Western Iowa Tech Community College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Western Iowa Tech Community College är ett offentligt understött omfattande community college betjänar Iowa grevskapen Cherokee, Crawford, Ida, Monona, Plymouth, och Woodbury, som har en sammanlagd befolkning på cirka 180.000.

En nio-medlem Styrelsen ger styrning för Western Iowa Tech Community College. Styrelsens ledamöter väljs från de nio distrikt i sex-länet område. Kollegiet är ackrediterat av norra centrala sammanslutningen för Högskolor och skolor och regleras av Iowa State Department of Education.

WITCC Mission Som en omfattande community college, är vårt uppdrag att erbjuda utbildning av hög kvalitet och att ekonomiskt förbättra de samhällen där vi verkar.

Värderingar och Guiding Principles

Student Learning - Vi värdesätter personlig, intellektuell och yrkesmässig utveckling av våra studenter. Kvalitet - Vi är fast beslutna att kvalitet instruktion och service för att maximera studerande framgång och tillfredsställelse arbetsgivare. Tillgång - Vi ger tillgång till kollegiet genom att ta itu studenternas behov relaterade till tid, plats och kostnad. Mångfald - Vi respekterar individuella skillnader och strävar efter att möta behoven i våra olika samhällen. Livslångt lärande - Vi främjar livslångt lärande för personlig och professionell utveckling. Akademisk frihet - Vi är dedikerade till fritt utbyte av idéer och information som främjar vår tillväxt som en läroanstalt. Delad Governance - Vi tror på delat styre och uppmuntra våra medarbetare och studenter för att bidra till utvecklingen av kollegiet. Effektivitet och effektivitet - Vi åtar oss att ständiga förbättringar och finanspolitiska ansvar i våra utbildningsprogram och College tjänster. Engagemang - Vi värdesätter en arbetsplats som främjar ömsesidig respekt och samarbete mellan akademin och de anställda. Yrkesmässiga integritet - Vi strävar efter att de höga krav på etik och integritet i våra relationer, våra professionella verksamhet och utförandet av våra plikter.

Strategiskt mål Fördubbling våra student avslutat under tre år

Strategiska initiativ med Strategier De tre primära strategiska initiativ med tillhörande strategier för västra Iowa Tech Community College under perioden från den 1 juli 2015 till 30 juni, 2018, är:

Att skapa en lärande miljö som främjar tillgång, engagemang och framgång Byggnad värderas och hållbara samhällsrelationer för att förbereda en kvalificerad arbetskraft Att förbinda sig till varandra, så att vi kan åta sig att våra elever.

Platser

Sioux City

Western Iowa Tech Community College

Address
Western Iowa Tech Community College,
4647 Stone Avenue

51102-5199 Sioux City, Iowa, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 712-274-6400