Waltham International College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Syn

Att förbättra och utveckla människors liv i hela samhället och från olika kulturer genom tillhandahållande av prisvärd och tillgänglig yrkesutbildning i en miljö med allomfattande betydelse.

Uppdrag

Att bli erkänd som en leverantör av högkvalitativ utbildning, med utmärkt framgångsnivå jämfört med nationella riktmärken och andra liknande institutioner, och strävar efter att:

  • Utveckla blended learning provision för vidare och högre utbildning
  • Utöka utbudet av högre utbildningstillägg
  • Ständigt förbättra kvalitetssäkringsprocesserna och behålla akademiska standarder i linje med inspektions- och granskningsorganens ramar och tilldelande organisationsförväntningar
  • Aktivt utforska och utveckla elektroniska och interaktiva undervisnings-, inlärnings- och bedömningsrelaterade strategier och resurser som främjar digital kompetens och förbättrar eller förbättrar studentupplevelsen.
  • Att bli en ledande leverantör av Skill Funding Agency (SFA) för att erbjuda den avancerade låneutbetalningen.

Varför WIC

Waltham International College grundades 2010 och är en alternativ leverantör av vidare och högre utbildningsprogram baserade i Barking, East London. I april 2015 bytte WIC sina lokaler och flyttade från Birmingham till Barking, Essex. WIC är nu baserat på 7: e våningen, Crown House, Linton Road, Barking Essex IG11 8HG

Högskolan erbjuder ett brett utbud av program från inträdesnivå till nivå 7 inom företagsekonomi, hälso- och sjukvård, barnomsorg och skönhet. Högskolan erbjuder också fullt finansierade program (omfattas av budget för vuxenutbildning) och lärlingsprogram. Vi integrerar våra elevers talanger med sina personliga visioner och ambitioner att stödja dem för att bli författarna till sin egen framgång.

Högskolan har åtagit sig att tillhandahålla högkvalitativa utbildningstjänster för alla sina elever oberoende av bakgrunden genom att använda innovativa metoder för undervisning och lärande för att utrusta dem med de färdigheter som ska uppnås inom en modern global ekonomi.

Vårt läge

Waltham International College ligger i hjärtat av Barking. Barking är en förortsstad i England och utgör en del av London Borough of London Barking och Dagenham. Det är 8,8 miles (14,2 km) öster om Charing Cross och är en av 35 stora centra identifierad i Londonplanen. Det var historiskt en fiske- och jordbruksuppgörelse i Essex län och bildade en gammal församling. Dess ekonomiska historia präglas av en övergång till marknadens trädgårdsarbete och industriell utveckling i söder vid Themsen. Som en del av Londons förortstillväxt i 1900-talet ökade Barking betydligt och ökade i befolkningen, främst på grund av utvecklingen av Londons landstingsboendom i Becontree på 1920-talet, och det blev ett kommunalt byar 1931 och en del av Greater London 1965.

Waltham International College ligger i Crown House på 7: e våningen och kan nås via tunnelbana, tunnelbana, C2C järnvägsnät och ett brett utbud av bussar. Högskolan ligger 1 minuters promenad från tunnelbanestationen Barking, tunnelbanestationen och busstationen. Barking Station ligger på distriktet Hammersmith och C2C Line. Det finns täta och snabba tjänster från centrala London och från områden längre öster om Barking.

Högskolan har goda förbindelser med de omgivande Londonborougharna genom de många busslinjer som passerar genom Ilford. Busshållplatser ligger nära college. I synnerhet finns det användbara tjänster av 287,366, EL1, 169 och 238.

Platser

Barking

Address
Barking, england, Storbritannien