South Cheshire College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

OM VÅRA KOLLEGE

South Cheshire College är hemmet för post-16 utbildning i Crewe och Nantwich och är en av de ledande tertiära och sjätte formskollegierna nationellt. Från och med fredagen den 31 mars 2017 fusionerades South Cheshire College med West Cheshire College för att skapa en ny FE College för Cheshire, som nu erbjuder ett brett utbud av läromedel på tre campus - Crewe, Chester och Ellesmere Port.

Vår Crewe-baserade campus ligger i ett bostadsområde cirka en och en halv mil från Crewe centrum. Det är tio minuters promenad från Crewe tågstation och har nära förbindelser till Junctions 16 och 17 i M6.

Studenter reser till studier på vår Crewe-baserade campus från hela Cheshire, särskilt Crewe, Nantwich, Alsager, Middlewich, Winsford, Sandbach och Congleton. De reser också från områden som är mycket längre bort från Staffordshire och Shropshire. Genom vårt internationella program färdas studenterna från hela världen för att studera vid South Cheshire College.

Högskolan ger huvudsakligen utbildning för 16-19-åringar, men erbjuder också lärlingsutbildning och andra arbetsbaserade inlärningsprogram. Vi erbjuder även högskolekurser och en rad kurser för vuxna, varav många återkommer till utbildning efter en lång paus är också tillgängliga.

South Cheshire College stolar sig på excellence och 2016/17 var ett annat år av enastående akademisk prestation med en ökning av studenter som uppnår högsta betyg på både A-nivå kurser och yrkesprogram.

Studenter uppnådde en 99,7% passeringsnivå för A-nivåer, med 82,1% för att uppnå högsta betyg (A * -C) och 52,7% för att uppnå betyg A * -B.

99,6% av studenterna passerade det utökade examensbeviset, med 57,4% som uppnådde höga betyg av distinktion * eller distinktion.

South Cheshire College berömdes också efter en "Good" Ofsted-granskningsinspektion år 2016, vilken igen bekräftade sin position som en ledande leverantör av vidareutbildning i regionen.

Inspektörer kommenterade "bra undervisning, inlärning och bedömning" och betonade att den stora majoriteten av eleverna gör bra framsteg jämfört med utgångspunkten och de flesta eleverna uppfyller eller överstiger sina målbetyg.

Inspektörer beskrev genomförandet av 16 till 19 studieprogram som "mycket effektiva" och att de uppfyllde behoven hos de studerande bra.

South Cheshire College utvecklar också starka internationella förbindelser med utbildningsinstitutioner runt om i världen i länder som Kina och Thailand. Som en följd är studenterna reser till högskolan för att studera A-nivåer, yrkesprogram och andra kortare kurser

Studenterna är inrymda med lokala familjer under hela vistelsen genom "Homestay" -programmet.

South Cheshire College har starka förbindelser med Oxford University och är Pembroke North hub för University Pembroke College.

Det är också North West Science Center i samarbete med University of Oxfords Corpus Christi College och Pembroke College.

Högskolestudenter arbetar nära Oxford University genom programmet Honours and Raising Aspirations som ger möjligheter till personlig och akademisk prestation och ger eleverna den konkurrensfördel de behöver när de ansöker om de mest prestigefyllda universiteten i landet.

Högskolan har uppnått den välrenommerade STEM-statusen (Vetenskap, Teknik, Teknik och Matematik), vilket visar kvaliteten på tillhandahållandet. Det har också fått många andra utmärkelser inklusive Beacon Status som erkänner utmärkta institutioner som levererar högkvalitativ undervisning och inlärning och Investors in People Gold-status.

Slutligen har högskolan faciliteter i världsklass på 74 miljoner pund som öppnades i september 2010, inklusive en stor idrottsarena, teater, toppmoderna verkstäder, bibliotek med tre våningar och caféer.

College är verkligen en underbar miljö att komma och studera. Varför skulle du välja någon annanstans?

Platser

Crewe

Address
South Cheshire College Dane Bank Avenue Crewe Cheshire CW2 8AB United Kingdom
Crewe, england, Storbritannien

Chester

Address
Chester, england, Storbritannien