St Clare's Oxford

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Förbättra internationell utbildning sedan 1953

St Clare, Oxford grundades av Anne Dreydel OBE och Pamela Morris 1953 och växte ut ur ett system för att upprätta förbindelser mellan brittiska och europeiska studenter efter andra världskriget. Det ursprungliga namnet var Oxford English Center for Foreign Students, som senare blev St Clare Hall, och sedan St. Clare's, Oxford. Högskolan växte snabbt för att omfatta ett stort antal nationaliteter och program, både på universitet och på högskolanivå och på engelska. I mitten av 50-talet kom studenterna mest från ett dussin västeuropeiska länder, liksom Storbritannien. Numera finns det 50 nationaliteter representerade på IB-programmet ensam.

Förutom längre studier har kortare sommarkurser också blivit ett centralt inslag i kollegiet i de tidiga dagarna. Länkar med universitet i USA går tillbaka till 1960-talet och formella överenskommelser genom vilka amerikanska universitetsstuderande kunde få krediter till sina amerikanska grader genom att studera utomlands vid St Clares startade på 1970-talet och gradvis ersatte University of London externa examina som tidigare hade har lärt sig.

1977 introducerade kollegiet Internationella Baccalaureatexamen för universitetsstudenter, bara 41: e skolan i världen för att göra det. Det finns bara 13 andra institutioner i världen som har lärt IB längre än oss. En nivå blev gradvis avvecklad när IB blev etablerad och vi är nu den längsta etablerade IB World School i England.

St Clare's, Oxford är trogen till sitt ursprungliga uppdrag som ska främja internationell utbildning och förståelse.

St Clare är idag

Högskolans campus har ökat med ökningen av studentantal. Från sin ursprungliga bas i 141 Banbury Road expanderade högskolan för att möjliggöra mer undervisningsutrymme och ett större antal ämnesval. Tidiga bostadsarrangemang ersattes i stor utsträckning med bostadshus, eftersom nya hus i området förvärvades och renoverades och 1999 köpte akademin platsen för Oxford-akademin i Bardwell Road, som blev International College som erbjuder vuxenkurser.

En ny bostads- och konststudio avslutades i november 2015 till en kostnad av 5,5 miljoner pund. Byggnaden ger separata bostäder för manliga och kvinnliga studenter i ensuite studior sovrum runt en innergård i Oxford med en stor fyrkantig gräsmatta. De kompromisslöst moderna nya byggnaderna klarar av att komplettera det gamla historiska huset, som ligger i centrum av utvecklingen.

Den nya £ 3,3m Science and Mathematics byggnaden slutfördes i september 2014 med tre science labs och prep rum, tre stora klassrum för matematik lektioner och en ny underhålls anläggning. Uppkallad efter Pamela Morris, en av grundarna till college 1953, byggdes byggnaden noggrant för att komplettera den omgivande viktorianska och edwardianska arkitekturen.

Under 2008 köpte vi ett mycket stort residens bredvid huvudbyggnaderna. Slutfört 2010 till en kostnad av 1,3 miljoner pund, har huset 24 studenter plus warden och har många energieffektiva åtgärder - regnvatten skördas, huset är superisolerat och ljusen är rörelsekänsliga så att el inte slösas bort .


Fortsätter att kombinera kul och lärande för unga och vuxna internationella studenter

College fortsätter att förbättra och växa. IB-studenter uppnår sina kvalifikationer och erbjuds platser på sina valda universitet. Yngre studenter som kommer till oss för sina sommarkurser fortsätter att rekommendera oss till sina vänner, en tydlig indikator på att våra kurser kombinerar semester kul med studiens framgång. Våra vuxna studenter bedriver mer djupgående och utmanande kurser med ett tydligt mål att förbättra sina framtida studier och karriärer.

oxford, street, englandkeem1201 / Pixabay

Vårt uppdrag och värderingar

Uttalande om värderingar och övertygelser

St Clare välkomnar studenter och personal av alla nationaliteter och kulturer som kommer att dra nytta av, och bidra till, vårt lärande samhälle. Att leva och studera tillsammans lär vi oss av varandra. Vi är berikade och utmanade av en mångfald synpunkter och idéer.


College syftar till att skapa en miljö där våra studenter och vår personal:

  • utveckla sina intellekt, sin fantasi och sinnets oberoende;
  • engagera sig i kreativa, estetiska och fysiska aktiviteter;
  • lära av och bidra till vÃ¥rt lokala samhälle;
  • utveckla en känsla av miljömedvetenhet och ansvar för det internationella samfundet
  • värdera ärlighet, medkänsla och interkulturell förstÃ¥else;
  • ta personligt ansvar för arbete och uppförande.

Vår gemensamma erfarenhet är utmanande, rigorös och stimulerande och stöds av student-personalrelationer baserat på ömsesidig respekt och höga förväntningar. Vi är fast beslutna att utvidga denna erfarenhet till studenter från ett brett utbud av bakgrunder.


Att vårda livslång passion för lärande

St Clare sörjer för att vårda våra studenter en livslång passion för lärande och ett bestående engagemang för globalt medborgarskap.

När du går igenom högskolans campus kommer du att höra språk som talas från hela världen. Vi välkomnar ansökningar från studenter oavsett kön, ras, färg, religiös tro eller nationellt ursprung. Vi är stolta över mångfalden i vår studentkår och dess inverkan på kollegans kultur och liv.

Platser

oxford

Address
139 Banbury Road
OX2 7AL oxford, england, Storbritannien