Northern Air Training

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En global leverantör av helikopterutbildning

Allt började som en mycket liten flygskola med en enda Schweizer 300 som bara erbjuder PPL 2008. Antalet studenter växte och vi erbjöd sedan modulära CPL och olika typbehörigheter. Vårt konkurrenskraftiga integrerade CPL-kurs har sedan lockat studenter från alla delar av världen.

Vi utvecklar ständigt vårt eget träningsmaterial för att kunna leverera så effektiv träning som möjligt. När vi insåg att helikoptern träning har varit i backwater under mycket lång tid, bestämde vi oss för att utveckla och erbjuda bättre kvalitativ träning samt kundnöjdhet. I vårt sinne kommer Kvalitet alltid före Mängd. Vi på Northern Air Training strävar efter att alltid vara i framkant av framtida flygutbildning för helikoptrar.

Välkommen till Northern Air Training och vårt team!

Rickard Jansson
Ansvarig chef
112132_action-air-aircraft-aviation-41174.jpeg

Vår helikopter och simulator

Robinson R44

Vi använder en av de vanligaste helikoptrarna i världen. Det är en fyra sittande säker och stabil helikopter med en kapacitet som är mycket större än bara träning. Robinson R44 används för både polis och militär verksamhet i många länder och naturligtvis för civila uppdrag över hela världen.

AS355 Full Body Cockpit

I alla flygträning mot en licens, och naturligtvis MCC använder vi vår FNPTII AS355-simulator. Du lär dig hur du använder ett flygplan i en multilöppsmiljö och grunderna i Instrument Flying. Vi använder den avancerade AS355 multimotor simulatorn kommer att ha en full body cockpit och den senaste mjukvaran på vår hand. På vår träningsanläggning i Göteborg.112131_pexels-photo-1686990.jpeg

Platser

Spara

Address
Säve Flygplatsväg,32
423 73 Spara, Västra Götalands län, Sverige