Läs den officiella beskrivningen

Beläget i Taunton Länet staden Somerset, i hjärtat av South West, Somerset College erbjuder ett omfattande utbud av vidareutbildning och högre utbildning kurser samt färdighetsträning i en varm, vänlig och välkomnande miljö. Vår framgång talar för sig själv med fantastiska prestationer och stora karriärer för våra studenter.

Huvudmannens Välkommen

För mer än 150 år Somerset College har gett de högsta normerna för utbildning med hjälp av branschstandard anläggningar och resurser. Alla våra kurser är utformade för att tillgodose arbetsgivarens behov och ge färdigheter och kunskaper som är relevanta för arbete och sysselsättning.

Inspektörerna nyligen rankade oss som en "god" college "och" Outstanding "på flera områden. Våra framgångs priser är mycket höga för både fortbildning och högre utbildning; vårt campus är levande; Vi har nationella utmärkelser i många områden och är specialister inom vård och omsorg, design och de kreativa näringarna. Bland våra många styrkor är vår växande kompetens inom förnybar och miljövänlig teknik. En del av detta är vår omfattande erfarenhet av och professionella program för, hållbart byggande. Detta område är en växande styrka kollegiet och representerar vårt svar på ny teknik som spänner många branscher.

Vi är en progressiv högskola som tar fram det bästa i alla våra elever. Oavsett deras val av studier, är varje person ges fullt stöd för att ta reda på vem de verkligen är och uppnå sina ambitioner och förhoppningar.

Våra kurser täcker många nivåer, och vi har en stark högre utbildning portfölj med utbildningar inom många områden. Studenterna kommer från hela Storbritannien för att studera på våra utbildningsprogram. Våra elever bor hos oss från ytterligare till högre utbildning, och tillbaka igen för att utveckla sin yrkesskicklighet när de börja arbeta.

Vår kontakt och arbete med arbetsgivare är omfattande och vi siktar på att vara utbildningsleverantören val för ungdomar, vuxna och arbetsgivare i Somerset. Vi vill att våra elever att uppnå högsta standard som fastställts för de valt bransch, så att de kan börja sin karriär med tillförsikt, att veta att de har fått utbildning i de mest avancerade affärsmetoder och teknik.

Också på vårt campus är Genesis, hållbart byggande centrum, The Hot House affärs inkubation heter och Taunton Conference Centre. Dessa landmärke byggnader, tillsammans med vårt omfattande utbud av kurser från Business Training området kollegiet, ge stöd och konferensfaciliteter företag behöver för att komma framåt. Tillsammans med de olika affärs utbildningar från kollegiet, kan vi erbjuda företag all hjälp de behöver för att uppnå en väl resurser och välutbildad arbetskraft.

Rakel Davies

Principal och koncern

Vår historia

Vi har varit ledande när det sedan 1856

Somerset College började livet i 1856 som School of Art and Science, innan han flyttade till Corporation Street, Taunton, eftersom School of Art vid sekelskiftet. Det var dock inte förrän i början av 1970-talet som den School of Art samman med Tekniska Högskola och flyttade till Wellington Road platsen.

De byggnader och anläggningar som du ser idag är resultatet av ett pund investering på flera miljoner som har gjort det möjligt Somerset College stanna i spetsen för fortbildning och högre utbildning i länet.

Vi fortsätter att investera i våra anläggningar, så att vi kan erbjuda state-of-the-art resurser till alla våra elever och ge en plats för lärande som inspirerar alla som studerar, arbetar och besök oss. Till exempel, i september 2013 kommer vi öppnade nya Industry Skills Centre, som omfattar bygg hantverk. Dessutom är vi nu framåt genom budgivning och samrådsprocessen för renovering av Art & Design byggnaden.

Idag är vi ett blomstrande samhälle med ett rykte för kvalitet. År 2012 var Somerset College bäst Ytterligare utbildning College i Somerset för framgång, för långa kurser i alla åldrar.

Vi förbereder våra elever för ett antal yrken inom många branscher, med våra studenter arbetar inom utbildning, teknik, hälsovård, teknik, design och många andra sektorer. Våra elever har arbetat ett antal uppmärksammade företag, däribland Vivienne Westwood, Per Una, Fat Face och Abercrombie & Fitch.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Basår

Somerset College

STUDIE Automotive Engineering vid Somerset College och du har tillgång till våra helt nya, ändamålsenliga anläggningar. Vi är specialiserade på vridmomentkurvan, avancera ... [+]

Kursbeskrivning

STUDIE Automotive Engineering vid Somerset College och du har tillgång till våra helt nya, ändamålsenliga anläggningar. Vi är specialiserade på vridmomentkurvan, avancerad diagnostik, fordonsprestandaförbättring, avancerad fordonsteknik och hybridfordon - och vår personal är bland de bästa i landet när det kommer till sin kunskap och expertis.

Tack vare vårt nära samarbete med fordonsindustrin, våra kurser ger den perfekta förberedelsen för livet i den verkliga världen, och våra studenter är mycket användbara. Vårt fokus hela är att förse dig med praktiska färdigheter, och du kommer att ha en chans att använda ett stort antal verktyg, tekniker, utrustning och programvara. ... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kurser

Somerset College

Lägga grunden till karriär ditt val med våra Business Management kurser. Dessa utrusta dig med ett utbud av flexibla och överförbara färdigheter, se till att du är en ver ... [+]

Kursbeskrivning

Lägga grunden för karriären av ditt val med vår företagsledning kurser. Dessa utrusta dig med ett utbud av flexibla och överförbara färdigheter, se till att du är en verklig tillgång i arbetslivet.

Ingen organisation fungerar effektivt om inte de anställda har betydande kommersiell kompetens. Våra kurser förse dig med exakt vad som krävs för att göra ett viktigt bidrag till din arbetsgivare framgång. Så oavsett om du vill arbeta som finansiär, revisor, marknadsförare, administratör, personalchef, eller i någon annan roll, ger denna kurs en perfekt möjlighet att förbättra dina kunskaper.

Samt lära sig om företag och förvaltning genom föreläsningar och seminarier, kommer du att arbeta med lokala arbetsgivare för att få praktisk erfarenhet av den verkliga affärsvärlden. Detta kommer att bygga din erfarenhet, hjälper dig att generera ny kunskap, och ge dig en färdiga kontakter bok med den tid du examen. ... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Syftet med kursen är att hjälpa dig att utveckla den kreativa färdigheter som behövs för att nå framgång i din framtida karriär. Med detta i åtanke, utforskar kursen hur ... [+]

Inom Högskolan för konst och design på Somerset College vi fullfölja den intelligenta utveckling av visuell kommunikation. Eleverna lär sig den osynliga formspråk, komposition, balans, struktur, rytm och hierarki i kombination med mycket synliga kommunikationsspråket.

Syftet med kursen är att hjälpa dig att utveckla den kreativa färdigheter som behövs för att nå framgång i din framtida karriär. Med detta i åtanke, utforskar kursen hur idéer kommuniceras genom språk, bilder och meddelanden.

Det utrustar dig med förståelse och kompetens för att arbeta effektivt inom snabbrörliga och stimulerande designsektorn.

Genom att studera den här kursen kommer du att utveckla och etablera:... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Vill du bli en professionell make-up artist, arbetar på platser som English National Opera och teatrarna i West End, eller BBC och ITV, och på stora filmproduktioner med ... [+]

Kursbeskrivning

Vill du bli en professionell make-up artist, arbetar på platser som English National Opera och teatrarna i West End, eller BBC och ITV, och på stora filmproduktioner med regissörer som Steven Spielberg, Tim Burton och Danny Boyle?

Det är precis vad våra studenter har gått vidare för att uppnå, och med denna kurs under bältet, det finns alla chanser för dig att följa efter.

Detta unika program ger dig:

En fördjupad förståelse av media smink industrin. Insikt i rollen som make-up artister i förhållande till scenen, TV och film, mode redaktionell och PR skott. Den kompetens och kreativitet för att använda smink för att uttrycka känslor, omvandla ansikten och skildra karaktär. De tekniska och konstnärliga färdigheter för kompletta make-up transformationer. De forskningskompetens som krävs för att säkerställa kvaliteten och riktigheten av karaktär skildring. Färdigheter i konsten att håret arbete, karaktärsutveckling, kroppsmålning, postiche (wig-making) och protetik. En omfattande portfölj av arbete för att visa potentiella arbetsgivare. Möjligheten att genomföra arbetsbaserad inlärning och levande projekt inom medievärlden. Undervisning och examination ... [-]
Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Om du är engagerad i att göra en skillnad för livet för barn och ungdomar, våra kurser i Early Childhood Studies är den perfekta grunden för din karriär. ... [+]

Kursbeskrivning

Om du arbetar för att göra en skillnad för livet för barn och ungdomar, våra kurser i Early Childhood Studies är den perfekta grunden för din karriär.

De är utformade specifikt för människor som vill göra karriär inom Early Years vård, eller som redan arbetar inom denna sektor. Så om du vet att arbeta med ungdomar är din passion, är detta kursen för dig.

Kursen innehåller moduler inom följande områden under det första året:

Matematik, naturvetenskap och barn - Språk, Literacy och barn - Lek och lärande - lärande och utveckling - yrkesmässig utövning och arbetsplatsen - Tillämpad Samhällsvetenskap

Det andra året omfattar:... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Utveckla färdigheter i datoranvändning och du ska vara anställningsbar världen över. Denna bransch fortsätter att växa, och våra utbildningar utrusta dig med den kompeten ... [+]

Kursbeskrivning

Utveckla färdigheter i datoranvändning och du ska vara anställningsbar världen över. Denna bransch fortsätter att växa, och våra utbildningar utrusta dig med den kompetens arbetsgivarna behöver för sin arbetskraft. Som ett resultat, Somerset College dator utexaminerade njuta av utmärkta utsikter och givande karriärer.

En av de utmärkande dragen i våra program är deras arbetsbaserat lärande innehåll. Detta innebär en placering med en arbetsgivare under det första året, och deltagande i en professionell IT-projekt under det andra året. Dessutom ingår i vårt bestämmelse är ett åtagande att utveckla dina yrkeskunskaper, i syfte att förbättra din anställningsbarhet efter examen. ... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

För framgång i området för Spel Teknik innebär en kombination av teknisk fallenhet och kommersiella och kreativa kunnande. Det är precis vad våra utbildningsprogram är av ... [+]

Kursbeskrivning

För framgång i området för Spel Teknik innebär en kombination av teknisk fallenhet och kommersiella och kreativa kunnande. Det är precis vad våra utbildningsprogram är avsedda att utrusta dig med, vilket innebär att du kommer att stå alla chanser att landa ditt drömjobb när du uppgraderar från Somerset College.

Detta program innehåller vår innovativa användning av arbetsbaserat lärande, för att hjälpa dig att få praktisk erfarenhet i professionella miljöer under din studietid. Första åren genomföra en praktikplats med en arbetsgivare i spelteknologiindustrin, medan det andra året innehåller en levande spel produktionsprojekt. I det förflutna, har eleverna arbetat med att utveckla spel för partners såsom NHS, Mole Valley Farmers, brittiska Röda korset och Somerset Wildlife. ... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Med en fast fokus på att utveckla praktiska färdigheter i konstruktion och tillverkning, ger denna kurs dig den perfekta möjligheten att få praktisk i din valda området. ... [+]

Kursbeskrivning

Med en fast fokus på att utveckla praktiska färdigheter i konstruktion och tillverkning, ger denna kurs dig den perfekta möjligheten att få praktisk i din valda området. Du kommer att använda ett stort antal verktyg, tekniker, utrustning och programvara förutom laboratorieutrustning. Vad mer, kommer du att utveckla professionella färdigheter som förbättrar din anställningsbarhet efter examen.

Under den här kursen kommer du att få möjlighet att utforska en rad områden i denna mångskiftande sektor teknik. Under det första året kommer du att: - Få en klar förståelse för grunddragen i teknik och den kompetens som krävs för att tillämpa denna kunskap på ett effektivt sätt.... [-]

Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Somerset College

Spela din del i framtiden för global kommunikation genom att studera för en stiftelse examen eller HNC i Elektroniksystem. Denna kurs utrustar dig med alla de kunskaper s ... [+]

Kursbeskrivning

Spela din del i framtiden för global kommunikation genom att studera för en stiftelse examen eller HNC i Elektroniksystem. Denna kurs utrustar dig med alla de kunskaper som behövs för att säkerställa att du är i framkant av tekniken i både elektronik och kommunikation.

Vi har designat vår Foundation Degree för att förbereda dig för en karriär inom både design och drift delar av branschen. Det innebär att du kommer att arbeta på konkreta projekt tillsammans med dina teoretiska lärande, att se till att du utvecklar rätt fallenhet för vad jobb du väljer.

De kursmoment kommer att omfatta:

Matematik - Elektriska Principer 1 - Analog Elektronik - Instrumentering och värdering - Digital Electronics - Engineering Design - mikroprocessorsystem - Kvalitetssäkring - Instrumentering och Control - Företag och finans - yrkespraktik och Arbetsplats - Internet Technologies and Security - Projekt - Network Technologies ... [-]
Storbritannien Taunton
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska