Läs den officiella beskrivningen

Community Colleges of Spokane

Community Colleges of Spokane grundades 1963 och är ett dynamiskt samhällskolområde som serverar över 30 000 studenter per år i östra Washington. CCS är ett pulserande, omfattande lärande samhälle - med utbildningsmöjligheter för studenter i alla åldrar och förmågor.

Vi är ett community college distrikt bestående av två ackrediterade högskolor, Spokane Community College (SCC) och Spokane Falls Community College (SFCC). Förutom att betjäna en stor urban och förorts befolkning i större Spokane, erbjuder distriktet utbildnings tjänster till landsbygdssamhällen i hela en 12 302 kvadratkilometer region i östra Washington. Denna region omfattar alla Spokane, Stevens, Whitman, Ferry och Pend Oreille Counties, liksom delar av Lincoln County.

Båda högskolorna i CCS är ackrediterade av Nordvästkommissionen för högskolor och universitet och styrs av Washington State Board of Community and Technical Colleges.

 • 1144 Barn och familjer tjänstgjordes av Head Start och Early Head Start under det senaste året
 • 19.298 Award Söker studenter
 • 87,2% sysselsättningsgrad
 • 2 899 Grader Tilldelade

114384_114312_CCSscc-sfcc-Blue-vert-.png

Spokane Community College

Spokane Community College (SCC) är en av två ackrediterade institutioner för Community Colleges of Spokane och en av de största gemenskapskollegierna i staten. SCC är känt för ledande program inom fordonsindustrin, luftfart, kosmetologi, kulinariska konster, sjukvård, bearbetning och svetsning, för att bara nämna några. Vi tränar och certifierar också många yrkesverksamma genom vårt lärlingscenter och journalscenter och den populära Avista / SCC Lineworker School. SCC ger associerade grader och överföringsprogram för att öppna din väg till en fyraårig högskola eller universitet. Huvudkontoret ligger i Spokane, med centra i Colville, Newport, Republic, Ione och Inchelium.

Välkommen till Spokane Community College

Spokane Community College (SCC) är känd för karriär / tekniska program som får akademiker jobb i hög efterfrågan yrken, samt exceptionella överföringsalternativ. Vi tjänar mer än 20 000 studenter varje år på vår huvudsakliga campus i East Spokane och centra i Colville, Inchelium, Ione, Newport och Republic, vilket gör SCC till en av de största högskolorna i staten.

SCC-uppdrag och kärnämnen

Uppdrag

Spokane Community College erbjuder utbildningsmöjligheter för högskoleberedskap, arbetskraftsutbildning och universitetsöverföring som tillgodoser behoven hos de olika samhällen vi tjänar. Vi är engagerade i studenters framgång genom aktivt lärande, dynamiska relationer och stödjande miljöer.

Kärnämnen

Högskolan har identifierat fyra kärnämnen för att ytterligare definiera uppdraget som används för att utvärdera uppdragsuppföljning.

 • Arbetskraftens utveckling
  • SCC: s professionella tekniska certifikat och examensprogram är industristandard och förbereder eleverna på grundnivå inom sina disciplin.
 • Akademisk överföring
 • Studenter som är inskrivna i Academic Transfer kurser är väl förberedda och framgångsrika när de överför sina kurs och / eller associerar grader i strävan efter nästa steg i sin utbildning plan.
 • College Readiness
 • College Readiness-program uppfyller studenternas behov och förbereder dem för kurser på högskolanivå samtidigt som de ger dem möjlighet att lyckas akademiskt, personligen och professionellt.
 • Student framgång
 • Eleverna får möjlighet att lyckas i en miljö som stärker den individuella och professionella tillväxten genom akademisk, personlig och professionell utveckling.

Syn

Spokane Community College är där studenter omvandlar sina liv och uppnår sina mål, berikar våra samhällen.

Kärnvärderingar

Student framgång, Excellence, Tillgänglighet, Inklusivitet, Samarbete, Ömsesidigt Respekt, Responsiveness, Livslångt lärande

Du hör här

Oavsett ditt mål kan vi hjälpa dig att lyckas. I mer än 50 år har vi hjälpt människor att byta jobb, tjäna överföringsgrader och starta nya liv.

Utforska dina alternativ

Vi har mer än 120 program, inklusive överföring grader och sätt att förbereda dig för ett universitet. Vi har också många karriär- och tekniska program som arkitektur, IT, miljövetenskap och mer.

Spokane Falls Community College

Spokane Falls Community College (SFCC) är en av två ackrediterade institutioner för Community Colleges of Spokane . SFCC är en pedagogisk ledare som erbjuder överkomliga program av högsta kvalitet med fakultet och personal som är dedikerade till utmärkt undervisning och student framgång. Vi har möjligheter för alla som vill nå en karriär / teknisk examen eller certifikat, överföra till ett fyraårigt universitet eller fortsätta sin utbildning med vår växande ansökan om kandidatexamen. Vår huvud campus ligger i västra Spokane med platser i Pullman, Fairchild Air Force Base och online.

Välkommen till Spokane Falls Community College

Spokane Falls Community College är en pedagogisk ledare som erbjuder överkomliga program av högsta kvalitet med fakultet och personal tillägnad utmärkt undervisning och student framgång. Vi har alternativ för karriär-tekniska certifikat och grader, överföring grader och ett växande antal kandidatexamen av tillämpade vetenskapliga program. Vi serverar mer än 8 000 studenter varje år på vår huvud campus i västra Spokane, vår campus i Pullman och Online.

Vårt uppdrag, kärntema,

Uppdrag

Spokane Falls Community College uppfyller samhällets behov genom att främja studentprestanda genom kvalitativa, tillgängliga lärande möjligheter som omfamnar mångfald, främja eget kapital och främja global medvetenhet.

Kärnämnen

Vi uppfyller vårt uppdrag genom fem kärnämnen:

 • Utmärkt Instruction / Learning
  • SFCC-fakulteten, studenter och administration åtar sig att utmärkta i undervisning och lärande.
 • Studentprestation
 • SFCC ger eleverna de verktyg och möjligheter att uppnå sina mål.
 • Bred åtkomst
 • SFCC öppnar tillgång till alla studenter genom olika undervisningsmetoder, modaliteter av undervisning och tjänster och platser.
 • Mångfald, Equity, Global Awareness
 • SFCC utvecklar mångfald, främjar kapital och förbereder eleverna att leva ansvarsfullt i en alltmer global civilisation.
 • Respons på gemenskapens behov
 • SFCC uppfyller de förändrade behoven hos våra samhällsintressenter genom samarbete och innovation.

Syn

SFCC är en pedagogisk ledare och partner med samhället och regionen i att tillhandahålla flexibla, lyhörda program av högsta kvalitet. Vår fakultet och personal är tillägnad student framgång, kulturell berikning och livslångt lärande i en student-centrerad miljö som uppmuntrar personlig och professionell tillväxt.

Kärnvärderingar

 1. Academic Excellence där både läraren och läraren är ansvariga för lärandet som speglar intellektuell vitalitet, nyfikenhet, kreativitet och rigor.
 2. Akademisk Frihet där vi känner igen yttrandefrihet, uttryck och idéer samt rättigheter för studenter, lärare och personal som är involverade i intellektuell utredning i kunskapsutveckling.
 3. Samarbete i styrelseformer och samverkansarbete i partnerskap som erkänner den synergi som följer av brett deltagande och värdering av alla röster.
 4. Mångfald i våra studenter, lärare, personal och samhälle i tron att det berikar vår inlärning och tillväxt.
 5. Personlig Excellence som speglar integritet och omsorg i hela kollegiet.
 6. Respektera varandra för att erkänna olika livserfarenheter och främja kollegialitet baserad på tron på mänskliga rättigheter och värdighet för varje individ.
 7. Studentsuccess förstärkt av våra omfattande supporttjänster utformade för att hjälpa studenter att lyckas.
 8. Environmental Stewardship genom vilket vi visar vår respekt och ansvar för den naturliga miljön.

114385_114316_16.SFCC.ForeignExchange345.JPG

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Associate of Applied Science

Community Colleges of Spokane

I det här programmet lär du dig att inspektera, service och reparera flygplan och helikoptrar av alla storlekar. Federal Aviation Administration (FFA) - godkända kurser g ... [+]

Luftfartsteknik

Om programmet

Om du gillar flygplan och tycker om att fixa saker med verktyg, kan en karriär som flygtekniker vara en bra passform.

I det här programmet lär du dig att inspektera, service och reparera flygplan och helikoptrar av alla storlekar. Federal Aviation Administration (FFA) - godkända kurser ger en väl avrundad utbildning i allmän flygmekanik. Du får praktisk erfarenhet av att arbeta med flygplansstrukturer, motorer, hydraulik, elkablar, flyginstrument och andra luftfartskomponenter och system.

Som examen av programmet kommer du vara berättigad att ta FAA-tentamen för licensur i både flygplan och kraftverk. Oavsett om du vill arbeta med enmotoriga flygplan eller stora kommersiella jetflygplan, kommer det här programmet att förbereda dig för en mängd karriärmöjligheter med stora flygbolag, tillverkare, reparationsstationer, strukturreparationsanläggningar och andra organisationer inom flygindustrin.... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Community Colleges of Spokane

Om du är organiserad och effektiv, även om du arbetar under tryck och jonglera en rad olika uppgifter, kan du njuta av att lära dig nya saker, som passar dig fysiskt, som ... [+]

Hotell- och restauranghantering

Drömmer du om att bo på ett avlägset, exotiskt ställe eller en favoritfluga närmare hemmet? Fjällstugor, badorter och skidorter - och din hemstad - behöver alla människor som är skickliga på hotell- och restauranghantering. Våra kandidater njuter av positioner som operativa chefer, försäljnings- och marknadsföringspersonal, receptionist och nattrevisorer. De klarar också motell, restauranger, bankett och catering, marinor, barer, matsalar och hotellrumsavdelningar.

Om du är organiserad och effektiv, även om du arbetar under tryck och jonglera en rad olika uppgifter, kan du njuta av att lära dig nya saker, som passar dig fysiskt, som att arbeta som en del av ett team som tjänar allmänheten, har en trevlig personlighet och en hälsosam dos av sund förnuft, då är du den perfekta kandidaten för en karriär inom hotell- och restaurangförvaltning!... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Community Colleges of Spokane

AAS-programmet för informationsteknik är utformat för att ge studenterna möjligheter inom flera områden av informationsteknik. Denna grad säkerställer att studenten är ku ... [+]

Informationsteknologi

AAS-programmet för informationsteknik är utformat för att ge studenterna möjligheter inom flera områden av informationsteknik:

Dator- och nätverksinstallation och underhållsförmåga.Business computing färdigheter inklusive dagliga system operationer och applikationer program.Säkerhet och kriminalteknik.Olika Internet och nätverkskunskaper inklusive webbsidor design, klient / server sida programmering, webbserver installation och underhåll.Överföringsalternativ till en fyraårig institution.

Denna grad säkerställer att studenten är kunnig inom ett brett spektrum av IT-ämnen som ofta behövs av IT-branschen.

Typisk studentplan för sommaren 2019Första kvartenBT 100 Börjar tangentbord, 1ENGLÄR 101 planering för IT-studenter, 1IS 103 Informationsteknologi Grundläggande, 5IS 105 Ansökningar om IT I, 3Totalt antal krediter: 15Andra kvartenIS 107 Applikationer för IT II, 3IS 132 Datateknik och lag, 5IS 162 Datakommunikation och nätverk, 3IS 210 Internetprogrammering I, 5Totalt antal krediter: 16Tredje kvartaletCS 121 UNIX / Linux, 3ENGLIS 144 Programmeringsunderlag, 3PHYS 100 Inledande fysik, 5Totalt antal krediter: 16Fjärde kvartenCS 223 Programmering för IT, 5IS 260 Databasteori, 5IS 262 Nätverkshantering, 5Totalt antal krediter: 15Femte kvartaletIS 234 Computer Forensics I, 5IS 244 Nätverkssäkerhet I, 5MATH 98 Algebra III 1 , 5Totalt antal krediter: 15Sjätte kvartaletIS 228 Internet-servrar, 5IS 245 Nätverkssäkerhet II, 5IS 266 Samarbetsutbildningsseminarium, 1IS 267 Samhällsutbildning Arbetslivserfarenhet, 2Totalt antal poäng: 13... [-]
Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Community Colleges of Spokane

Om du är fantasifull och njuter av att skapa vackra inomhusutrymmen, kan en karriär som inredningsarkitekt vara en perfekt passform. I det här programmet lär du dig att b ... [+]

InredningsdesignOm programmet

Om du är fantasifull och njuter av att skapa vackra inomhusutrymmen, kan en karriär som inredningsarkitekt vara en perfekt passform.

I det här programmet lär du dig att blanda kreativitet med tekniska element för att designa bostads- och kommersiella interiörer. Kurser i både vetenskap och konst - kombinerat med praktisk praktik i studion - kommer att bygga dina professionella färdigheter i problemlösning, ritning, textilier och material, hållbar designpraxis, datorstödd design och andra områden som är viktiga för framgång inom fältet .

Om du vill fortsätta din utbildning på en fyraårig institution - eller om du planerar att gå in på fältet omedelbart - kommer en examen från detta program att hjälpa dig att förbereda dig för möjligheter inom inredning och arkitekturföretag, bostadsförbättringsbutiker, möbelaffärer, specialdesign butiker och andra organisationer i branschen.... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Community Colleges of Spokane

Oavsett om du vill arbeta på en familjebostad, för ett jordbruksföretag, eller för en lokal, statlig eller federal byrå, kan det här programmet förbereda dig för en rad k ... [+]

Om programmet

Om du är intresserad av agribusiness och jordbruk, kan jordbruksföretagsprogrammet vara för dig. Oavsett om du vill utvidga din karriär inom jordbruket till nästa nivå eller vill ha utbildning för att få jobb på grundnivå i våra regionens stora agribusiness och jordbruksindustrier, är programmets omfattande utbildning utformad för att förbereda dig för framgång.

Oavsett om du vill arbeta på en familjebostad, för ett jordbruksföretag, eller för en lokal, statlig eller federal byrå, kan det här programmet förbereda dig för en rad karriärmöjligheter inom det brett jordbruket.

Jordbruksföretag

Om du letar efter att odla din karriär inom jordbruket, kan en grad i jordbruksverksamheten vara ett bra ställe att börja.... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Diplom

Community Colleges of Spokane

Vi erbjuder ett HSC-program för kvalificerade internationella gymnasieskolor som vill ha en start på sin högskoleutbildning. Du kan spara tid och pengar genom att slutför ... [+]

International High School Completion Program

Vi erbjuder ett HSC-program för kvalificerade internationella gymnasieskolor som vill ha en start på sin högskoleutbildning. Du kan spara tid och pengar genom att slutföra två program samtidigt. Studenter i detta program kan tjäna en Washington State gymnasiet diplom och associera examen samtidigt.

Vi erbjuder inte ett fristående gymnasiet diplom. Alla studenter i detta program måste vara inskriven i vår gymnasiet och vår associerade examen samtidigt. Klasser kommer att tjäna poäng för båda graderna.

Förkunskapskrav16 år efter programstartdatumAvslutande av 10: e klass (eller motsvarande)Avslutad internationell studentansökanKopia av giltigt passEngelska kunskaper för direkt tillträde till programmetGymnasiet transkriberar med en kumulativ GPA på 3,0 eller högre i betyg 9 och 10Avslutad och undertecknad Minor Student Homestay Application för studenter 16 eller 17 år gammalRedovisning och slutfört avtalsformulär... [-]
Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Högskoleexamen

Community Colleges of Spokane

Vill du få din kandidatexamen i företagsekonomi? SCC är ett bra ställe att börja. Med vår AA-grad eller direktövergångsgrad (DTA) kan du skriva in ett universitetsprogram ... [+]

Om programmet

Vill du få din kandidatexamen i företagsekonomi? SCC är ett bra ställe att börja. Med vår AA-grad eller direktövergångsgrad (DTA) kan du skriva in ett universitetsprogram som junior och slutföra en kandidatexamen i företagsekonomi, ekonomi eller förskolan.

I det här programmet kommer du att arbeta nära med en rådgivare eller fakultetsrådgivare så att du kan vara säker på att dina lektioner kommer att överföra hur du vill. Majoriteten av studenterna tar företagsstatistik, ekonomi, internationell verksamhet och redovisningskurser.

Om du är säker på att du vill ha en fyraårig examen i näringslivet, är det vägen för dig. Om du är intresserad av Eastern Washington Universitys affärsprogram, har vi dock avtal med flera associerade program inom tillämpad vetenskap, inklusive allmänt företag, ledning, marknadsföring, juridisk administration och advokat.... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Community Colleges of Spokane

Om du är en kreativ person som gillar att uttrycka dig själv artistiskt kan en grad i konst leda till den perfekta karriären för dig. I detta program kommer du att öka di ... [+]

Bild och form

Om programmet

Om du är en kreativ person som gillar att uttrycka dig själv artistiskt kan en grad i konst leda till den perfekta karriären för dig.

I detta program kommer du att öka din passion och uppskattning för konst, samtidigt som du fyller de grundläggande kurser som krävs för överföring till ett fyraårigt universitet, högskola eller konstskola. Du kommer att utveckla dina konstnärliga färdigheter och tekniker genom fakultetsinstruktion och praktisk studioarbete i keramik, teckning, målning, printmaking eller skulptur.

Oavsett om du vill bli en professionell konstnär, en konstlärare, en konstkonsulator eller en konstadministratör, kan du få en konstnärlig examen som hjälper dig att förvandla din konstnärliga talang till en karriär.... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kurser

Community Colleges of Spokane

Det intensiva engelska språkprogrammet (IELP) är ett enastående, helt ackrediterat språkprogram som hjälper internationella studenter från hela världen att utveckla sina ... [+]

Intensivt engelsk språkVill du förbättra din engelska?

Det intensiva engelska språkprogrammet (IELP) är ett enastående, helt ackrediterat språkprogram som hjälper internationella studenter från hela världen att utveckla sina engelska språkkunskaper. Det erbjuds på Spokane Falls Community College.

Du kommer snabbt att utveckla dina engelska färdigheter och förvärva den akademiska och kulturella kompetensen du behöver för att lyckas.

När du slutför det här programmet kan du gå in på vanliga högskolekurser på SFCC eller SCC.

Oavsett om du är en nybörjare eller en mer avancerad engelsk student, kommer du att förbättra dina kunskaper i IELP snabbt eftersom:... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 - 11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska

Pathway på grundnivå

Community Colleges of Spokane

SFCC: s STEM Pathway serverar studenter som söker karriär baserade på naturvetenskap, teknik, teknik och matematik, vilket ger dem möjlighet att överföra till sitt valda ... [+]

Vad är STEM?

SFCC: s STEM Pathway serverar studenter som söker karriär baserade på naturvetenskap, teknik, teknik och matematik, vilket ger dem möjlighet att överföra till sitt valda universitet som stora färdiga juniorer. Studerad av en rad kurser som innefattar kalkylbaserad fysik, kemi genom ett helt år organisk kemi, matematik genom olika ekvationer, statik, dynamik och liknande huvudkurser i livs-, fysik- och datavetenskap kan studenterna omfamna fördelarna av vår betoning på tillgång och kvalitet i undervisning samtidigt som vi bygger en solid grund för de klassiska STEM baccalaureate graderna. För de studenter som söker arbete direkt efter att ha avslutat ett SFCC-program erbjuder vi en 2-årig examen i informationsteknik som kan leda direkt till anställning och till en 4-årig kandidatexamen från SFCC i informationssystem och teknik eller cyber säkerhet. Stödberättigade studenter kan delta i programmet Matematik Engineering Science Achievement (MESA).... [-]

Amerikas förenta stater Spokane
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Spokane Community College, 1810 N Greene Street
WA 99217 Spokane, Washington, Amerikas förenta stater
Address
Spokane Falls Community College 3410 W. Fort George Wright Drive
WA 99224 Spokane, Washington, Amerikas förenta stater