University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Pisa grundades 1343 och är ett av de mest prestigefyllda universiteten i Italien.
Bland berömda studenter från universitetet ingår Galileo Galilei, 3 nobelprisvinnare och 2 Fields-medaljvinnare.
Det är bland de 3 bästa universiteten i Italien (ARWU) .
Numera representerar University of Pisa ett prestigefylldt modernt centrum för undervisning och avancerad forskning.

Pisa erbjuder internationella studenter den unika möjligheten att studera och uppleva den italienska historiens och kulturens rikedom i en vacker och stimulerande miljö. Nästan alla avdelningar är kända över hela världen för det lutande tornet och ligger i hjärtat av staden. Dess strategiska geografiska läge, den internationella flygplatsen och de utmärkta tågförbindelserna ger möjlighet till helgeturer till andra delar av Italien och Europa.

***

Grundkursen är ett ettårigt program som undervisas uteslutande på engelska, vilket överbryggar klyftan mellan gymnasiet och universitetsstudier och det utrustar studenterna med lämplig akademisk grund för en italiensk examen vid University of Pisa.
Detta program riktar sig till internationella studenter som har 11 eller 10 års skolgång och har lyckats genomgå High School och amerikanska studenter som inte har tagit Advanced Placement (AP) -kurser under det senaste året på High School eller inte har gått två år på College

***

Sommarskolor är intensiva akademiska kurser för internationella studenter och även för akademiker.
De pågår oftast från 1 till 6 veckor och äger rum i internationellt sammanhang, där studenter och föreläsare kommer från olika delar av världen och alla föreläsningar på engelska.
De kännetecknas av icke-konventionella undervisningsformat (workshops, självstudier, utflykter, kulturevenemang, bedömningar av företag, etc.) och ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt. Professorer är experter inom sina områden och har ett stort intresse för vad de gör.
Sommarskolorna uppfyller strikta akademiska föreskrifter: Varje beviljar minst 3 högskolepoäng och de deltagare som lyckas genomgå de slutliga tentamen får ett officiellt akademiskt utskrift.

***

Kontakter:

Università di Pisa
Lungarno Pacinotti, 44 - 56126 Pisa (PI) Italien

Information om grundkurs: studyabroad@unipi.it

Information om sommarskolor: support.summerschool@unipi.it

Övrig information: international@unipi.it

Platser

Pisa

Address
Pisa, Toscana, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: