Prague Film Insitute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om vår skola

Vi är PFI, Prags filminstitut - en topp filmskola med en unik historia och familjeliknande atmosfär. Under studier på PFI har eleverna skapat ett antal exceptionella studentfilmer och samarbetat på många professionella filmprojekt.114424_pexels-photo-933964.jpeg

Filmstudior

Vårt institut ligger i Prag i en verklig arbetsfilmstudio och ägs av Three Brothers Film Production Company. Skollokalerna är en renoverad gårdshus från 1500-talet med en 7000 m2 exteriör studio, som har blivit helt förnyad och anpassad för filmning.

Under studierna får du tillgång till 26 on-site-studior, en stor greenscreen-studio för specialeffekter och ett stughus som tillhör den största av sitt slag i Europa (specialiserat på historiska möbler, kostymer, vapen och rustning). Vi har också mycket användbara mat och catering faciliteter, garderob med tvättstuga, smink och omklädningsrum, plus tysta rum för ostörd produktion arbete med ditt team.

Professionell erfarenhet

Vårt kollektiv har varit inblandat i produktionen av ett brett utbud av World and Hollywood-filmer. Vår kvalitet har blivit uppskattad bland annat av stjärnor som Heath Ledger, Arnold Schwarzenegger och Sean Connery.

Exempel på filmer vi samarbetade med är: Dungeons and Dragons, Arc of Arc, Dune, Nomad, Knight's Tale, Avalon, Blade II, Dune Children, Extraordinary Gentleman League, Van Helsing, Hellboy, Doom 3, Narnia - Prince Caspian, Die Papstin, Henry IV, Anonym, Borgias, Svart Död, Jordens pelare, Värld utan slut, De tre musketörerna och många fler.

Vår garanti för praktiskt lärande - det är riktigt!

Skolans generella partner, Three Brothers Film Production Company, fungerar som garant för våra studieprogrammers kvalitet och praktiska effektivitet. Tre faktiska bröder grundade detta företag 1991, och dessa studior har stått bakom förverkligandet av över 85 filmsekvenser, dokumentärfilmer och docudramas för både inhemska och internationella företag som BBC, Historia och Discovery Channel, Tjeckiska TV, Barrandov, ZDF , ARD, ARTE och Gruppe 5. Hittills är företaget en viktig och integrerad del av film- och tv-industrin, både i Tjeckien och utomlands.

Varför studera på PFI?

Här är sju skäl till varför studenter väljer att studera vid Prags filminstitut.

Åtgärdsscenarier

Tack vare vårt nära samarbete med tjeckiska Stunt Fighting Association är PFI den enda filmskolan där möjligheten att skjuta åt scener är en grundläggande del av studien. Vi kommer att lära dig hur man skjuter riktiga scener i praktiken, inte bara i teorin.

Fri utrustning

Våra filmprogram ger dig tillgång till branschstandardutrustning och -anläggningar, inklusive fullt utrustade redigeringsrum, en grön skärmstudio, toppkamera, grepp, droner, bas, mobilutrustning och mycket mer.

FAMU Prags handledare

Kvaliteten och kreativiteten i vår utbildning garanteras av våra erfarna berömda Prag-lärare och tilldelade yrkesverksamma.

Branschnätverk

Gör de bästa studentfilmerna där ute med lag som har erfarenhet av produktion av Hollywood-filmer. Till skillnad från andra filmskolor uppmuntrar vi våra elever att bygga relationer med våra branschledande partners.

Skräddarsydda studier

Upplev en individualiserad studieinriktning genom omfattande en-till-en-tid med din handledare inom en familjeliknande miljö i våra Prag Filminstitut.

prisvärd

Våra avgifter är lägre än Prague FAMU-undervisningen. Prisvärda priser och verklig branscherfarenhet med världsberömd tjeckisk produktion gör oss till en av de bästa skolorna för film i Europa. Vi levererar verkligt industrivärde för pengarna.

Studera på engelska

Letar du efter en engelskskola i Prag? Alla program levereras uteslutande på engelska - internationella studenter är välkomna.111638_pexels-photo-126292.jpeg

Platser

Prag 5

Address
Prague Film Institute,
Hlubočepská 35/4

152 00 Prag 5, Hlavní město Praha, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium