SUNY Clinton Community College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Clinton Community College, en medlemsenhet av State University of New York, ligger vid Bluff Point, cirka 4 miles söder om Plattsburgh, på skogsmarker med utsikt över Lake Champlain.

Clinton Community College (CCC) spelar en unik roll i lokalsamhället och inom staten genom att erbjuda traditionella och icke-traditionella studenter tillgång till en mängd olika utbildningsprogram som lärs av en högt engagerade fakultet. Många CCC-studenter deltar i två år, tjänar en examen eller certifikat och övergår sedan till ett fyraårigt universitet. Övriga studenter går ut och går direkt in i arbetskraften eller närmar sig CCC under en kort tid för att möta ett specifikt utbildningsbehov. På hösten 2015 inskrev Clinton Community College cirka 2400 heltids- och deltidsstudenter.

Medan högskolan har den moderna utrustningen och de faciliteter som behövs för nutida utbildningsbehov, stämmer dess särskiljande arkitektur och spektakulära naturliga inställningar vid betydande tider av det förflutna. Faktum är att Bluff Point locale har varit scenen för några av de viktigaste händelserna i grundandet av den amerikanska republiken och dess tradition. Det är passande att ett område så magnifikt vackert och så mycket en del av den tidiga utvecklingen i USA hålls för allmänt bruk och njutning.

Bluff Point tillhör medborgarna i Clinton County som nu delar den hisnande naturen och känslan av historia, som en gång var reserverad för bara några få.

Uppdraget

Uppdraget för Clinton Community College är att tillhandahålla utbildningsmöjligheter i en inkluderande och säker miljö som gör det möjligt för individer att skapa egna vägar till personlig och professionell tillväxt.

Vision Statement

Som ett resultat av våra ansträngningar i Clinton County och North Country hjälper Clinton Community College studenterna att samla akademiska, ekonomiska, tekniska och kulturella uppdelningar, delta i lokala och globala samhällen och förbättra sina liv på praktiska och visionära sätt.people, girls, womenStockSnap / Pixabay

Platser

Plattsburgh

Address
136 Clinton Point Drive
12901 Plattsburgh, New York, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium