European Centre for Career Education

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

European Centre for Career Education ger praktisk utbildning i form av unika sommarprogram inom juridik, internationell affärsverksamhet och arkitektur. ECCE har två huvudmål, utbildar unga och begåvade studenter om hur den professionella världen verkligen fungerar och samtidigt skapar affärsmöjligheter för de företag vi samarbetar med.

ECCEs sommarprogram är lämpliga för universitetsstudenter och akademiker som vill utöka sin kunskap och få mer erfarenhet innan de börjar sin karriär.

Programmet handlar om två kärnaspekter:

- Tre veckors intensiva karriärfokuserade kurser och mentorskap av relevanta och framgångsrika branschledare, kompletterat med
- Fyra veckor långa praktikplatser i ett företag inom ditt område i många stora europeiska städer.

Sommarprogram

ECCEDU inrättades för att ge en långsiktig lösning på de alltför teoretiska tendenser inom universitetsutbildning och karriärrådgivning. Vi överbryggar klyftan mellan våra studenters akademiska kunskaper och verkliga erfarenheter och bygger på det teoretiska fotfästet som universiteten ger.

Vi tror att kombinationen av teoretisk kunskap och praktiska färdigheter är en väsentlig förutsättning för att eleverna ska bli framgångsrika inom sina framtida områden. Våra två månader långa sommarprogram är inriktade på lag, internationell affärsverksamhet och arkitektur. Programmen består av tre veckors intensiva praktiska kurser och fyra veckors praktik i ett av de 250 internationella företagen runt Schengenområdet.

De senaste åren har ECCE-sommarprogrammet i lag blivit det största juridiska utbildningsprojektet mellan Europa och Kina. År 2019 fick vi mer än 650 ansökningar från 50 länder runt om i världen och välkomnade cirka 200 studenter som accepterades i programmet och tillbringade en vacker och meningsfull sommar i Prag.

Föreläsningar och föreläsare

När vi utformar och organiserar programmen följer vi alltid två kärnvärden - Erfarenhet och inspiration. Varje sommar, i tre veckor, undervisar vi våra elever 30 praktiska ämnen som sällan kommer till akademiska läroplaner. Dessa 30 ämnen väljs mycket noggrant för att se till att de förblir relevanta och omfattas av 30 olika aktiva yrkesverksamma som anses vara experter inom sina områden. Bland våra talare är Radek Špicar (ordförande, Aspen-institutet), Leoš Dvořák (chef för digitalisering, Valeo), Václav Nekvapil (verkställande partner, CEC: s regeringskontakt), Klára Sommerová (medgrundare och ledare, (S) právně), Miroslav Černý (samordnare för avdelningen för immateriella rättigheter, ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (chef, Global TA Operations på Red Hat), Pavlína Louženská ( strategi för affärs- och innovationsarbeten, 2FRESH Prag) och många andra.

Praktikplatser av ECCE

ECCEDU-program handlar inte bara om att spendera tid i klassrummet; tvärtom. Efter tre veckor med intensiva praktiska kurser får våra studenter en förändring att använda och förbättra sin fresly förvärvade kunskap genom att gå på en fyra veckors lång praktik i ett av de högsta nivå företag som verkar inom sin sektor.
Vi samarbetar med företag som Siemens, UniCredit Bank, Lego, Coca-Cola; advokatbyråer som DLA Piper, Clifford Chance, Linklaters; och ateljéer som Jestico, Whiles Architecture och Chapman Taylor Architects, liksom många andra, för att ge värdefulla erfarenheter, färdigheter och kunskap.

Alla våra partners är väl medvetna om det enorma klyftan mellan traditionell utbildning och verkliga situationer. därför kom de gärna med på att delta i att förbereda våra studenter på att bli framgångsrika framtida ledare och välkända experter inom sina respektive områden.

Storslagen mottagning och examen

Traditionellt öppnar våra sommarprogram med en välkommen galakväll för ECCEDU-studenter. Denna händelse ger en möjlighet att träffa inspirerande människor, som grundare, advokater och företagsledare och även träffa andra ECCEDU-studenter.
Under programmets föreläsningsperiod arrangerar vår personal olika teambuilding-evenemang för studenter att engagera dem i olika fritidsaktiviteter och introducera dem för europeisk kultur. Vi organiserar flygspel och laserspel, eller åker sightseeing i Prag för att upptäcka traditionella produkter och handla souvenirer. Resor runt Tjeckien och utomlands är också organiserade: Tidigare har studenter åkt till Český Krumlov, Kutná Hora, Wien och Berlin.

Ett ECCEDU-certifikat tillhandahålls i slutet av varje program under en informell prisutdelning, vanligtvis i form av en grillfest på kvällen. Dessutom beviljar praktikföretagen rekommendationsbrev eller praktikcertifikat.

Platser

prag

Address
prag, prag, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium