Läs den officiella beskrivningen

Internationalisering är en av de viktigaste strategiska mål Baden-Württemberg Cooperative State University Heidenheim.

Undersökningar visade att mer än 35% av våra elever tillbringar en termin utomlands. Denna siffra är långt över genomsnittet och andelen utresande studenter överskrider även de av stora universitet som Heidelberg eller Tübingen. Vi har partneruniversitet över hela världen där studenter antingen kan tillbringa en termin utomlands Studera Exchange eller göra praktik i ett internationellt företag Work Exchange.

År 1974, det Öffnet einen internen Link im aktuellen FensterUniversity av Cooperative Education (numera Baden-Württemberg Cooperative State University) - på tyska "Berufsakademie" (numera Duale Hochschule Baden-Württemberg) - lanserades som ett nyskapande nytt projekt i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Den var avsedd att ge studenterna en eftergymnasial utbildning baserad på den unika kombinationen av teoretiska studier och on-the-job training. UCE elever alternerar mellan akademisk och yrkesmässig utbildning, vilket ger dem möjlighet att omedelbart tillämpa begrepp lärt sig i klassrummet till sin arbetsplats och i gengäld få nya idéer från sina utbildningsföretag till universitetet.

Heidenheim universitet Cooperative Education är ackrediterat av Open University Storbritanniens. Tredje årets studerande kan skriva in sig vid öppna universitetet och efter examen de tilldelas OU "Kandidatexamen med Honours" utöver den tyska "Bachelor".

Det dubbla systemet för lärande

Det dubbla systemet för utbildning, vilket ger en praktiskt inriktad utbildning som omfattar både, arbetsgivare samt statliga akademiska institutioner, har en lång tradition i Tyskland. "Duale Hochschule Baden-Württemberg" - Baden-Württemberg Cooperative State University - representerar en utvidgning av denna dubbla system för lärande i området för högre utbildning.

University of Cooperative Education expanderade mycket snabbare än väntat av planerarna. Det ökande antalet elever reflekterar den växande efterfrågan på junior personal med en praktiskt inriktad utbildning i näringslivet, industrin och sociala institutioner.

Den typiska arbetsgivare kommer att erbjuda en praktikplats till studenten med den bestämda avsikten att slutligen ta den framgångsrika examen i fast anställning. Faktum är att nästan 90% av våra studenter har redan ett anställningskontrakt när de tar sina slutprov.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tysk

Skolan erbjuder också:

Förberedande år

Baden-Wuerttemberg Cooperative State University

Baden-Württemberg Cooperative State University Heidenheim introducerar ett nytt program som kallas "Bridge Year". Vår Bridge År hjälper internationella studenter att få f ... [+]

Baden-Württemberg Cooperative State University Heidenheim introducerar ett nytt program som kallas "Bridge Year". Vår Bridge År hjälper internationella studenter att få förberedda för att studera i Tyskland DHBW (Duale Hochschule Baden-Württemberg - Baden-Württemberg Cooperative State University).

För att studera på DHBW som utländsk student måste du ge bevis på tyska språkkunskaper, avgångsexamen motsvarar den tyska "Abitur" och ett utbildningsavtal med en av våra samarbetsvilliga företag. Under the Bridge Year Program vi kommer att stödja er i ansökningsförfarandet.

Om programmet Programtid: Oktober 2015 till augusti 2016 Programmet riktar sig till ut... [-]
Tyskland Heidenheim
Kontakt Skolan
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska