​som involverar innehållsrelaterade frivilliga aktiviteter, såsom museums- eller företagsbesök.
 • På fredagar öppnar kurser en av sina aktiviteter till alla sommarskolestudenter, vilket ger varje student en mängd olika aktiviteter att delta.

avgifter

SOAS fees

Det finns en engångs, ej återbetalningsbar ansökningsavgift på £ 40.

Terminsavgift:

 • Sessioner 2

En rabatt på 10% är tillgänglig till och med den 30 mars 2018

boende

Boendet är tillgängligt för sommarskolestudenter på SOAS Halls of Residence, Dinwiddy House. För detaljer om hur du bokar ett rum, besök sidan Dinwiddy House.

Socialt program

Vår vänliga och livliga campus ligger i hjärtat av London i centrum av historiska Bloomsbury. Kapitalets rika kulturella och sociala liv är bokstavligen på vår tröskel! Under SOAS Summer School kommer du att bli inbjuden att delta i ett mångsidigt socialt program som erbjuds av SOAS och Summer School-teamet, inklusive kursrelaterade aktiviteter, en välkomst och avskedsmottagning, en Thames River kryssning och olika evenemang som erbjuds av SOAS genom hela sommaren.

Dessutom kan du boka rabatterade resor genom vår partner International Friends eller du kan utforska vad staden har att erbjuda. Ett detaljerat program kommer att finnas tillgängligt närmare sommarskolans start.

SOAS student 2

Jag hittade mina klasser extremt stimulerande och fann att lärarna var mycket kvalificerade, eftersom de alla hade tidigare yrkeserfarenhet inom de områden som de lärde sig. Campusen är vacker och varje klassrum är rimligt stor med studenter från hela världen. Det ligger också i en mycket trevlig del av London som har massor av saker att erbjuda när klassen är över. SOAS var en berikande upplevelse för mig och jag skulle inte ändra det för någonting i världen.

Owen, Finans

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se Summer courses »

Program

Skolan erbjuder också:

Sommarkurser

Finans och riskhantering

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen lär ut de huvudsakliga metoder som företag använder för att hantera risker och deras tillämpningar i den globala ekonomin. [+]

Programbeskrivning

Kursen lär ut de huvudsakliga metoder som företag använder för att hantera risker och deras tillämpningar i den globala ekonomin. Det introducerar finansmarknaderna och principerna för riskhantering och förklarar hur man utvärderar för att tillämpa de viktigaste riskhanteringsverktygen. Kursen behandlar användningen av finansiella derivat för säkring och spekulation på finansmarknaderna. Det behandlar också potentiella fallgropar i riskhanteringen och diskuterar hur en olämplig användning av riskhanteringsverktygen kan ha förvärrat den senaste finanskrisen.

Credits

Studenter kan vanligtvis få krediter från sin heminstitution och vanligtvis våra kurser får 3 högskolepoäng i det amerikanska systemet och 7,5 hp i det europeiska systemet. Om du har för avsikt att göra anspråk på krediter från din heminstitution, var god kontrollera de krav som finns med dem innan du anmäler dig. Vi hjälper dig gärna på något sätt, men vi kan dock vara medvetna om att beslutet om att tilldela krediter vilar hos din heminstitution. Arbetet är frivilligt och varierar för varje kurs. Deltagarna kommer att få ett bevis på närvaro och utskrifter kommer att finnas tillgängliga på begäran.... [-]


Förstå Afrika

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen ger deltagarna en övergripande förståelse för Afrikas historia, politik och kultur. Med ett varierat utbud av sessioner, från historia och politik till språk och musik, ger kursen en fördjupad kunskap om de viktigaste akademiska områdena inom Afrika. Kursen består av en kombination av föreläsningar och interaktiva workshops, samt museumsbesök och sociala evenemang. [+]

Programbeskrivning

Kursen ger deltagarna en övergripande förståelse för Afrikas historia, politik och kultur. Med ett varierat utbud av sessioner, från historia och politik till språk och musik, ger kursen en fördjupad kunskap om de viktigaste akademiska områdena inom Afrika. Kursen består av en kombination av föreläsningar och interaktiva workshops, samt museumsbesök och sociala evenemang.

Detta är ett utmärkt tillfälle som ges den framträdande som Afrika som en kontinent har fått under de senaste åren och visionen om Afrika Rising, en kontinent med många jobb och investeringsmöjligheter. Också inom konsten har vi sett en otrolig ökning av närvaron av afrikanska artister i de internationella konstcirklarna som har varit extremt stimulerande och uppfriskande för förståelse för konst och kulturer.... [-]


Icke-statliga organisationer och sociala rörelser: protest och förändringspolitik

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen ger en kritisk introduktion till icke-statliga organisationer, karaktären och inverkan av social protest, hur de har interagerat och påverkat varandra, och hur de har globaliserat. Det ifrågasätter uppfattningen att icke-statliga organisationer erbjuder ett alternativ till statliga eller överdrivna utvecklingsmodeller, anser begreppet och användningen av humanitärt ingripande i olika sammanhang och undersöker i vilken utsträckning sociala rörelser utgör en utmaning för neoliberalism. Den undersöker både den teoretiska grunden för icke-statliga organisationer och sociala rörelsestrategier för social förändring, liksom deras praktiska konsekvenser, och bygger på ett antal fallstudier och undersöker vilken typ av utveckling och förändring som är möjligt. [+]

Programbeskrivning

Uppkomsten av icke-statliga organisationer i en verklig global industri har matchats av en diversifiering av de typer av roller som icke-statliga organisationer spelar i samhället. Förutom att leverera lättnad och främja social och ekonomisk utveckling har icke-statliga organisationer alltmer deltagit i bredare styrelseformer, demokratisering och fredsbyggande insatser.

Kursen ger en kritisk introduktion till icke-statliga organisationer, karaktären och inverkan av social protest, hur de har interagerat och påverkat varandra, och hur de har globaliserat. Det ifrågasätter uppfattningen att icke-statliga organisationer erbjuder ett alternativ till statliga eller överdrivna utvecklingsmodeller, anser begreppet och användningen av humanitärt ingripande i olika sammanhang och undersöker i vilken utsträckning sociala rörelser utgör en utmaning för neoliberalism. Den undersöker både den teoretiska grunden för icke-statliga organisationer och sociala rörelsestrategier för social förändring, liksom deras praktiska konsekvenser, och bygger på ett antal fallstudier och undersöker vilken typ av utveckling och förändring som är möjligt.... [-]


Internationella relationerna i det 21: a århundradet

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen ska ge en kritisk förståelse för viktiga utvecklingar och problem i dagens världspolitik för studenter utan tidigare bakgrund i internationella relationer. [+]

Programbeskrivning

Kursen ska ge en kritisk förståelse för viktiga utvecklingar och problem i dagens världspolitik för studenter utan tidigare bakgrund i internationella relationer. Fokus på perioden sedan slutet av det kalla kriget, en tid som definieras av snabb institutionell innovation och utveckling, liksom ett antal globala problem, problem och politiska dilemma, lokaliserar kursen i samband med nord-syd-relationer. Att behandla det internationella systemet som en dynamisk helhet undersöker hur frågor som har blivit centrala i internationell politik, inklusive "misslyckade stater", kärnvapenspridning, väpnad konflikt och terrorism, demokratisering, pandemier och den arabiska våren är nära kopplade till att öka insatserna sedan mitten 20-talet för att skapa en liberal världsordning. Därigenom ger den analys av de roller som spelas i modern världspolitik av ledande medlemmar av det internationella samfundet, som USA, Europeiska unionen, "stigande" icke-västliga stater Kina, Indien och Brasilien, icke-statliga aktörer såsom icke-statliga organisationer, transnationella företag och beväpnade grupper, och internationella finansiella och andra institutioner.... [-]


Internationell rätt: Samtida problem

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen ger studenterna en grundläggande förståelse för internationell rätt, med inriktning på grundläggande strukturer som är nödvändiga för att engagera sig i någon internationell juridisk fråga. [+]

Programbeskrivning

Kursen ger studenterna en grundläggande förståelse för internationell rätt, med inriktning på grundläggande strukturer som är nödvändiga för att engagera sig i någon internationell juridisk fråga. Studenter introduceras i tre deldiscipliner inom internationell rätt: internationell humanitär lag om väpnad konflikt, internationell straffrätt och internationell ekonomisk rätt. Genom studiet av dessa tre områden i internationell rätt introduceras studenter till ett antal samtida problem som kräver tillämpningen av grundreglerna och strukturerna för att utveckla medvetenheten om såväl begränsningar som potentiella i internationell rätt som ett verktyg för förändring.... [-]


Kapitalism, kris och den neoliberala staten

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen är organiserad i tre delar. Först kommer vi att avslöja hur den nuvarande neoliberala perioden kan förstås i förhållande till kapitalismens långa historia innan vi utforskar analytiska modeller på förbindelserna mellan staten och marknaden. För det andra kommer vi att ifrågasätta nyckelteman för att förstå politiska praxis kopplade till neoliberalismen, inklusive tillväxten i finansindustrin, global handel och internationell utveckling. För det tredje sammanfaller alla dessa debatter för att utforska former av förtal mot neoliberalism, inklusive uppmärksamhet på imperialism, åtstramning, autoritarism och potentiella framtida alternativ inom och bortom det kapitalistiska systemet. Förutom klassrumsundervisning och debatt har kursen ytterligare social aktivitet, inklusive en fälttur till City of London och relevanta filmskärmar. [+]

Programbeskrivning

Finansiella kriser. Handelskrig. Världsfattigdom. Austerity politics. Höger populism. Motstånd, revolutioner och social förändring. Alla dessa komplexa frågor - som djupt formar nationer och individer - är knutna på något sätt till hur det globala kapitalistiska systemet är politiskt organiserat. Kursen erbjuder verktyg för att ifrågasätta vem som vinner och som förlorar och hur man bättre förstår politiken i världsekonomin. Baserat på litteratur inom det politiska ekonomins större område granskar kursen de avgörande strukturerna, processerna och resultaten i de senaste kamperna om den neoliberala kapitalismen.

Kursen är organiserad i tre delar. Först kommer vi att avslöja hur den nuvarande neoliberala perioden kan förstås i förhållande till kapitalismens långa historia innan vi utforskar analytiska modeller på förbindelserna mellan staten och marknaden. För det andra kommer vi att ifrågasätta nyckelteman för att förstå politiska praxis kopplade till neoliberalismen, inklusive tillväxten i finansindustrin, global handel och internationell utveckling. För det tredje sammanfaller alla dessa debatter för att utforska former av förtal mot neoliberalism, inklusive uppmärksamhet på imperialism, åtstramning, autoritarism och potentiella framtida alternativ inom och bortom det kapitalistiska systemet. Förutom klassrumsundervisning och debatt har kursen ytterligare social aktivitet, inklusive en fälttur till City of London och relevanta filmskärmar.... [-]


Kön, konflikt och Mellanöstern

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen ger insikt i centrala frågor i studien av kön och konflikt i Mellanöstern. [+]

Programbeskrivning

Kursen ger insikt i viktiga frågor i studien av kön, stat och våld i Mellanöstern. Kursen ger fokus för studenter intresserade av feminism och maskulinitetsstudier, sexualitet och kön, samtidigt som man erbjuder ett könsbestämt tillvägagångssätt för studiet av statsbyggande och våld i Mellanöstern. Genom föreläsningar, läsningar, diskussioner och aktiviteter presenterar kursen viktiga frågor i förhållande till könsdynamiken av deltagande, de rättsliga svaren på kvinnor och män, fred och säkerhet och karaktären av könsbestämda osäkerheter, men kommer också att omfatta andra relevanta frågor som representation, kunskapsproduktion och konstnärliga produktioner. För att framhäva viktiga frågor i studien av kön, stat och våld i Mellanöstern syftar kursen till att utmana de rådande stereotyperna om kön och dess konstruktioner av maskuliniteter och femininiteter i regionen, samtidigt som man främjar kritisk reflektion genom användning av multimedia, djupstudier och tvärvetenskapliga material.... [-]


Mellanöstern i global politik

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen syftar till att placera den moderna Mellanöstern i sitt internationella sammanhang, utforska historier om imperium och dekolonisering, hegemoni och motstånd, konflikt och samarbete samt identitet och utrikespolitik. Det informeras av ett strikt engagemang med teorier om internationella relationer. Kursen börjar med en utforskning av de olika historiska faser av interaktion mellan Mellanösternstaterna och det internationella systemet. Dessa är uppdelade i kolonial-, kalla krigs- och efterkrigstidens perioder. [+]

Programbeskrivning

Kursen syftar till att placera den moderna Mellanöstern i sitt internationella sammanhang, utforska historier om imperium och dekolonisering, hegemoni och motstånd, konflikt och samarbete samt identitet och utrikespolitik. Det informeras av ett strikt engagemang med teorier om internationella relationer. Kursen börjar med en utforskning av de olika historiska faser av interaktion mellan Mellanösternstaterna och det internationella systemet. Dessa är uppdelade i kolonial-, kalla krigs- och efterkrigstidens perioder.

Föreläsningar kommer att täcka de tidiga bosättarkolonierna, Storbritanniens informella imperium i viken och de fransk-franska mandaten, liksom uppkomsten av Turkiet och Israel, och utmaningen som representeras av de pan-arabiska revolutionära staterna följt av en diskussion om Mellanösterns plats i post-kalla kriget unipolära eran. Vart och ett av dessa faser diskuteras i samverkan med relevanta inflytelserika paradigmer och begrepp av internationella relationersteorier som används för att studera Mellanöstern i sitt internationella sammanhang. Uppmärksamhet ägnas åt frågan om egenskaperna hos ett regionalt delsystem, liksom delfältet för utrikespolitisk analys i internationella relationer. Den andra delen av kursen behandlar centrala teman i internationella relationer, såsom transnationalism, migration, olja, globalisering och identitet. Kursens slutliga avsnitt behandlar konflikt och samarbete. Detta kommer att innebära analys av den arabisk-israeliska konflikten, arabismen och islamismen, och de utrikespolitiska besluten och nyckelaktörerna i regionala styrkor.... [-]


Migration och Diaspora

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen syftar till att hjälpa deltagare: utveckla en bred förståelse för platsen för migrations- och diasporamiljöer i den moderna världen; förvärva förmågan att dra på fallstudier från litteraturen för att hjälpa till att förstå moderna migrationsfrågor; vara utrustade för att använda praktiska exempel för att illustrera teoretiska perspektiv. [+]

Programbeskrivning

Migration är ett av de mest kontroversiella frågorna i det nuvarande politiska landskapet. Orsakerna, kostnaderna och följderna av modern massmigration är ofta hårda ifrågasatta och ofta delar upp den allmänna opinionen. Kursen tar en tvärvetenskaplig metod för att ge deltagarna en bred förståelse för nuvarande migrationsflöden, vilket ger både historiskt perspektiv och samtida sammanhang. Undervisad av akademiker från SOAS som specialiserar sig på migrations- och diasporastudier, i samarbete med diasporaprofessor AFFORD, deltar kursdeltagarna i en förståelse för de bredare strukturerna för modern migration, samt ger praktiska exempel och fallstudier som hjälper till att fokusera migranter, deras motivationer och deras inverkan på samhällen och kulturer.... [-]


Offentlig ekonomisk förvaltning

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Den effektiva förvaltningen av de offentliga finanserna är en grundläggande funktion för varje regering och den offentliga sektorns organisation. [+]

Programbeskrivning

Den effektiva förvaltningen av de offentliga finanserna är en grundläggande funktion för varje regering och den offentliga sektorns organisation. Kursen ger deltagarna den teoretiska kunskapen och verktygen för att granska, diskutera, förstå och utvärdera centrala teman om offentlig ekonomisk förvaltning. Baserat på akademisk forskning och praktiska exempel kommer studenterna att lära sig hur regeringarna och den offentliga sektorns organisationer planerar och förvaltar de offentliga utgifterna. hur skattepolitiken görs Vilka är effekterna av beskattningen? Vilket annat betyder, förutom den beskattning, den offentliga sektorn har för att öka intäkterna. hur finansiella resultat rapporteras till allmänheten och hur finansbalansen uppnås. I tutorials ska eleverna vara skyldiga att presentera tilldelade uppgifter och diskutera fallstudier av offentlig ekonomisk förvaltningsteknik från en mängd olika länder från hela världen.... [-]


Utveckling och konflikt

Campusstudier Heltid 19 dagar July 2019 Storbritannien London

Kursen behandlar kopplingar mellan konflikt och utveckling, mellan ojämlikhet och våld, och mellan de strukturer och intressen som bidrar till fortsatt våld inom och mellan länder. Den informeras av en politisk ekonomisk strategi för att analysera konflikter och belyser hur konfliktpartiernas och deras internationella stöds ekonomiska och politiska intressen kan sammanfoga för att bilda "krigssystem" och hur våldsam konflikt kan skapa stor rikedom under en stund orsakar förödelse för många fler. [+]

Programbeskrivning

Kursen behandlar kopplingar mellan konflikt och utveckling, mellan ojämlikhet och våld, och mellan de strukturer och intressen som bidrar till fortsatt våld inom och mellan länder. Den informeras av en politisk ekonomisk strategi för att analysera konflikter och belyser hur konfliktpartiernas och deras internationella stöds ekonomiska och politiska intressen kan sammanfoga för att bilda "krigssystem" och hur våldsam konflikt kan skapa stor rikedom under en stund orsakar förödelse för många fler.

Kursen är indelad i tre delar: För det första ska vi utforska de centrala begreppen konflikt, utveckling och våld och presentera flera grundläggande metoder för att analysera konflikter: vad gäller rationellt val, politisk ekonomi och mer antropologiska tillvägagångssätt som förhindrar betydelsen och sociala inbäddad våld. För det andra ska vi utforska och kritiskt genomföra en rad förklaringar för orsakerna till och följderna av våldsam konflikt, med inriktning på förklaringar inramade när det gäller naturresurser och miljöbrist och när det gäller etniska eller religiösa identiteter och effekterna i fråga om förskjutning och humanitära kriser och effekten av våldsam konflikt mot icke-krig, "brottsligt" våld. Slutligen kommer vi att överväga den roll som externa intervenienter har för att lindra och förvärra konflikter, med inriktning på utmaningarna av externt ledd efterkonfliktens återuppbyggnad, den globala vapenhandelns roll och internationella politiska och ekonomiska institutioner i större omfattning när det gäller att forma konflikter och hur kriget mot terrorism artikulerar med konflikterna och metoderna för att analysera dem som vi har studerat.... [-]


Kontakt

SOAS University of London

Adress, rad 1 SOAS University of London 10 Thornhaugh Street, Russell Square, London WC1H 0XG
London, England, Storbritannien
Hemsida https://www.soas.ac.uk/summerschool/
Telefonnummer +44 (0)20 7637 2388