University of Edinburgh Winter School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till University of Edinburgh Winter School !

Winter School kommer att äga rum online 2021. Att studera vid University of Edinburgh är det perfekta sättet att bredda dina akademiska och kulturella horisonter vid ett av de 20 bästa universiteten i världen (QS World University Rankings 2020).

Vår historia

Med vår rika historia, kända alumner och framstående forskare har vi mycket att vara stolta över under våra många århundraden som ett världsberömt universitet.

Från nobelpristagare och olympiska mästare till rymdutforskare och premiärministre har University of Edinburgh påverkat historien sedan det öppnade portarna för sina första studenter 1583.

Banbrytande tänkare

Efter den skotska upplysningen av 1700-talet placerades universitetet i framkant av akademin och kritiskt tänkande.

På grund av en grupp Edinburghs intellektuellas beslutsamhet och uthållighet utmanades fasta fakta om världen djärvt och konsekvent.

Mitt i denna grupp stod David Hume, filosof, ekonom och essayist, känd för sin filosofiska skepsis och empirism; Joseph Black, kemisten bakom upptäckten av latent värme och koldioxid; och James Hutton, "modern geologins fader".

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Forma det förflutna, nuet och framtiden

Vi är hem för Storbritanniens äldsta litterära utmärkelser, James Tait Black-priserna och Dolly fåren, det första djuret som klonas från en vuxen somatisk cell.

Det var också här vid University of Edinburgh som Sir Arthur Conan Doyle inspirerades att skapa sin ökända karaktär, Sherlock Holmes och James Young Simpson var banbrytande för bedövningsmedel genom sin upptäckt av kloroformens egenskaper.

Mer nyligen tilldelades teoretisk fysiker och professor emeritus Peter Higgs Nobelpriset i fysik för hans 1964 förutsägelse av Higgs Boson.

Genom de många framstegen personal och studenter har universitetet fortsatt att presentera banbrytande forskning, inspirerande undervisning och innovativt tänkande som sin centrala etos och attraherar några av de största hjärnorna från hela världen.

Platser

edinburgh

Address
Paterson's Land, Holyrood Road
edinburgh, skottland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: