Lund University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Lunds universitet - Sveriges topprankade universitet

Lunds universitet, grundat 1666, rankas konsekvent bland världens 100 bästa universitet (73: e i världen och Sveriges högsta ranking, QS 2016/17 ranking).

Universitetet har 42 000 studenter och över 7 500 anställda och erbjuder 100 magisterexamina och 6 kandidatexamen på engelska

Lund är Sveriges mest attraktiva studiedestination. Universitetet erbjuder ett av de bredaste sortiment av program och kurser i Skandinavien, baserad på tvärvetenskaplig och banbrytande forskning. En examen från Lunds universitet är en kvalitetsstämpel både i Sverige och utomlands.

Ämnesområden

Våra åtta fakulteter och många specialiserade forskningscentrum erbjuder utbildning inom följande ämnesområden:

 • Arkitektur och design
 • Business, Ekonomi och ledning
 • Kommunikation och media
 • Engineering & Technology
 • Miljö och hållbarhet
 • Fine & Performing Arts
 • Humaniora, Språk och Teologi
 • Internationella studier och samhällsvetenskap
 • lag
 • Medicin och hälsa
 • Science

Studiemöjligheter för internationella studenter

Lunds universitet erbjuder 100 mastersprogram och 6 Bachelors program på engelska och 700 kurser som lämpar sig för utbytesstudenter.

Hitta din examen: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Applikations Perioder

Huvudansökningsperioden för internationella studenter är i mitten av oktober till 15 januari för alla program som börjar höst (augusti) semester varje år. Ett litet urval av program också acceptera ansökningar under juni-augusti för våren (januari) termin startdatum.

Hur man ansöker om studier: www.lunduniversity.lu.se/apply

Studieavgifter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES och Schweiz är vanligtvis skyldiga att betala studieavgifter. Studieavgifter inte ansöka om EU / EES-medborgare. För information om studieavgifter för de enskilda programmen, se www.lunduniversity.lu.se/programmes

Stipendier möjligheter

Studenter som är medborgare i länder utanför EU / EES kan ansöka om ett stipendium efter de ansöker om studier med oss. Stipendier delas ut på grundval av akademiska meriter, inte ekonomiska situation.

Läs mer om stipendiemöjligheter: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Forskning

Lund är hem för över 30 världsledande forskningsmiljöer och är platsen för två av Europas största material forskningsanläggningar för närvarande byggs, ESS och MAX IV. Lunds universitet är också medlem i den prestigefyllda forskningsintensiva universitetsnätverk Universitas 21 och League of European Research Universities (LERU).

Undervisningsstil

Kritiskt tänkande och frihet i sinnet är hörnstenarna i det akademiska livet vid Lunds universitet. Fokus på grupparbete och mer informella, öppen klass miljöer underlättar inlärning, skapa en dialog och bidra till att skapa nya idéer.

Lund är en internationell mötesplats för studenter och forskare lika. Detta skapar globala klassmiljöer där studenterna få nya kulturella perspektiv och kan utveckla sina internationella nätverk, som värderas högt av arbetsgivare runt om i världen.

Studenter i Lund ges goda möjligheter för företag interaktion. Staden Lund har en unik, världsklass miljö för teknik, kunskap, innovation och entreprenörskap och är värd en imponerande bredd av globala företag.

Studentliv

Som # 1 val för internationella studenter som kommer till Sverige, är Lund anses vara den bästa studentstad i Sverige med sin unika kombination av stora sociala klubbar (den historiska "nationer"), studentkårerna och Akademiska föreningen skapa en levande och aktiv studentliv.

Lunds kommun

Beläget i södra Sverige, är Lund bara 10 minuter med tåg till Sveriges 3: e största stad, Malmö och bara 40 minuter med tåg till Köpenhamn, Danmark.

Som en av de äldsta städerna i Sverige med anor från 990, är ​​Lund en kontrasternas stad där 1 000 år av historia blandning med modern kunskap och idéer. I Lund hittar du charmen i en liten pittoresk, kullerstensbelagda stad, sida vid sida med stora attraktioner som tjänster, shopping, restauranger och kulturella evenemang. Lund är också hem för stora internationella företag som Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval och Gambro.

Engelska är utbrett (90% svenskar är flytande) vilket innebär att du kan uppleva en unik europeisk kultur utan språkbarriären.

Läs mer om Lunds universitet

För mer information besök www.lunduniversity.lu.se

Du kan också ställa frågor om vår Facebook-sida www.facebook.com/lunduniversity

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se MSc - OnlineStudies » Se MSc - HealthcareStudies » Se Humanistiska kandidatexamina » Se BScs » Se MA:er » Se MSc:er » Se LLM » Se Masterprogram »

Videoklipp

Presentation Film

Kontakt

Lunds Universitet

Adress, rad 1 Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sverige
Hemsida http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefonnummer +46 46 222 00 00