d'Overbroeck's

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till d'Overbroeck's International School i Oxford

d'Overbroecks välkomnar dig till en skola som ingen annan. På vår skola har du chansen att ifrågasätta, utforska, skapa och utveckla dina egna intressen. Att komma till studier i Storbritannien är en spännande utmaning, och vi kommer att hjälpa dig att göra dina första steg så framgångsrika och lyckliga som möjligt. d'Overbroeck's är en av de 100 fristående skolorna i Storbritannien.

D'Overbroecks startade för 40 år sedan och har etablerat sig som en av Storbritanniens bästa skolor. Vi har ett rykte för att inspirera studenter och göra lärande roligt - samtidigt som vi förbereder dig för d'Overbroecks sjätte form eller andra ledande privata skolor och de bästa brittiska och internationella universiteten.

På d'Overbroeck's får du språkbehärskning, akademiska färdigheter och kvalifikationer för framgång i din framtida karriär. Vi tror att akademisk kompetens kan uppnås utan onödiga formaliteter. Här kan du vara dig själv, upptäcka dina styrkor och bredda dina horisonter. Med vår vägledning kommer ditt hårda arbete och beslutsamhet att lönas.

Du kommer att uppnå allt detta medan du bor i ett av världens vackraste centrum för lärande - den historiska staden Oxford. Oavsett om du väljer att gå ombord med oss eller bo hos en av våra värdfamiljer, kommer din tid här att vara full av skratt och inspiration. Vi hoppas att du kommer att besöka oss och lära dig mer om att bli en del av vårt speciella samhälle. Om du väljer d'Overbroeck's, tror vi att du kommer att hitta din tid med oss både rolig och mycket givande.

Ted McGrath

Chef för d'Overbroecks International School

126436_ssasaeew.jpg

Varför välja d'Overbroecks International School?

För internationella studenter ger d'Overbroeck's en unik väg till framgång i deras framtida studier och karriärer.

Här är några skäl till varför:

Den perfekta bron

d'Overbroeck's är den perfekta bron till andra ledande skolor i Storbritannien, där du är på väg till ett toppuniversitet och en givande karriär.

Vackert läge

Vår plats i Oxford betyder att du kommer att bo i ett av de mest önskvärda och intressanta områdena i England - med närhet till London.

Små klasser

Lektionerna har högst 11 elever. Detta ger dig möjlighet att ställa frågor och få en djupare förståelse av materialet.

Enastående undervisning

Undervisningen vid d'Overbroeck's är enastående och omfattar kritiskt tänkande, tvärvetenskapliga strategier, kreativa färdigheter och medvetenhet om globala sammanhang. Många av lärarna har själva studerat utomlands.

Förbättrad engelska

Studenter förbättrar sin akademiska engelska genom sina studier såväl som de får viktiga studieregenskaper, vilket kommer att ge dem möjlighet att lyckas i sina vidare studier.

Utmärkta IGCSE-resultat

d'Overbroeck's är känt för sina utmärkta IGCSE-resultat - vilket innebär att du kommer att ha ett brett utbud av alternativ när du lämnar skolan.

Bekväm inlärningsmiljö

Vår separata internationella skola innebär att du lär dig tillsammans med elever på samma skede, får förtroende och delar idéer utan att oroa dig för rädsla för misstag.

En fullständig brittisk upplevelse

Internationella studenter på d'Overbroeck har möjligheter att blanda sig med brittiska studenter - genom fritidsaktiviteter, klubbar och sport.

Livserfarenhet

För studenter som vill återvända hem för att slutföra sina förskolor är International School en utmärkt akademisk och kulturell upplevelse på kort sikt.

Bor i Oxford

Bo och studera i Oxford - den vackra, historiska staden med drömma spiror.

d'Overbroecks erbjuder dig chansen att studera i ett av världens mest kända centra för lärande.

Oxford är hem till ett av de äldsta universiteten i världen och är känt för sin hisnande, klassiskt inspirerade arkitektur. Högskolorna vid Oxford University stammar redan från 1200-talet - och var och en har sin egen utmärkta arkitektoniska skönhet, konstnärliga skatter och atmosfär.

Att bo i Oxford är en spännande upplevelse, och vi hjälper dig att njuta av staden så fullt som möjligt. Som student i d'Overbroeck kan du bläddra bland Oxford's bokhandlar, gallerier, museer och kafékultur - eller åka med oss och flyta längs floden Cherwell.

Vi uppmuntrar dig att besöka oss och se staden. Vi är övertygade om att du kommer att älska din tid här!126433_DOverbroecksMarch2018-73.jpg

Snabb fakta

 • Många av Oxford 38 högskolor grundades under medeltiden.
 • Matthew Arnold kallade Oxford för "staden med drömspigrar" på grund av dess världsberömda universitetsbyggnader.
 • Oxford University har utbildat nästan 30 brittiska premiärministrar samt anmärkningsvärda författare som CS Lewis och JRR Tolkien.

En utbildning på d'Overbroeck's

Lektionerna på d'Overbroeck's är vänliga, nyfikna, samarbetsvilliga och specialdesignade för dig.

Vår strategi för utbildning är specialanpassad efter internationella studenters behov. Vi uppmuntrar dig att upptäcka dina styrkor, bredda dina horisonter och bygga akademisk expertis. Du kommer att lära dig nyckelfärdigheter som att arbeta i team med människor från hela världen och hur du tänker mer kritiskt. Du får förtroende för dina egna idéer och uttrycker dina åsikter.

Förberedelser för framtida studier

På d'Overbroeck's studerar du för internationellt erkända undersökningar som kallas IGCSE. Dessa är mycket uppskattade kvalifikationer inom Storbritannien och ombord och tas av studenter vid många ledande fristående skolor.

Våra kurser förbereder dig för att studera antingen A Levels eller International Baccalaureate i sjätte formen - antingen på d'Overbroecks eller en annan topp brittisk skola.

A nivåer

Nivåer är ämnesbaserade kvalifikationer som leder till universitets- eller högre studier. Du kan normalt studera tre eller fler ämnen på en nivå under en period av två år, med en serie prov i slutet för att bestämma dina betyg.

De flesta universitetskurser kräver tre A-nivåer vid specifika betyg och specifika kombinationer av A-nivåer.

International Baccalaureate

International Baccalaureate (IB) är en internationell kvalifikation som syftar till att utveckla nyfikna, kunniga ungdomar.

Studenter studerar sex ämnen och måste studera vissa kombinationer av ämnen inklusive matematik, vetenskap, en humanitet och ett språk.

Vår strategi involverar

Små klasser (högst 11)

Små lärandegrupper betyder att varje elev kan delta i diskussioner.

Diskussion och feedback

Du får chansen att diskutera ditt arbete med lärare som kan nås inom och utanför lektioner

Samarbete

Detta innebär att du ofta blir ombedd att arbeta i par eller små grupper för att dela idéer och tillvägagångssätt.

Aktivt lärande

Vi tror att det bästa sättet att lära sig är att tillämpa dina kunskaper - genom problemlösning såväl som andra praktiska aktiviteter som får liv i lärande.

Frihet att ställa frågor och utforska idéer

Eftersom alla är en internationell student kan du gå med utan rädsla för att vara i nackdel.

Informell karaktär

Vi är mer avslappnade än en traditionell skola. Studenter behöver inte delta i kapellet eller ha en formell skoluniform.

126434_DOverbroecksMarch2018-17.jpg

Utanför klassrummet

d'Overbroecks handlar inte bara om lektioner - vi organiserar också en rad stimulerande resor, aktiviteter och sociala evenemang under hela året.

Valfria utflykter som kompletterar den akademiska läroplanen arrangeras ofta för kvällar och helger. Dessa inkluderar:

 • Besök i Oxford: s teatrar, biografer, gallerier eller museer
 • Konserter och skolproduktioner du kan delta i
 • Besök i andra städer i Storbritannien
 • Besök föreläsningar vid Oxford University
 • Sportspel mot andra skolor
 • En skidresa
 • Europas skolresa
 • En internationell konstfestival

Studenter uppmuntras att delta i det rika kulturlivet i Oxford, vilket ger dig möjlighet att använda engelska i olika verkliga sammanhang. Från sportevenemang till litterära festivaler händer det alltid något!

Din välbefinnande

Studenternas hälsa och välfärd är alltid vår högsta prioritet i allt vi gör.

Att komma till ett nytt land är spännande, men kan också vara lite skrämmande. Det finns många nya människor och olika sätt att göra saker. D'Overbroecks är dock en mycket vänlig plats, och vi tror att du kommer att känna dig som hemma ganska snabbt.

Bosätter sig på d'Overbroeck's

Från början hjälper vi dig att bosätta dig i ditt nya hem. Det finns sociala evenemang som hjälper dig att lära känna andra studenter; Vi registrerar dig också hos en läkare och visar hur du öppnar ett bankkonto. Det kommer alltid att finnas någon att ställa frågor om och ge stöd vid behov. Din huschef i boarding hjälper dig att få vänner, äta ordentligt, sova bra, träna och njuta av din fritid. Det finns en biträdande chef som ansvarar för pastoralvård som du kan prata med oroande, och du kommer också att kunna kontakta din familj med skolans Wi-Fi.

Tar hand om dig

Skolan är väl förberedd för medicinska problem, med en matron och ett medicinskt rum där eleverna kan få vård. Alla studenter kan också få behandling vid den lokala läkarkirurgin i Oxford. I alla sällsynta fall av allvarlig sjukdom har Oxford några av de bästa sjukhusen i världen.

Kommunikation

Att prata med varandra är en viktig del av livet på d'Overbroeck's. Du kommer att upptäcka att du får mycket information om hur bra du gör och hur du kan förbättra. God kommunikation mellan elever, lärare och personal gör att alla kan samarbeta och arbeta mot sina mål.

Vi kommer också att se till att din förälder eller vårdnadshavare hålls informerad om dina framsteg, med fem rapporter per år och ytterligare kontakt per telefon eller e-post. Föräldrar kan alltid kontakta Ted, chefen för Internationella skolan, för att diskutera eventuella problem och kan besöka när de vill. Vi hoppas också att de kommer att kunna delta på några av våra skolevenemang - och se dig uppträda eller tävla!

Platser

oxford

Address
333 Banbury Road
OX2 7PL oxford, england, Storbritannien