AMIDEAST America-Mideast Educational & Training Services

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

AMIDEAST Är en ledande amerikansk ideell organisation som deltar i internationell utbildnings-, utbildnings- och utvecklingsverksamhet i Mellanöstern och Nordafrika. Grundades 1951, AMIDEAST I sina första år fokuserade på att främja amerikansk studie till studenter i MENA-regionen och hantera amerikanska stipendier och utbyten som flaggskeppet Fulbright Foreign Student Program. Medan dessa viktiga program fortsätter, har vårt arbete ökat betydligt.

Idag AMIDEAST Program och tjänster berör livet för en halv miljon personer om året - förbättrar utbildningsmöjligheter och kvalitet, stärker lokala institutioner och utvecklar språk och yrkeskunskaper som är viktiga för framgång i världsekonomin.

Mission

  • Att bygga tvärkulturell förståelse
  • Utökade utbildningsmöjligheter
  • Förbereda individer för jobb i världsekonomin
  • Stärka institutioner och samhällen
  • Stärka kvinnor och ungdomar

Vårt arbete

Varje år, AMIDEAST Tillhandahåller engelskspråkig och professionell kompetensutbildning, pedagogisk rådgivning och testtjänster till hundratusentals studenter och yrkesverksamma i Mellanöstern och Nordafrika. Vi stöder också många institutionella utvecklingsprojekt i regionen och administrerar några av världens utbildningsutbytesprogram.

Där vi arbetar

Huvudkontor i Washington, DC, AMIDEAST NETWORK Spänner över Mellanöstern och Nordafrika - en region med enorm mångfald och rika kulturarv. Från Marocko till Oman och Irak till Jemen, AMIDEAST Driver mer än 20 kontor i 11 MENA-länder och sysselsätter cirka 1000 specialiserade yrkesverksamma.

Enskilda landkontor stöder landspecifika portföljer av program och tjänster. Däremot arbetar varje dag varje dag för att främja AMIDEASTs grundläggande uppdrag att expandera möjligheterna genom utbildning samtidigt som man förstärker den ömsesidiga förståelsen mellan amerikaner och medborgarna i Mellanöstern och Nordafrika.

Årliga höjdpunkter

Empowering Ungdom och Kvinnor - temat för vår årsrapport för 2016-återspeglar den växande betoningen av vår programmering på dessa två viktiga demografiska grupper. Skälen är enkel: Vad händer idag för att förbättra ungdomars och kvinnors tillgång till utbildning och utbildning kommer att avgöra framtiden för sina länder och MENA-regionen. Genom våra program bygger vi professionella och engelska färdigheter, förbättrar anställbarhet, utökar tillgången till högre utbildning i USA, förbättrar skolor, främjar globala perspektiv och underlättar engagemang. De inspirerande berättelserna i rapporten visar hur ungdomar och kvinnor dra nytta av dessa program och hur AMIDEAST möter den viktigaste utmaningen.

Platser

Tunis

Address
Tunis, Tunis, Tunisien

Rabat

Address
Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Marocko

Amman

Address
Amman, Amman Governorate, Jordanien

Washington

Address
Washington, District of Columbia, Amerikas förenta stater

Kairo

Address
Kairo, Cairo Governorate, Egypten

Bagdad

Address
Bagdad, Bagdad Governorate, Irak

Kuwait City

Address
Kuwait City, Al Asimah Governate, Kuwait

beirut

Address
beirut, Beirut Governorate, Libanon

Riyadh

Address
Riyadh, Riyadh-provinsen, Saudiarabien

Abu Dhabi

Address
Abu Dhabi, Abu Dhabi, Förenade arabemiraten

Sana'a

Address
Sana'a, Huvudstads kommun, Jemen

Gaza

Address
Gaza, Palestina