Prague Film School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Prague Film School är en av Europas ledande skolor som erbjuder praktisk utbildning inom kärnteknikens filmdisciplin. Skolans accelererade program, dess internationella fakultet och faciliteter i världsklass drar studenter från hela världen böjda på att konvertera en långvarig passion för film till ett livstids yrke

Varför studerar du på Prague Film School ?

Praxisorienterad: Man skulle vara hårdpressad för att hitta ett program som ger lika mycket praktisk exponering för filmskapande. Mer än 400 filmer spelas in per år på Prague Film School och studenter i årsprogrammet deltar i så många som 30 produktioner. Funktionsprincipen för Prague Film School är utbildning, och vi tror att med instrument eller med språk är det enda sättet att utveckla flytande att öva. Avancerade anläggningar: Prague Film School är välfylld med den senaste spetskomponenten som används i professionella filmproduktioner över hela världen. Studenter har omedelbar tillgång till skolans flotta av kameror, inklusive RED Epic, Arri Alexa, Canon och Sony HD-kameror, förutom high-end belysning, ljud och grepp.

Intensiv: Den typ av student som väljer Prague Film School kommer till oss eftersom han eller hon har väsentligen bara ett år när det gäller tid eller ekonomiska resurser att passera från var han eller hon är i livet för närvarande i en värld av professionell filmskapande. Vi har då bara ett år att föra dessa elever till en kompetensnivå där de kan arbeta professionellt. Som sådan är programmet hårt pressat.

Fakultet-student relationer: Kärnfakulteten tas in från hela världen. Medan alla lärare är utbildade professionella filmskapare är deras främsta syfte i Prag att lära eleverna på Prague Film School . Dynamiken är då vad du hittar på exklusiva boarding schools och små högskolor i USA, där lärarna är mycket hängivna för sina studenter och tillgängliga. Fakulteten utgör också skolans ideologi om att integrera europeiskt konsthus med amerikanska oberoende biografer.

Studentkårens mångfald: I en studentkår på 60 studenter är 25-30 länder representerade. Nästan alla andra studenter kommer från en annan del av världen, men det finns ett subkulturellt lim som binder samman dem. Eleverna bor och andas film tillsammans.

Liberalism: De flesta elever på vår skola har fullgjort grundutbildning och ser sin tid på filmskolan som en cherished chans att gifta sig med sina djupa intressen med en kallelse. Som sådan behandlar administrationen alla elever som ansvariga vuxna och litar på att eleverna tar fullt ansvar för sina studier. Skolan påverkar inte elevernas konstnärliga val.

Prag: Prag är en av de mycket sällsynta städerna som lyckas kombinera kosmopolitiken med intimitet och skönhet. Dess magi är uppenbart för nästan alla som är lyckliga nog att spendera tid här. Prag är ett stort europeiskt filmcenter med en av kontinens största och äldsta filmstudior. Staden anses vara världens vackraste huvudstäder och produktioner kommer från hela världen för att utnyttja stadens skönhets- och filmresurser. För en filmstudent är Prag en drömstad som ger en inställning för nästan vilken typ av film, en karismatisk storstads buzz för inspiration och överkomlighet som fortfarande är unik i den utvecklade världen.

Platser

prag

Address
Prague Film School
Pstrossova 19

110 00 prag, prag, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium