Somerset College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Beläget i Taunton Länet staden Somerset, i hjärtat av South West, Somerset College erbjuder ett omfattande utbud av vidareutbildning och högre utbildning kurser samt färdighetsträning i en varm, vänlig och välkomnande miljö. Vår framgång talar för sig själv med fantastiska prestationer och stora karriärer för våra studenter.

Huvudmannens Välkommen

För mer än 150 år Somerset College har gett de högsta normerna för utbildning med hjälp av branschstandard anläggningar och resurser. Alla våra kurser är utformade för att tillgodose arbetsgivarens behov och ge färdigheter och kunskaper som är relevanta för arbete och sysselsättning.

Inspektörerna nyligen rankade oss som en "god" college "och" Outstanding "på flera områden. Våra framgångs priser är mycket höga för både fortbildning och högre utbildning; vårt campus är levande; Vi har nationella utmärkelser i många områden och är specialister inom vård och omsorg, design och de kreativa näringarna. Bland våra många styrkor är vår växande kompetens inom förnybar och miljövänlig teknik. En del av detta är vår omfattande erfarenhet av och professionella program för, hållbart byggande. Detta område är en växande styrka kollegiet och representerar vårt svar på ny teknik som spänner många branscher.

Vi är en progressiv högskola som tar fram det bästa i alla våra elever. Oavsett deras val av studier, är varje person ges fullt stöd för att ta reda på vem de verkligen är och uppnå sina ambitioner och förhoppningar.

Våra kurser täcker många nivåer, och vi har en stark högre utbildning portfölj med utbildningar inom många områden. Studenterna kommer från hela Storbritannien för att studera på våra utbildningsprogram. Våra elever bor hos oss från ytterligare till högre utbildning, och tillbaka igen för att utveckla sin yrkesskicklighet när de börja arbeta.

Vår kontakt och arbete med arbetsgivare är omfattande och vi siktar på att vara utbildningsleverantören val för ungdomar, vuxna och arbetsgivare i Somerset. Vi vill att våra elever att uppnå högsta standard som fastställts för de valt bransch, så att de kan börja sin karriär med tillförsikt, att veta att de har fått utbildning i de mest avancerade affärsmetoder och teknik.

Också på vårt campus är Genesis, hållbart byggande centrum, The Hot House affärs inkubation heter och Taunton Conference Centre. Dessa landmärke byggnader, tillsammans med vårt omfattande utbud av kurser från Business Training området kollegiet, ge stöd och konferensfaciliteter företag behöver för att komma framåt. Tillsammans med de olika affärs utbildningar från kollegiet, kan vi erbjuda företag all hjälp de behöver för att uppnå en väl resurser och välutbildad arbetskraft.

Rakel Davies

Principal och koncern

Vår historia

Vi har varit ledande när det sedan 1856

Somerset College började livet i 1856 som School of Art and Science, innan han flyttade till Corporation Street, Taunton, eftersom School of Art vid sekelskiftet. Det var dock inte förrän i början av 1970-talet som den School of Art samman med Tekniska Högskola och flyttade till Wellington Road platsen.

De byggnader och anläggningar som du ser idag är resultatet av ett pund investering på flera miljoner som har gjort det möjligt Somerset College stanna i spetsen för fortbildning och högre utbildning i länet.

Vi fortsätter att investera i våra anläggningar, så att vi kan erbjuda state-of-the-art resurser till alla våra elever och ge en plats för lärande som inspirerar alla som studerar, arbetar och besök oss. Till exempel, i september 2013 kommer vi öppnade nya Industry Skills Centre, som omfattar bygg hantverk. Dessutom är vi nu framåt genom budgivning och samrådsprocessen för renovering av Art & Design byggnaden.

Idag är vi ett blomstrande samhälle med ett rykte för kvalitet. År 2012 var Somerset College bäst Ytterligare utbildning College i Somerset för framgång, för långa kurser i alla åldrar.

Vi förbereder våra elever för ett antal yrken inom många branscher, med våra studenter arbetar inom utbildning, teknik, hälsovård, teknik, design och många andra sektorer. Våra elever har arbetat ett antal uppmärksammade företag, däribland Vivienne Westwood, Per Una, Fat Face och Abercrombie & Fitch.

Platser

Taunton

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium