Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Institutet för Animation, Visuella effekter och digital Postproduction Grundades 2002 som en del av Film Academy Baden-Württemberg. Under ledning av professor Thomas Haegele, har det utvecklats till en av de mest framgångsrika träningscenter för animering i Tyskland och har ett utmärkt internationellt rykte. Animerade filmer av Film Academy har med tyska och internationella festivaler redan vunnit flera utmärkelser.

Sedan starten 1991 är på Film Academy Baden-Württemberg på principen "learning by doing" lärs ut och produceras. Eleverna lär sig att göra film genom att göra filmer: du skriver filmmanus, utforma och bygga uppsättningar, kamera eller bly direktör, skapa animationer och visuella effekter, komponera filmmusik eller göra ljuddesign, redigering och montage.

Projektet stöds och åtföljs av gästföreläsare från praktiken. Yrkesverksamma från den tyska och internationella film- och mediebranschen ger sina kunskaper och erfarenheter i seminarier och workshops till studenter på. Denna filosofi skapar en direktlänk mellan studier och praktik och har bidragit med sin närhet till marknaden framgång Film Academy.

Studentprojekt

Ända sedan Oscarnominering för kortfilmen "The Wheel" blev Institute of Animation, Visuella effekter och digital Postproduction internationell uppmärksamhet. Plattformen Animation Karriär Review valde Animation Department 2014 bland topp 5 av de bästa animation skolor runt om i världen. Under de senaste åren, studentproduktioner i animeringen institutet med tyska och internationella festivaler, till exempel som ett första steg, VES Awards, LA Shorts, SIGGRAPH, SICAF eller Annecy International Animation Film Festival, vann flera utmärkelser.

Platser

Ludwigsburg

Institute of Animation, Visual Effects and digital Postproduction at the Filmakademie Baden-Wuerttemberg

Address
Filmakademie Baden-Württemberg
Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction
Akademiehof 10

D-71638 Ludwigsburg, Baden-Württemberg, Tyskland
Telefon
+49 7141 969 82 800