Glendale Community College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

översikt

kollegiet Glendale Community College, Grundades 1927 och ackrediterad av Association of West Högskolor Schools (WASC, förkortning på engelska), är det en community college i de statliga universiteten i Kalifornien system som erbjuder tvååriga kurser. Glendale CC erbjuder graderna "Associate i Arts and Associate i Science" och professionella korta kurser för kvalificerade studenter.

Glendale har en av de högsta överföringshastigheter på community college systemet i Kalifornien; många studenter college att närvara de två första åren av en grundexamen innan de överförs till en konkurrenskraftig fyraårig universitetsutbildning. Den har för närvarande 15.000 studenter och 600 från andra länder på ett studentvisum. komplett stöd och vägledning, och en flexibel politik inresetillstånd finns som en del av institutionens program för internationella studenter. Kollegiet accepterar kandidater från hela världen.

"Snabb Data"

 • School två år kombinerat offentligt
 • 15.000 studenter varav 600 internationella studenter från 50 länder
 • Ackreditering: West Högskolor Schools Association (WASC)
 • Beläget i en liten stad (säker och gäst); 16 km norr om centrala Los Angeles
 • Examina som erbjuds: Associate i Arts, Associate i Science (60 enheter) och professionella kurser. Sprakkurser (ESL) som utgör kredit tillgängligt för nya studenter
 • Behörighetskrav: slutförandet av gymnasiet eller mellersta "C" (i genomsnitt 2,0 GPA) om överföring från ett amerikanskt college eller universitet och en personligt uttalande
 • TOEFL: 450 på den tryckta versionen eller 45 på iBT examen. Eller IELTS (granskning av British Council) med 4,5 poäng
 • Undervisning och avgifter (Academic År: 2016-2017): US $ 6385. Kursavgiften för "utländskt" = US $ 205 per enhet
 • uppskattade kostnader levnadskostnaderna (off-campus, i 10 månader): $ 12.000
 • akademiska kalender: halvårs System (perioder om 16 veckor) och "sessioner" kort sikt. Höstterminen börjar i början av september, Vårterminen börjar i mitten av februari, vintersession inleds i början av januari, sommarsessionen börjar i slutet av juni
 • Genomsnittliga storleken på klasserna: 25 till 30 elever
 • Lärare och instruktörer har magisterexamen och doktorsexamen
 • Engelska som andraspråk räknas som krediter som kan användas i samband med examen. I kursen ingår avancerad undervisning i grammatik, skriva, tala och lyssna
 • De mest populära kurserna är: Konst och animering, Aviation (med en koncentration i flygvärdinna) Business Administration, Kommunikation, matlagning, datavetenskap / Information Systems, Hotel Management och restauranger, Musik, Omvårdnad, Teater , TV-produktion och Visual Arts. Det finns 75 kurser totalt.
 • modern och högteknologisk campus ligger på en sluttning på 40 hektar med 18 permanenta byggnader
GCC

akademiska kurser

Glendale Community College har tjänat Glendale och det omgivande området sedan 1927, där han fick ett gott rykte för akademisk excellens som tillgodoser behoven hos en föränderlig värld. Som ett vederbörligen erkänd institution, erbjuder Glendale CC ett brett utbud av akademiska kurser, yrkesutbildning och korta kurser. Och mer än 75 högre utbildning erbjuder Associate Degree, tillsammans med ett brett urval av allmänna utbildningar -allowing eleverna möjlighet att uppfylla kraven i de första två åren av college för att kunna överföra till det tredje året av ett universitet . Detta gör att internationella studenter för att spara tid och pengar på sin utbildning i USA.

Internationella studenter från Glendale har enskilda möten med student mentorer som hjälper dem med sina akademiska planer och allmän orientering färdigheter som behövs för att lyckas, och hjälpa dem i valet av material som heltidsstuderande (12 poäng per termin) .

Den akademiska utbildning i college erbjuds i små, personliga klasser; lämplig tidpunkt med dag- och kvällskurser som bygger på den senaste tekniken, utrustning, laboratorier och moderna undervisningsmetoder.

Förkunskapskrav

Internationella studenter måste lämna in följande handlingar för att ansöka om F-1 visum: (1) internationell registrering form av GCC och handläggningsavgift på $ 60 (2) Officiell avskrift översatt till engelska (3) Rapport över finansiell stöd och kontoutdrag visar en balans mellan US $ 20.800 - total kostnad för ett läsår eller 10 månader (4) minst TOEFL-resultat på 450 (tryckt version) eller 45 i den nya iBT examen (5) Statement / personlig essä

Antagning Begär perioder (International Students)

 • Ht (september) = 1 skrevs den juli
 • vårterminen (februari) = December 01

Observera: Tidsfristerna kan vara flexibla kontakta International Student Office för mer information.

GCC

Plats och Klimat

Glendale Community College ligger i Glendale, en säker bostadsområde cirka tio miles (20 kilometer) nordost om Los Angeles.

Med en blandning av modern och traditionell, är Glendale College i en vacker campus i bergen i bergen i San Rafael där du ser dalar Glendale och delar av Los Angeles skyline. Dess campus består av 40 hektar och 18 byggnader bland vilka det nya komplexet "Science Center" och en planetarium och den nyligen ombyggda biblioteket / studentcentrum, en snackbar och faciliteter för matlagning.

Andra tjänster och faciliteter inkluderar ett renoverat bibliotek, flera laboratorier datorer, Studenthälsan, överföring center, math center / vetenskap, avancerad teknik center, auditorium för scenkonst, konststuderande visa, gym och löparbanorna.

Staden Glendale har en befolkning på 200.000 invånare. Vädret i södra Kalifornien är i allmänhet tempererat och varmt året runt, med en medeltemperatur som sträcker sig från 15 ° C under vintermånaderna vid 35 ° C på sommaren.

International Student Life

Alla nybörjare internationella studenter är skyldiga att delta i en speciell orientering innan hösten och våren terminer. Det rekommenderas att studenterna kommer fram minst två veckor före starten av klasser för att få särskild rådgivning, testar och utvecklar kursplanen. Eleverna välkomnas av rektor vid högskolan, flera lärare, anställda och representanter för försäkringsbolag. De får detaljerade instruktioner och hjälp i registreringsprocessen. Alla relevanta bestämmelser och förfaranden invandring förklaras i detalj. En placering test är tillgänglig för de studenter som inte kunde ta testet innan orientering. Information om bostäder utanför campus erbjuds till studenter som är intresserade av lägenheter eller som vill leva med en partner eller kanske med en mängd amerikansk familj.

Den internationella studenter i Glendale är en aktiv och integrerad del av college samhället. Kulturella och sociala aktiviteter inkluderar International Students Association relaterade till elevråd och "International Week" årliga våren - komplett med en modevisning, världsmusik, kulturella utställningar, rättvis och typiska livsmedel middag dans. Internationella byrån främjar också olika "studiebesök" till lokala attraktioner i södra Kalifornien.

Platser

Glendale

Address
1500 North Verdugo Road

91208-2894 Glendale, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium