Northwest College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Northwest College öppnade 1946 med nästan 100 hel- och deltidsstuderande och tre instruktörer som mötte i klassrum lånade från den offentliga skoldistrikt.

Inledningsvis kallas University of Wyoming Northwest Center, det bildades genom ett avtal med University of Wyoming och Park County School District No. 1. University stöd avbröts 1950.

År 1953 ändrades namnet till nordvästra Community College och 1968 college skattebas utökades till att omfatta hela Park County. Namnet ändrades en gång till Northwest College 1989. Under årens lopp, kvaliteten på instruktionen mognat och ett bostadsområde campus utvecklats.

NWC är mycket mer än en typisk tvåårigt college - tänka på följande punkter som ett bevis på detta påstående.

Program bredd: Ett brett utbud av kurser stöder 54 överförings grader, 19 tekniska grader och 34 kompetenscertifikat. Och med nordvästra låga undervisning, det finns ingen anledning att känna skuld över att utforska innan de bestämmer sig till en stor.

Stark fakultet: Eleverna lär känna vår fantastiska lärare på ett förnamn grund. Även om de är ofta kallas in som experter inom sina områden, är vår fakultet fokus på våra studenter.

Rika möjligheter till lärande: Lärande väntar våra studenter i och utanför klassrummet, inklusive akademisk verksamhet som boskap döma och Forensics samt årliga internationella resmöjligheter.

Aktiviteter: En array med studentaktiviteter inkluderar intercollegiate friidrott, intramural sport, klubbar och organisationer, elevråd och mer. Om du är på ett idrottslag, det finns en god chans din familj och vänner kan titta på via levande webbsändningar som produceras av NWC studenter.

Miljö: Det är allt här-en verkligt kollegialt miljö stoltserar fem uppehållstillstånd hallar och mer än 50 lägenheter (hitta mer information om våra campus karta och områdeskartor).

Vision & Mission

Vision - Genom en överlägsen undervisning, lärande och livsmiljö kommer Northwest College vara en dynamisk och framstående pedagogisk ledare som formar en positiv framtid för studenter och de många samhällen som den tjänar.

Mission - Genom undantags dynamiska levande och lärmiljöer, Northwest College ägnar sig enskilde studenten prestation, mångfald, globalt medborgarskap och gemenskap vitalitet.

Studerande

1,719 kredit studenter 59% - heltid 41% - deltid 72% - Wyoming 23% - andra stater 4% - andra länder

Campus

Campus, Powell

132 - totalt tunnland 62 - byggnader (inkluderar West Campus byggnader)

Fyra off-campus centra

Mickelson Field Station (50 miles väster om Powell) Cody Center Worland Center Trapper Arena

Utbildningar

52 - överförings grader 19 - Tekniska grader 30 - certifikat

Platser

Powell

Address
231 West 6th Street
82435 Powell, Wyoming, Amerikas förenta stater