Baden-Wuerttemberg Cooperative State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Internationalisering är en av de viktigaste strategiska mål Baden-Württemberg Cooperative State University Heidenheim.

Undersökningar visade att mer än 35% av våra elever tillbringar en termin utomlands. Denna siffra är långt över genomsnittet och andelen utresande studenter överskrider även de av stora universitet som Heidelberg eller Tübingen. Vi har partneruniversitet över hela världen där studenter antingen kan tillbringa en termin utomlands Studera Exchange eller göra praktik i ett internationellt företag Work Exchange.

År 1974, det Öffnet einen internen Link im aktuellen FensterUniversity av Cooperative Education (numera Baden-Württemberg Cooperative State University) - på tyska "Berufsakademie" (numera Duale Hochschule Baden-Württemberg) - lanserades som ett nyskapande nytt projekt i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Den var avsedd att ge studenterna en eftergymnasial utbildning baserad på den unika kombinationen av teoretiska studier och on-the-job training. UCE elever alternerar mellan akademisk och yrkesmässig utbildning, vilket ger dem möjlighet att omedelbart tillämpa begrepp lärt sig i klassrummet till sin arbetsplats och i gengäld få nya idéer från sina utbildningsföretag till universitetet.

Heidenheim universitet Cooperative Education är ackrediterat av Open University Storbritanniens. Tredje årets studerande kan skriva in sig vid öppna universitetet och efter examen de tilldelas OU "Kandidatexamen med Honours" utöver den tyska "Bachelor".

Det dubbla systemet för lärande

Det dubbla systemet för utbildning, vilket ger en praktiskt inriktad utbildning som omfattar både, arbetsgivare samt statliga akademiska institutioner, har en lång tradition i Tyskland. "Duale Hochschule Baden-Württemberg" - Baden-Württemberg Cooperative State University - representerar en utvidgning av denna dubbla system för lärande i området för högre utbildning.

University of Cooperative Education expanderade mycket snabbare än väntat av planerarna. Det ökande antalet elever reflekterar den växande efterfrågan på junior personal med en praktiskt inriktad utbildning i näringslivet, industrin och sociala institutioner.

Den typiska arbetsgivare kommer att erbjuda en praktikplats till studenten med den bestämda avsikten att slutligen ta den framgångsrika examen i fast anställning. Faktum är att nästan 90% av våra studenter har redan ett anställningskontrakt när de tar sina slutprov.

Platser

Heidenheim

Address
Marienstraße 20
D-89518 Heidenheim, Baden-Württemberg, Tyskland

Program