Läs den officiella beskrivningen

JMU: En historia av framgång

Historien om Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg når tillbaka till 1402. Vid den tiden var det den sjätte institutionen för högre utbildning som grundades i de tyskspråkiga regionerna i Europa efter universiteten i Prag, Wien , Heidelberg, Köln och Erfurt.

Kända forskare

Många framstående forskare och forskare, 14 nobelpristagare bland dem, har forskat och undervisat i Würzburg. Noterbara forskare inkluderar Wilhelm Conrad Röntgen, som upptäckte röntgenbilder i Würzburg år 1895 och Klaus von Klitzing, som upptäckte Quantum-Hall Effect. Idag består Würzburgs universitet av tio fakulteter med cirka 425 professorer och 29.000 studenter.

Ett omfattande urval av ämnen

Förutom de fyra klassiska ämnena - medicin, teologi, filosofi och juridik - erbjuder universitetet också många nya examensprogram . De senaste tilläggen är Nanostructure Technology, Functional Materials, Spelteknik, Modern Kina, Digital Humaniora, Mediekommunikation, Mänskliga Faktorer i Computing Systems och Museology, för att bara nämna några.

Huvudforskning

JMU är starkt engagerad i åtta pelare :

  • Biovetenskap
  • Hälsokunskap
  • Molekylär kemi och material
  • Kvantfenomen i nya material
  • Digital Society
  • Kulturellt arv
  • Normer och beteende
  • Globala förändringar

En expansionspolitik

Eftersom antalet erbjudna utbildningar har ökat har också universitetet det. För att tillgodose tillväxten av studentpopulationen byggdes Hubland Campus på en kulle vid den östra kanten av staden. Nyutvecklade utbildningar och ett stadigt tillflöde av studenter fortsätter att driva institutionens tillväxt. Universitetet utvidgades 2011 till att omfatta det nybildade Campus Nord, ett 39 hektar stort område i närheten av Hubland Campus.

JMU är en av de ledande högskolans högskolor i Tyskland, enligt rankningar av inhemska och internationella forskningsorganisationer och internationella expertkommittéer. På internationell nivå ligger universitetet i Würzburg i högkvalitativa akademiska institutioner i många vetenskapliga discipliner, inklusive biologi, medicin, fysik och psykologi.

Forskningscentra är ett varumärke

På 1990-talet började universitetet inrätta fackliga forskningscentra , som öppnade nya forskningsområden och möjligheter till innovativa examensprogram. Dessa tvärvetenskapliga centra, såsom Forskningscentret för smittsamma sjukdomar, har blivit ett internationellt framträdande varumärke vid universitetet i Würzburg.

Skapandet av forskningscentra har drivit universitetet till toppnivå i tyska akademiska institutioner och har haft många positiva effekter. Det har till exempel snabbt ökat mängden offentlig finansiering, privata donationer och forskningsfonder från industriföretag. Antalet akademiskt prestigefyllda publikationer har också ökat markant sedan mitten av 1990-talet, trots att antalet ställningar för professorer och assistenter vid universitetet var nästan konstant under den perioden.

Vetenskap och framgång

Universitetet i Würzburgs många samarbetsforskningscentra, forskarutbildningsgrupper och forskningsenheter, finansierade av den tyska forskningsstiftelsen (DFG) har bidragit kraftigt till universitetets höga ställning i det vetenskapliga samfundet. År 2002 lanserade universitetet i Würzburg en av tre DFG-finansierade centra of excellence i Tyskland - Rudolf Virchow Center / DFG Research Center för Experimental Biomedicine. Forskargrupperna undersöker viktiga proteiner, som är särskilt viktiga för en fortsatt hälsa och för att förstå sjukdomsuppkomsten.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Sommarkurser

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Denna modul är utformad för avancerade studenter och studenter som är intresserade av affärsinformationssystem och internationell ledning. Det ger en unik kombination av ... [+]

Denna modul är utformad för avancerade studenter och studenter som är intresserade av affärsinformationssystem och internationell ledning. Det ger en unik kombination av affärs- och informationsteknik och fokuserar på möjligheter som kommer från en alltmer digitaliserad och globaliserad ekonomi i Europa.

Föreläsningarna kommer att omfatta olika aspekter av digitalisering, affärsinformationssystem och informationshantering. På grund av sin interaktiva design ger föreläsningar teoretisk och praktisk inblick i morgondagens viktiga ämnen, bland annat digitala affärsmodeller, affärsanalys, informationshantering och blockchain-baserade teknologier.

Kulturella aktiviteter som vinprovning och guidad besöksturné i Würzburg Residenz kompletterar lärarupplevelsen för att ge studenterna en djup inblick i företag, kultur och vardag i vår region.... [-]

Tyskland Würzburg
Juli 2019
Heltid
10 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Denna modul är utformad för avancerad grundutbildning och forskarstuderande intresserad av internationell ekonomi och internationell förvaltning. Det ger en unik kombinat ... [+]

Denna modul är utformad för avancerad grundutbildning och forskarstuderande intresserad av internationell ekonomi och internationell förvaltning. Det ger en unik kombination av näringsliv och ekonomi i föreläsningar med fokus på möjligheter, hot och utmaningar som framtida chefer och politiker världen över.

De ekonomiska föreläsningarna kommer att omfatta européernas makro-, klimat-, handels- och konkurrenspolitik samt den östra utvidgningen av unionen. Företagsföreläsningarna kommer att hantera internationell finansiell rapportering och beskattning, globala försörjningskedjor och personalhantering i kölvattnet av den demografiska övergången.

Föreläsningar utarbetas och presenteras av professorer i företagsekonomiska fakulteten vid universitetet i Würzburg och partneruniversiteter som är alla experter inom sina områden. Föreläsningarna kombineras med utflykter till internationellt orienterade företag och offentliga institutioner som möjliggör diskussioner ur ett mer praktiskt perspektiv.... [-]

Tyskland Würzburg
Juli 2019
Heltid
10 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska